08/07/2016

GLUTEENITON QUICHE LORRAINE


Viime aikoina minun on tehnyt mieli usein erilaisia suolaisia leivonnaisia, erityisesti perinteisiä ja hyväksi havaittuja "turvamakuja". Makeanhimo on puolestaan kadonnut lähes kokonaan - hassua! Innostuin taannoin leipomaan ranskalaisen juustopiiraiden klassikkon - Quiche Lorrainen - itsetehdyllä gluteenittomalla piirakkapohjalla. Tämä täyteläisen makuinen kinkku-juustopiiras on yksi ikisuosikkejani ja nautin sitä yleensä raikkaan vihreän salaatin kanssa. Suolainen piirakka on mielestäni oiva tarjottava buffet- ja kahvipöytään ja meillä olikin viime lauantaina juhlittujen pikkusiskoni polttareiden brunssipöydässä nautittavana samalla gluteenittomalla pohjalla toteutettu ihana feta-kasvispiirakka. Polttareiden tarjoiluista on tulossa myöhemmin vielä oma postaus resepteineen - ihanaa alkavaa viikonloppua teille!

GLUTEENITON QUICHE LORRAINE

10 - 12 hengelle

1/2 dl perunajauhoja
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
1,5 dl Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä
60 g voita
25 g oliiviöljyä
1 dl vettä

Täyte:
2 isoa sipulia
300 g ylikypsää palvikinkkua
3 kananmunaa
noin 1 dl kermaa
2 dl crème fraîchea
150 g vahvaa juustoraastetta
silputtua tuoretta rucolaa tai basilikaa
ripaus mustapippuria

***


Voitele piirakkavuoka ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi seos käsin pehmeän voin ja oliiviöljyn sekaan. Lisää sekaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan, öljytyin käsin tämä onnistuu helposti. Pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia.

Leikkaa kinkku suikaleiksi, hienonna sipulit ja ripottele esipaistetulle piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat, kerma ja crème fraîche keskenään erillisessä kulhossa ja mausta seos ripauksella mustapippuria. Kaada seos täytteiden päälle ja ripottele päälle juusto ja silputtu rucola tai basilika. Paista piirakkaa noin 25 minuutin ajan, kunnes juusto on paistunut pinnalta kullankeltaiseksi.

Tarjoa piiras lämpöisenä raikkaan salaatin kanssa.



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig