03/03/2011

Shoppailua ja baby shower-ilta

Jei jei! Istuin juuri jogurttikulhon kanssa koneelle uutta matskua blogiini latailemaan, sillä palasin vasta hetki sitten ystäväni baby shower-illanistujaisista. Oli ihana nähdä taas vanhoja tuttuja pitkästä aikaa ja myös heidän jälkikasvuaan :) Kuulumisten vaihtamisen lomassa nautittiin muun muassa lämpimiä tonnikala-juustovoileipiä ja erilaisia makeita herkkuja. Kiitos vielä rennosta ja hauskasta illasta kaikille mukana olleille!

Sitten päivän muihin kuulumisiin eli shoppailuasioihin :) Päätin tänään töiden jälkeen käväistä pikaisesti Aleksanterinkadun Zarassa kurkkaamassa myymälään saapuneita kevätuutuuksia. Ja siellähän niitä ihankuuksia oli jälleen vaikka kuinka paljon! Tykkään Zaran konseptissa erityisesti siitä, että mallistot kiertävät myymälöissä todella tiuhaan tahtiin ja uusia tuotteita saapuu viikottain. Tällä kertaa bongailin itselleni valkoista, vaalean beigeä tai pinkkiä yläosaa, joka sopisi sekä arkisuosikkeihini tällä hetkellä kuuluvien mustien kynähameiden seuraksi, mutta olisi samalla käyttökelpoinen myös tiukkojen pillifarkkujen, saappaiden ja jakun kanssa. Myymälässä oli todella kiitettävästi vaalean hiekan ja valkoisen sävyisiä vaatteita ja asusteita ja myös todella herkullisia ns. jalokivivärejä, kuten lohenpunaista, keltaista ja turkoosinvihreää.



Kokosin kasan vaaleansävyisiä, ohuita ja läpikuultavia paitoja ja marssin sovituskoppiin. Vaalea vanhan roosan sävyinen satiinipaita rusetilla miellytti kovasti, mutta voittajaksi valikoitui valkoinen, hieman kiiltäväpintainen, todella simppelisti leikattu paita, jossa on hauskana yksityiskohtana mustalla kantattu vetoketju takana selässä.Toimii siis erittäin hyvin mustien sukkisten ja muiden mustien asusteiden kanssa. Paita on hieman kovampaa kangasta ja minua miellytti sen materiaalin myötä tuleva ryhdikkyys ja juhlavuus, joka antaa heti huollitellimman ja puetumman fiiliksen. Koska paita on yksinkertainen ja malliltaan t-paitamainen, soveltuu se erinomaisesti arkikäyttöönkin.

SHARE:

01/03/2011

Ruokauutisia

Olipas mainio uutinen, jonka hetki sitten bongasin Iltalehden sivuilta! Nimittäin se, että Helsingin yliopistoon on perustettu suomalaisen ruokakulttuurin professuuri. Tarkoitus on varmasti edistää ja ylläpitää tietämystä suomalaista ruokakulttuurista ja lehden mukaan yliopisto uskoo koko suomalaisen elintarviketeollisuuden hyötyvän ruokakulttuurin tutkimuksesta, jota jatkossa tullaan Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa tekemään. Ruokaan liittyvää tutkimusta tehdään useissa Suomen yliopistoissa ja korkeakouluissa parhaillaankin, myös omassa tiedekunnassani, mutta kyseinen professuuri on silti oman alansa ensimmäinen. Toivottavasti tästä on tosiaan hyötyä elintarviketeollisuudelle ja palaamme mahdollisimman puhtaasti ja perinteisin, laadukkain menetelmin tuotettuihin elintarvikkeisiin turhat lisäaineet ja lukemattomat light-versiot unohtaen.

Nyt aamupalaa nauttimaan ja sitten yliopistolle tieteellisten viitteiden hakuun ja hyödyntämiseen preppaavalle kurssille, joka varmasti antaa lisäboostia ison G:n eli pro graduni työstämisessä.

photo Ruokatieto

Kotiin hetki sitten palattuani innostuin vielä jatkamaan blogin päivitystä, sillä nautin lounaaksi hetki sitten aivan ihanaa chevresalaattia, nam! Ostin eilen keskustan Herkusta Stockan omaa pestoa, salaattitarvikeet sekä chevreä ja paria muuta loistavaa juustoa: lampaanmaitopohjaista espanjalaista El Pastoria, ranskalaista kermaista lampaanmaitoon tehtyä Brebiouta, pehmeää lehmänmaidosta valmistettua ranskalaista Saint Andrea sekä italialaista, voimakasaromista lehmänmaitopohjaista Provolone Piccantea, joka oli minulle uusi tuttavuus.

Päivän lounassalaattiin kuului chevren lisäksi jäävuorisalaattia, maapähkinöitä, keltaisia kiivejä, terttutomaatteja, kurkkua ja vihreää pestoa. Chevren paistoin pannulla oliiviöljyssä ravintolatyyliin leipäviipaleen päällä ja perinteisen vaalea leivän asemasta käytin itsepaistettua mantelileipää. Chevren paistuessa alapuolelta sivelin sen päälle appelsiiniöljyllä maustettua Mellangårdin Aurora-hunajaa ja lisäsin lorauksen balsamicoetikkaa. Käänsin chevren toisinpäin ja paistoin pienen hetken juustoa tasaisesti liikutellen. Paistuneen juuston asettelin salaattilautaselle ja päälle lisäsin pestoa. Todella herkullista ja suosittelen kokeilemaan!


Ruokailua ennen innostuin tekemään keittiön ja jääkaapin suursiivouksen, johon kuului pakkasen läpikäynnin lisäksi jääkaapin kartoitus jo aikansa eläneiden, kaappiin vahingossa unohtuneiden elintarvikkeiden varalta. No, jotain saalista sieltä löytyi, samoin pakkasesta :) Jääkaappini sisältö vaihtelee jonkin verran päivittäin, mutta yleensä sieltä löytyvät ainakin seuraavat tuotteet: maitoa, voita, pestoa, juusto(j)a, kananmunia, maitorahkaa, turkkilaista jogurttia tai luonnonjogurttia, hilloja juustoille sekä salaattiainekset. Lisäksi kuivakaapin uumemista löytyy monia erilaisia teelaatuja- ja makuja, extra virgin oliiviöljyä, hunajaa, sipuleita, mausteita, vuorisuolaa ja balsamicoa. Hedelmät ja usein myös tomaatit säilytän huoneenlämmössä, jotta ne kypsyvät (Suomessa hedelmät ja vihannekset myydään usein talviaikaan valitettavan raakoina) ja samalla niiden maku pysyy mielestäni parempana. Pakkasestani löytyy yleensä erilaisia marjoja ja vihanneksia, joita voi kaivaa esille smoothiehin makua tuomaan tai pahan päivän varalle, kun ei ole aikaa tai intoa käydä kaupassa.


Vielä loppuun muiden ruokakuulumisteni lisäksi muutama sana viime lauantaina ystävieni kanssa nauttimistamme viineistä. Viinien kanssa tarjolla oli Maraboun tummaa, 70 prosenttista pekaanisuklaata, ranskalaista lehmänmaitoon tehtyä Morbieriä, espanjalaista lampaanmaitopohjaista Manchegoa, ranskalaista maalaisbrietä, tummia viinirypäleitä ja itse paahdettuja ja oliiviöljyllä ja vuorisuolalla maustettuja maapähkinöitä. Oma valintani oli tällä kertaa chileläinen Cousini-Macul Dona Isidora Rieslig 2009, joka oli maultaan varsin mineraalinen ja kevyen yrttinen ja soveltui hyvin seurusteluviiniksi. Eräs viinejä erityisesti opiskeleva ja harrastava seurueemme jäsen oli päätynyt italialaiseen, varsin kuivaan Rotari Roseén vuodelta 2006. Alkon tietojen mukaan viinin nimi, Rotari, juontuu lombardialaisesta Rotari-nimisestä kuninkaasta, joka asui Mezzocoronan seutuvilla vuonna 650 jKr. Viinipullossa mainittu italialainen talento-nimitys takaa, että kyseinen kuohuviini on tehty perinteisellä samppanjamenetelmällä.

Illan aikana nautittiin myös erittäin kuivaa, sitruksisen yrttistä espanjalaista Parés Balta Brut 'b' -luomucavaa, joka on hyvin tuore uutuus Alkon valikoimassa. Alkon tietojen mukaan Parés Balta on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla ja talolla on nyt viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin. Myös toinen luomuviini, espanjalainen Riojan alueelta tuleva keskitäyteläinen ja tumman marjainen Castroviejo Tempranillo -punaviini, jonka tuotantoalue on luomutarha Yerga-vuoren juurella Riojan viinialueella Pohjois-Espanjassa, oli illanistujaisissa mukana. 


SHARE:

21/02/2011

Uusia kosmetiikalöytöjä

Jälleen varsin vauhdikas teatterin, viinin, hyvän ruuan ja erinomaisen seuran parissa vietetty viikonloppu on takana. Maanantai sai kuitenkin piristystä muutamista uusista kosmetiikkalöydöistä, jotka pikashoppasin töiden jälkeen keskustasta. Uusimman Olivia-lehden "Löydä oma varjostusväri"-artikkelin (osa 4/12 sarjassa Kokoa täydellinen meikkipussi) innoittamana päätin kokeille näin talven myötä melko vaalealle iholleni paria uutta varjostusväriä, jotka löysin H&M:ltä. Toinen on hieman helmiäinen Blusher-poskipuna (sävy 15 Bronze), joka levittyy iholle mielettömän hyvin eikä taitu liikaa punaiseen. Tätä ajattelin käyttää erityisesti poskipäille valoa ja luonnollista hehkua tuomaan. Toinen löytöni on täysin matta Compact Powder-kivipuuteri (sävy 15 Deep Beige), jota voi hyvin käyttää koko kasvoilla varjostusten luomiseen. Aikaisempi suosikkini on ollut MAC:in täysin matta Bronzing Powder (sävy Golden), jota on ollut mahdollista käyttää myös aurinkopuuterina läpi vuoden.


Mukaan tarttui myös persikanpinkki We Care Iconin Magnetic Lips Perfect Shine Lip Gloss -huulikiilto, jossa on muuten mielettömän hyvä levitysharja! Lisäksi plussaa siitä, että huulikiilto ei sisällä parabeenejä ja tuotteen hinta-laatusuhde on myös erittäin toimiva :) Olin pitkään etsiskellyt myöskin mattaa, tummansävyistä luomiväriä kestävän smoky eyes-silmämeikin luomiseen. Sopiva sävy löytyi runsaasti väripigmenttejä sisältävästä Make Up Storen Microshadow-luomivärisarjasta. Valintani oli tummanharmaanlila sävy nimeltä Nightfall,jolla saa luotua todella intensiivisen katseen. Luomiväriä täydentämään hankin tummanvioletin Rimmelin Soft Kohl Kajal Eye Liner Pencil -kynän. Näillä apuvälineillä on tarkoitus taikoa sumuisen pehmeä, sinisenvihreitä silmiä korostava silmämeikki á la Charlize Theron ja Jennifer Lopez:


Onnistuneen shoppailureissun jälkeen saavuin kotiin, jossa minua odotti iloinen yllätys: hartaasti odottamani kirje Everyday Mineralsilta oli kolahtanut päivällä postiluukustani! Tilasin nimittäin kolmisen viikkoa sitten kyseisen jenkkiyhtiön nettisivuilta Try Me Base Light -kokeilusetin, johon sisältyi viisi eri vaalean ihon pohjustustuotetta kokeilupakkauksissa. Mukana oli puolipeittävä mineraalipuuteri Semi Matte Base sävyissä Light ja Light Neutral, hieman peittävämpi Matte Base sävyssä Soft Butter Peach, Intensive Base sävyssä Fair Medium ja kuultoa tuova Original Glo Base -meikkipuuteripohja sävyssä Winged Butter. Kaikkia mainitsemiani mineraalipuuterikoostumuksia- ja sävyjä voi sekoilla keskenään ihanteellisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Ja nyt sitten vain testailemaan!


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig