19/07/2016

HELPOT KESÄTAPAKSET JA SYDÄNSALAATTI


Kesällä ei jaksa aina väkertää keittiössä mitään kovin monimutkaista purtavaa. Idea näihin ex tempore -syntyneisiin kesätapaksiin lähti juuri siitä, että olin kaupassa, nälkä oli kova ja jotain hyvää ja suht terveellistä syötävää piti saada nopeasti! Kokosin nopean herkkupöydän minulle ja miehelleni kesäisistä jutuista: kotimaisista mansikoista, valkosipulipatongista, grillikanasta, lakkahillolla kuorrutetuista leipäjuustopaloista, rapeasta sydänsalaatista ja jättikatkaravunpyrstöistä. Nämä kuvissa näkyvät ravunpyrstöt ostin valmiiksi chilimarinoituina erinomaisesta lähikaupastamme, mutta valmistat ne helposti kotona itse.


JÄTTIKATKARAPUJA TOMAATTI-PINAATTIPEDILLÄ


jättikatkaravunpyrstöjä
chilikastiketta
tuoretta babypinaattia
kirsikkatomaatteja

***


Huuhtele jättikatkaravunpyrstöjä haalean veden alla hetken aikaa, jotta ne sulavat sopivasti. Käytä ravut pikaisesti oliiviöljyssä kuumennetulla pannulla. Sekoita päälle chilikastike ja anna vetäytyä hetki. Asettele pinaatinlehdet tarjoiluastiaan ja pilko päälle kirsikkatomaatit. Lisää ravut ja piskota päälle hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä.


SYDÄNSALAATTI


kaksi kerää sydänsalaattia
tuoretta basilikaa
kalamataoliiveja
2 suippopaprikaa
2 kesäsipulia
tomaatteja
pähkinämixiä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

***


Revi sydänsalaatin lehdet tarjoiluastiaan. Pilko suippupaprikat ja kesäsipulit ohuiksi viipaleiksi. Pilko tomaatit kuutioiksi ja lisää kulhoon muiden aineisten joukkoon. Lisää lopuksi oliivit, tuoreet basilikanlehdet ja pähkinämix. Pirskota päälle reilusti balsamiviinietikkaa, sitruunamehua ja oliiviöljyä




Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos paljon Siiri! Ovat tosiaan mitä-tänään-syötäisiin -pähkäilyn seurauksena syntyneitä pikaherkkuja :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig