03/09/2017

NURME PUREST BEAUTY - LUONNONKOSMETIIKAN SYNNYINSIJOILLA


Ihanaa syyskuun ensimmäistä sunnuntaita! Niin se vain kesä vierähti nopeasti ja nyt on pikkuhiljaa aika virittäytyä syksytunnelmiin. Täytyy sanoa, että elokuu oli ihan huippu - mun ehdoton lempparikesäkuukausi - ja vaikka mitä kaikkea ihanaa on mahtunut viimeiseen neljään viikkoon. Yksi mieleen jääneistä erityisen kivoista elokuisista jutuista on viime viikkoinen bloggaajamatka Nurmen luonnonkosmetiikkatuotteiden synnyinsijoille Viroon. Reissu polkaisiin käyntiin viime tiistaina, kun treffasimme reilun 20 hengen porukalla Nordic Health Systemsin Liisan ja Vesan Eckerö Linen terminaalissa ja jatkoimme siitä nauttimaan ihanasta meriaamiaisesta ja jutustelemaan bloggaajakollegojen kanssa. Oli mahtavaa tutustua etenkin ihanaan ja energiseen Katjaan, jonka kanssa meillä luisti juttu heti lapsista, muodista, kesän Pärnun reissuista ja vaikka mistä höpötellen ja Millan kanssa juttelimme kaikkea vaatteisiin liittyvää - kiitos vielä ihanat ladyt reissuseurasta!  Laivan saavuttua Tallinnaan meitä odotti bussikuljetus ja vajaan tunnin kuluttua pääsimme sitten tositoimiin eli tutustumaan Nurmen laajaan tuotevalikoimaan ja kuulemaan, kuinka luonnonkosmetiikkaa valmistetaan.  


Olen kuluneen kesän aikana testaillut ahkerasti luonnonkosmetiikkaa meikkipohjan teossa ja huomannut sen positiiviset vaikutukset ihossani, joten siinäkin mielessä tämä reissu tuli kuin tilauksesta. Nurme ei itselleni ollut entuudestaan kovin tuttu merkki ja siksi oli erityisen hienoa päästä kuulemaan yrityksen perustajan Marit Tiitsin kertomana tarina brändin syntymisestä sekä Nurmen tuotefilosofiasta. Nurme on pieni virolainen perheyritys, joka sai alkunsa, kun luontoa, kukkia ja kasveja aina rakastanut Marit sai äitiyslomalla ollessaan insipaation alkaa itse valmistamaan puhtaista luonnon raaka-aineista käsintehtyä saippuaa, joka ei sisällä lainkaan vettä. Vesi kun se on edullinen raaka-aine, jota teollisiin saippuoihin yleisesti lisätään. Aluksi Marit valmisti saippuoita vain omille perheenjäsenilleen ja ystävilleen, mutta niiden saaman suosion saattelemana hän rohkaistui perustamaan Nurme-brändin ja aloittamaan tuotteiden kaupallisen valmistuksen. Slogan Purest beauty kuvastaa sitä, että kaikki Numern tuotteet valmistetaan vain parhaimmista ja puhtaimmista raaka-aineista.

Nurmen filosofian mukaan merkin kaikki tuotteet valmistetaan siten, että ne sisältävät parhaita luonnon öljyjä, kuten kookos-, jojoba- ja hamppuöljyä sekä puhtaita luonnollisia raaka-aineita, kuten hunajaa, greippiä ja hohkakiveä. Maritin mukaan Nurmen kaikkiin saippuatuotteisiin liittyy lisäksi aina jokin erityinen lisäfunktio, kuten kuoriva, epäpuhtauksia poistava, hellivä tai rauhoittava ominaisuus. Saippuoiden lisäksi Nurmen kattavaan, nykyisin yli 100 erilaista tuotetta sisältävään tuotevalikoimaan kuuluvat luonnonmukaiset vartalovoiteet, vartalonkuorinnat, shampoot, hoitoaineet, kasvovedet, aromaattiset öljyt sekä ihastuttavat, pitkään palavat ja hyväntuoksuiset soijavahakynttilät.


Nurmen tuotantolaitos sijaitsee Viron kauniilla maaseudulla, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta. Oikeastaan sana tuotantolaitos on vähän harhaanjohtava tässä yhteydessä, sillä kaikki merkin tuotteet valmistetaan käsin idyllisessä vanhassa maalaistalossa, joka on remontoitu ja varustettu nykyaikaisin laittein. Pääsimme paikan päällä seuraamaan, kuinka herkullinen, käsintehty hunajasaippua valmistuu. Monivaiheisessa prosessi alkaa siten, että sulatettu rasva tai öljy yhdistetään lipeäseoksen kanssa. Sen jälkeen saippuamassaa sekoitetaan ja sekaan lisätään eteeriset öljyt ja muut luonnon raaka-aineet. Sitten seos kaadetaan puisiin muotteihin, joissa massan annetaan kiinteytyä saippuaksi ja levätä muutaman päivän ajan. Seuraavaksi saippua leikataan paloiksi ja irtopalat lepäävät ja kovettuvat säilytyslaatikoissaan kuukaudesta kahteen. Tänä aikana saippuan pH-arvo tasaantuu, saippua kovettuu ja muuttuu ihoystävälliseksi. Lopuksi saippuapalat pakataan kauniisiin pakkauksiin ja sen jälkeen ne ovat valmiit lähtemään myymälöihin kautta Viron ja Suomen.


Nurmen suosituin tuote on Foot Scrub Soap eli kuoriva jalkasaippua, joka sisältää muun muassa hohkakiveä ja mantelinkuorta. Saippua sopii täydellisesti kotipedikyyriin ja suihkun yhteydessä vaikka päivittäin käytettäväksi, ja takaa sen, että jalat pysyvät sileinä ja pehmoisina. Testasin tätä heti reissun jälkeen ja ihastuin heti totaalisesti - ihana jalkojenhoitotuote, joka oikeasti tekee mitä lupaa! Foot Scrub Soap voitti muuten vuonna 2011 Viron suosituimman, Anne & Stiil -nimisen naistenlehden parhaan tuotteen palkinnon Manicure and Pedicure -kategoriassa, joten tähän tuotteeseen on hullaantunut moni muukin!

Nurmen tuotantolaitoksella pääsimme myös itse testailemaan ja tuoksuttelemaan merkin syötävän herkullisia vartalovoiteita, vartolonkuorintoja sekä kasvovesiä. Myös miehet ja lapset on hienosti huomiotu, sillä Nurmen valikoimasta löytyy muun muassa parranhoitotuotteita sekä lasten oma, hoitavaa ja ihoa suojaavaa kehäkukkaa sisältävä Baby Soap sekä vartalovoide ja vartaloöljy perheen pienimmille. 


Kiitos reissun järjestäjille Liisalle ja Vesalle Nordic Health Systemsistä, Maritille sekä kaikille ihanille bloggaajakollegoille, jotka teitte matkasta huippuhauskan! Nurmen tuotantolaitokselta saimme kotiin viemisiksi vielä muutamia ihastuttavia tuotteita, joista tulossa tarkempaa juttua blogiin pian!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

4 kommenttia

  1. Anonyymi9/04/2017

    Nurme brändinä ei ole tuttu, mutta tuotteet kiinnostavat! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Nurmen tuotteet ovat kyllä todella ihania ja olen erityisen hullaantunut greipintuoksuiseen vartalovoiteeseen ja tuohon jalkojenkuorintaan.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin oli! <3 Ja hei ilmoittele, kun tulet Helsinkiin, niin voisi treffata! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig