19/04/2012

Mansikoita ja korkokenkiä

Suloista torstaita! Tiistaina kävimme töidän jälkeen S:n kanssa yhdessä syömässä ja kiertelemässä vähän keskustassa kauppoja läpi. Ihana yllätys kohtasi meidät Kämp Galleriassa, sillä sinne oli ilmestynyt mm. tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita myyvä pop-up-kioski, josta sai ostaa mukaan tuotteita söpöihin paperitötteröihin, rasioihin tai laatikoihin pakattuna. Mukaan lähti sitten koko laatikollinen mansikoita, joita oli ihana herkutella iltapalaksi kotosalla syventyessäni Stieg Larssonin romaaniin.



Aamulla töissä sekoitin mansikoita Elovena-pikapuuroon (kyllä, välillä puuro maistuu elämäntapakarppaajallekin), joka oli ihana piristys kahvin kanssa nautittuna!


Tänään sää näytti aamulla sen verran lupaavalta, että valitsin jalkaan nudensävyiset korkkarit. Tässä tämän hetkisestä lempparikenkäkokoelmastani nappaamani kuva. Kuten näkyy, rakastan mustia, hiekan, nuden ja kullansävyisiä korkokenkiä ja ballerinoja, joita on helppo yhdistellä monen asukokonaisuuden kanssa.
 

SHARE:

4 kommenttia

  1. Anonyymi4/20/2012

    hei täälläkin elämäntapakarppaaja on siirtynyt kaurapuuroon aamuisin. :) itse tosin teen kattilallisen mehukeittoa sitä varten aina jääkaappiin varastoon; laitan siihen pakastemarjoja ja tuoreita marjoja mielen mukaan, viime aikoina vadelma-mansikka on ollut in. on tosi helppoa tehdä itse ja saa sokerin yms määrät kontrolloitua itse. ja puuro auttaa kyllä jaksamaan pitkään. :) että vähän samat meiningit täälläkin siis!

    -m

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, mä en olekkaan kokeillut tehdä vielä itse mehukeittoa! Loistoidea ja siinä vois sokerin sijasta käyttää ehkä steviaa? Oon välillä ostanut Valion valmiskeittoja, joissa on makeutusaineena sokerin sijasta mm. aspartaamia (tiedän, ei hyvä juttu) tai sitten käyttänyt tuoreita marjoja, pakastemarjoja tai sokeroimattomia Semper-lastenruokia. Ja kyllä, puuro auttaa muakin jaksamaan ja siitä ei tule sellainen ikävä olotila, joka usein tulee, kun on syönyt esimerkiksi tavallista leipää.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi4/23/2012

    Varmaan stevia hei toimisi! Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ja tosiaan kattilallinen keittoa säilyy jääkaapissa monta päivää hyvänä, ja itsetehty on kuitenkin aina eri kuin valmiskeitto. Vettä (vajaa) puoli kattilallista kiehumaan ja sekaan pakastemarjat, antaa kiehua n. 15 min ja lisää loppuvaiheessa tuoreita marjoja (etteivät ihan mössöksi mene) ja makeutusaineita ja (!) äidin vihjeestä myös sitruunamehua, jotta maut tulevat kuulemma paremmin esiin. :) Sitten vain lopuksi puolikkaaseen lasilliseen vettä reilu lusikallinen perunajauhoa ja se ohuena nauhana sekaan, nopea kiehautus ja pois levyltä, niin tulee hieman paksumpaa siitä keitosta. Sekin on tosin oman maun mukaan, toiset tykkää litkummasta ja toiset paksummasta. Puuro rules! :D

    -m

    VastaaPoista
  4. Nam, täytyy jo tänä iltana kokeilla valmistaa itse mehukeitto! Meillä on sopivasti iso pussi tyrnimarjoja pakkasessa ja sekaan voisi lisätä hieman mansikoita tai vadelmia makua pehmentämään. Kiitos tuhannesti reseptistä ja tuo sitruunavinkki oli hyvä!:)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig