22/12/2018

IT'S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR


On taas se aika vuodesta, kun on aika unohtaa hetkeksi arkinen aherrus ja rauhoittua nauttimaan joulun tunnelmasta perheen ja ystävien kesken. Jouluaattoon on enää kaksi päivää aikaa ja kerrankin voin todeta, että olen hoitanut ajoissa lahjahankinnat, kodin siivouksen sekä suunnitellut joulupöydän tarjottavat yhdessä miehen kanssa. Eilen kokoonnuimme perinteisimme jouluglögeille kummitätini ja kummityttöni luokse ja heidän upeassa uudessa kodissaan oli kiva virittäytyä joulun tunnelmaan ihanista herkuista nauttien. Tänään aamulla paketoin viimeiset paketit ja nyt olisi vielä muutama pieni juttu noudettava ruokakaupasta, mutta muuten kaikki alkaa olla valmista aattoa varten. Parasta joulussa onkin ehdottomasti se kiireetön tunnelma, kun saa käpertyä sohvannurkkaan hyvän kirjan (odotan jo sormet syyhyten pääseväni Keplerin uusimman dekkarin kimppuun, joka on joululahja itselleni) ja kuuman gögin kera. Ja tietysti jouluun kuuluu olennaisena osana myös joululeffojen ja sarjojen katselu perheen kanssa. Love Actually ja Lumiukko ovat jokavuotisia must see -juttuja, samoin joulubiisien kuuntelu. Nytkin meillä soi täällä Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You, joka on ehdoton lempparini!


Mitä kodin koristeluun ja kuuseen tulee, niin tänä vuonna päätimme vihdoin hankkia kauan himoitsemani valkoisen tekokuusen. Välillä meillä on ollut aito luonnonkuusi, mutta sen kanssa on oma vaivansa, joten tekokuusi tuntui helpommalta vaihtoehdolta. Arvoin valkoisen ja vihreän välillä, mutta minimalistiseen kotiimme sopii mielestäni paremmin tuo valkoinen versio. Valokäynnöksen ja hopeisten koristeiden kanssa se toimii todella kauniina sisustuselementtinä ja luo olohuoneeseen ihanaa tunnelmaa. Aamulla on ihan parasta hiippailla keittiöön, kun kuusi hohkaa kodikasta fiilistä. Kuusien kanssa homma muuten lähti tänä vuonna vähän lapasesta, koska meillä on kotona nyt yhteensä neljä kuusta, haha. Osa niistä on pieniä pöytäkuusia ja toinen vähän isompi on meidän makuuhuoneessa ja valaisee sitä kauniisti. Kuuset ovat siis tulleet jäädäkseen meidän joulutraditioihin ja ripustin vielä parvekkeen oveen pienen kranssin viimeistelemään joulutunnelmaa.


Glögi kuuluu tietysti jouluun olennaisena osana ja sitä onkin tullut jo kuukauden päivät nautiskeltua. Oma suosikkini on Marlin sokeriton punainen glögi, jota maustamme itse joulumausteilla maun terävöittämiseksi. Oletteko muuten ehtineet maistamaan vielä tämän vuoden 2018 Blossa-sarjan vuosikertaglögiä, Blossa di Limonea, jossa maistuu sitruuna ja Välimeren yrtit rosmariini, timjami ja basilika? Täytyy sanoa, että tämä iskee omaan makuhermooni ja kovaa! Tämän vuoden Blossaa voi nauttia sellaisenaan viileänä aperitiivina tai lämpimänä esimerkiksi vaaleaan Valion glögiin sekoitettuna. Itse ajattelin testata, miten juoma toimii proseccon kanssa miksattuna - uskon, että aika kivasti. Tämän vuoden glögihitti taitavat myös olla polkkakarkkikepit, joiden voi antaa sulaa kuuman glögin sekaan piparminttuista makua tuomaan.

Ihanaa joulun aikaa!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

1 kommentti

  1. Anonyymi12/30/2018

    Ihania kuvia!! kivaa uutta vuotta perheellenne

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig