04/07/2012

Stars and stipes on 4th JulyTänään 4. heinäkuuta vietetään USA:n itsenäisyyspäivää. Taidan ollan jossain määrin hurahtanut perinteiseen, etenkin Yhdysvaltojen itärannikolla suosittuun merihenkiseen tyyliin, sillä tähdet, sinistä ja valkoista yhdistelevä väriskaala ja raidat korostuvat myös oman kotini sisutuksessa. Punainen on raikas yhdistettynä siniseen ja valkoiseen, mutta se on jotenkin "liikaa" ja siksi omaan kotiin on valikoitunut harmaan ja mustan sävyjä muuten merellisten ja maalaisromanttisten elementtien rinnalle.Merimiehen katkarapuleipä (kahdelle)

4 Vaasan Minihiilari-palaa/täysjyväpaahtoleipäpalaa
n. 250 g isoja kuorittuja katkarapuja
n. 150 g savulohta
puolen sitruunan mehu
1 prk creme fraichea
romainesalaattia
2 isoa punasipulia
suolaa, sitruunapippuria
kuivattua tilliä


Paahda leivät. Kaksi viipaletta riittää hyvin yhteen annokseen. Laita katkaravut siivilään ja sulata ne kuuman juoksevan veden alla. Laita erilliseen kulhoon creme fraiche ja sitruunamehu. Irrota savulohesta nahka ja hienonna lohi pieniksi paloiksi. Pilko yksi punasipuli pieniksi lohkoiksi. Lisää lohi, hienonnettu punasipuli ja 1/3 osa katkaravuista kulhoon muiden ainesten joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos paahdettujen leipäviipaleiden päälle tasaisesti.

Lisää jokaiseen leipään muutama romainesalaatin lehti. Leikkaa toinen punasipuli viipaleiksi. Asettele päälle katkaravut ja punasipuliviipaleet. Sirottele päälle kuivattua tilliä. Voit myös käyttää tuoretta tilliä ja koristella leivät sitruuna- tai limelohkoilla. Jos haluat annoksesta vielä ruokaisamman, voit lisätä leipiin keitettyjä kananmunalohkoja.

Näissä kuvissa näkyvät myös hyvin uudet keraamiset keittiötablettimme, jotka on ideoitu mosaiikkilaatoista. Kauniit, kestävät ja ihanan viileät myös käytössä näin kesällä!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig