24/07/2012

Holiday in pics

Laskeuduimme sunnuntaiyönä ruskettuneina ja kaikesta matkanteosta hieman nuutuneina takaisin Helsinki-Vantaalle ja nyt olen saanut suurimman osan kuvista purettua koneelle. Loma oli todella kaivattu piristysruiske sateisen ja synkän Suomen heinäkuun keskelle, sillä Turkissa aurinko paahtoi armottoman kuumasti joka päivä ja iho ruskettui hetkessä. Matkan aikana tuli purjehdittua piraattilaivalla, vaellettua vuoristossa sijaitsevassa linnassa, maisteltua paikallista erikoisuutta, lahmacunia, joka muistuttaa hieman pizzaa tai ohutta pitaleipää, polskittua Välimeressä, oleskeltua rannalla, shoppailtua muun muassa ihania koruja kotiin viemisiksi, loikoiltua altaalla, luettua pokkareita ja tietysti palvottua aurinkoa.

Hotellimme oli kodikas ja siisti ja sijaitsi keskeisellä paikalla aivan Itäisen rannan ja sataman tuntumassa, jossa sijaitsevat myös suuret basaarialueet, rantaravintolat ja yökerhot. Sataman läheisyydessä pidettiin myös paikallisia markkinoita, joilla kävimme katsastamassa niiden tarjontaa. Etenkin mausteet, hunajatuotteet, vihannekset ja hedelmät ovat markkinoilla suosittuja ostoksia. Kohteessa oli paljon lapsiperheitä ja etenkin norjalaiset, ruotsalaiset ja hollantilaiset turistit olivat ottaneet paikan omakseen. Kaiken kaikkiaan loma oli varsin rentouttava, vaikka paikallisten melko aggressivinen lähestymistapa ja myyntityyli välillä hieman harmittikin. Koska vanhan sanonnan mukaan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tiivistin loman seuraaviin fiiliskuviin:

Näihin lomamuistoihin on ihana palata, kun syksy lähestyy ja ulkona ripottelee vettä. Onneksi loppuviikolle on luvattu kuulemma hieman kirkkaampaa ja lämpimämpää kesäsäätä, palataan pian!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig