19/02/2018

RIPAUS RAIKASTA VIHREÄÄ SISUSTUKSEEN


Eukalyptuspuun oksat ovat nousseet blogimaailmassa suureen suosioon. Miedosti tuoksuvat, simppelin kauniit oksat tuovat sisustukseen heti ripauksen raikkautta. Viikonloppuna Stockmannilla ollessamme olin viemässä kenkiä suutarille korkolappujen uusimista varten, kun huomasin Herkun läheisellä kukkaosastolla myynnissä näitä hypetettyjä oksia. Ostin kotiin heti kimpullisen ja kyselin myyjältä vielä tarkempia hoito-ohjeita, jotta oksat säilyisivät kauniina mahdollisimman pitkään. Eukalyptuspuun oksat kannattaa kuulemma laittaa haaleaan veteen ja vesi vaihtaa mielellään päivittäin. Ennen veteen laittamista kannattaa oksista napsaista vielä pieni pala pois vinoon leikaten - samaan tapaan kuin ruusuja leikataan ennen maljakkoon laittamista.

Oksia on mahdollista myös kuivattaa, mutta itse pidän enemmän elävistä versioista. Meillä ei ole kotona tällä hetkellä lainkaan viherkasveja, joten nämä oksat tuovat kivan keväisen vihreän tuulahduksen sisustukseen. Oksat asustelevat parhaillaan keittiön aputasolla, mutta myöhemmin keväällä ne muuttavat olohuoneen marmoripöytien päälle (jos vilkas, kovaa vauhtia kävelevä pikkumiehemme sallii).  Kuvissa näkyvä upea pallonmuotoinen lasimaljakko on saatu lahjaksi hiljattain ihanalta ystäväpariskunnaltamme ja toimii oksien kanssa mitä parhaiten! 


SHARE:

2 kommenttia

  1. Kauniin näköistä! Eukalyptuksen oksiin olen ihastunut minäkin, ne kestävät ilahduttavan pitkään ja näyttävät kivoilta niin yksinään kuin leikkokukkien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Piia! Ja samaa mieltä, oksat kestävät kauniina maljakossa pitkään! Kylppäriimme askartelin eukalyptuksen oksista ja hennon pinkeistä kukista oman kimpun - tuo kivaa fiilistä sinnekin :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig