Dec 2, 2017

KURKISTUS TED BAKERIN UUTEEN LAATTAMALLISTOON


Viime lauantaina osallistuin Helsingin Stockmannilla Värisilmän järjestämään todella kivaan "Ted's Night on the Tiles" -nimiseen lanseeraustilaisuuteen, jossa esiteltiin englantilaisen Ted Bakerin uusi aluevaltaus: laattamallisto! Bakerin vaatteet ja asusteet miellyttävät kovasti minua ja täytyy sanoa, että tämä suunnittelijan laattamallisto jatkaa hyvin hienosti samoilla linjoilla, jotka ovat merkin pukeutumispuolelta tuttuja. Kaikki Ted Bakerin laatat valmistetaan Englannissa yhteistyössä British Ceramic Tilen kanssa. Nyt laatat ovat ensimmäistä kertaa saatavilla myös täällä Suomessa!

Itse liitän Bakerin vahvasti Laura Ashleyn tapaan peribrittiläiseen kukkakuosiin ja kauniisiin printteihin, joita näkyi myös laatoissa. Lisäksi niissä oli tyylikkäitä, musta-valko-harmaita graafisia kuviointeja, jotka iskivät omaan sisustusmakuuni täysillä. Olemme miehen kanssa pohdiskelleet, että jossain vaiheessa olisi kiva rempata keittiöön vähän uutta ilmettä ja uusia samalla keittiön tasot sekä vaihtaa meillä tällä hetkellä tehosteena oleva kokovalkoinen laattaseinä vähän persoonallisemmaksi. Himoitsen marmorisia keittiötasoja, mutta koska materiaali on arka, olisi marmorinnäköiseksi valmistettu kivisekoitetaso ehkä käytännöllisempi. Sen kanssa toimisivat todella kivasti Bakerin kohokuvuodut harmaat TacTile-laatat tai sitten astetta edgymmät, mustavalkokuvioin koristellut GeoTile-laatat.


Yksi kauneimmista laattadesigneista on Paradise -niminen laatta, jossa on kaunis lintu- ja kasviaiheinen kuviointi. Kun sävymaailma on hillitty, voi printti olla näin "rikas" ja näyttää silti harmoniselta kokonaisuudelta. Omiksi suosikeikseni valikoitui graafinen Geometric-laatta sekä kohopintainen ja mattapintainen TacTile-laatta, jota on saatavilla harmaana ja valkoisena. Tämä sopisi täydellisesti kylpyhuoneeseen tuomaan spa-fiilistä kotiin!


Olimme tapahtumassa yhdessä Camin ja minien kanssa ja molemmat ihastelimme, kuinka ihanalta mallisto näyttää! Camillalla on kohta muutto uuteen kotiin edessä, joten tämä lanseeraus osui hyvää paikkaan. Uskon, että meitä molempia puraisi sisustuskärpänen ja puhuttiin, että myös kylppäriin olisi ihana saada erityinen tehosteseinä näillä Bakerin laatoilla toteutettuna.


Tilaisuuden juonsi ihana Hanna Sumari ja mukana oli myös Bakerin edustajia, jotka olivat lentäneen paikan päälle Lontoosta saakka. Kannattaa käydä kurkkaassa mallistoa Stockmannin Värisilmässä - kiitos vielä tapahtuman järjestäjille, oli ilo olla mukana!


SHARE:

Dec 1, 2017

NYT LÖYTYI TÄYDELLINEN UGLY CHRISTMAS JUMPER!


Se on joulukuu nyt! Ja vihdoin löysin sen täydellisen jouluneuleen, jollaista etsiskelin kissojen ja koirien kanssa jo viime vuonna. Silloin olin auttamatta liian myöhään liikkeellä, sillä kaikki kivat Ugly Christmas -neuleet oli myyty omassa koossani kaikkialta loppuun. Nyt se sitten löytyi ja yllättäen Lidlistä! Kävin Kamppiin hiljattain avatussa suosikki-Lidlissäni ostamassa kotiin muutamia juttuja eilen ollessani koko päivän kaupungilla useamman eri pr-tapahtuman puitteissa, ja sieltä bongasin tämän hauskalla ja humoristisella Santa is my BFF -tekstillä varustetun neuleen. Tykästyin neuleen punaiseen väriin ja siihen, että tekstien värit ovat sopivan hillittyjä. Kävin ostamassa vielä neuleeseen sopivan karkkikeppirintakorun, johon saa halutessaan valon vilkkumaan, haha. Löysin vielä kokonaisuuteen matchaavat korvikset ja chokerin Glitteristä, joten kyllä nyt kelpaa aloittaa joulukuu.


Kummitätini on ollut jouluhullu jo monen, monen vuoden ajan ja ilmeisesti tämä jouluintoilu kulkee geeneissä, sillä olen viime vuosina kuoriutunut itsekin todelliseksi joulufaniksi! En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin vaan ne kaikki ihanat koristeet, pipareiden koristelu, glögin juominen ja kotoilu jouluneule- ja sukat jalassa sohvalla on ihan parasta! Eilen illalla miehen nyt ollessa työreissulla Pariisissa sain kunnon sisustuspuuskan ja päätin, että nyt laitetaan olohuone ja keittö joulukuntoon. Kaivoin vaatehuoneesta isoon laatikkoon säilömäni koristeet ja tyynynpäälliset ja tadaa - nyt meille on saapunut joulu 



Odotan todella innoissani joulukuun tapahtumia ja pikkujoulujen viettoa ystävien kera. Eilen sovimme kummitätini, kummityttöni ja pikkusiskojeni kanssa myös tyttöjen after work -glögitreffit joulukuulle lukkoon ja sinne kaikkien pitää ilmestyä jouluneule päällä.

Aiotteko muuten suunnata maanantaina Lidliin, kun Heidi Klumin toinen Lidlille suunnittelema, #LETSCELEBRATE -mallisto tulee myyntiin? Itse ihastuin etukäteen malliston upeisiin paljettimekkoihin, mutta mainoskuvissa ne näyttivät aika lyhyiltä..Täytyy varmasti käydä paikan päällä kurkkaamassa, miltä mitoitus vaikuttaa. Myös monissa blogeissa vilahtaneet samettilegginsit näyttävät tosi kivoilta ja sametti on muutenkin nyt todella in. Nyt toivottelen teille mitä parasta jouluista viikonloppua!


SHARE:

Nov 30, 2017

TUTUSTUMASSA CLARION HOTEL HELSINKIIN JA HAASTATTELEMASSA HUIPPUKOKKI MARCUS SAMUELSSONIA



Ciao! Viime viikolla pääsin osallistumaan todella kivaan tapahtumaan, joka järjestettiin Jätkäsaaressa sijaitsevassa Clarion Hotel Helsingissä. Paikan päällä sain kunnian tutustua huippukokki Marcus Samuelssoniin, joka oli ideoinut meille mitä herkullisimman kuuden ruokalajin menun. Ihan huikean ihana elämys! Itselleni tämä oli myös ensimmäinen vierailu viime vuonna avattuun Hotel Clarioniin, joka on puitteiltaan varsin upea kokonaisuus. Erityisesti ihastuin hotellin avaraan aulaan, kauniisti skandityyliin sisustettuun Kitchen & Table -ravintolaan, jossa nautimme lounasta sekä maisemiltaan mielettömään ylimmän kerroksen Sky Bariin. Sky Barissa napattuja asukuvia olen monista blogeista aiemmin bongaillutkin ja tila on kuulemma todella suosittu kuvauspaikka muutenkin. En yhtään ihmettele, koska avarasta ja tyylikkäästä baarista aukeaa kaunis näkymä merelle ja Helsingin ylle. Ei haitannut yhtään, vaikka vierailun ajankohdaksi sattui vähän harmaampi päivä - mieletön maisema lumosi silti ja haluan ehdottomasti tänne uudelleen nauttimaan kuumasta glögistä viimeistään joulukuun puolella!


Aloitimme Clarionin Kitchen & Table -ravintossa nauttimamme ja Marcuksen suunnitteleman lounasmenun maistelemalla alkuun Beetroot Tartaria, joka sisälsi punajuuripyreetä, piparjuuricreméä, manteleita ja tryffeleitä. Ihan mielettömän herkullista ja sisälsi juuri sellaisia komponentteja, joista itse pidän kovasti! Seuraavaksi maistelimme Grilled Forest Pizzaa, joka koostui muun muassa kanttarelleista, shalottisipuleista ja ruohosipulista. Oikeastaan kyseessä ei ollut pizza, vaan flammkuchen eli pizzan tapaan tehty avopiirakka. Siinä oli ihanan rapsakka pohja ja tykkään metsäsienistä kovasti. Flammkuchen tapaan tehdyt pizzat ovat Clarionin erikoisuus ja niitä löytyy listalta eri täyttein sesongin mukaan vaihdellen.

Alkupalat päätti K&T Veggie Slider -niminen minivegehampurilainen, joka sisälsi muun muassa portobellosieniä, vegaanista majoneesia sekä rucolaa. Maukas annos tarjottiin hauskasti syksyyn sopivan mustan hampurilaissämpylän kera.


 Marcuksen luomassa Urban Garden -menussa, jonka nautimme vierailumme aikana, keskiössä ovat kauden kasvikset. Juuri tällä hetkellä menun kasvisannoksissa on käytetty lanttua, broccolinia, grillattua sydänsalaattia sekä paahdettua kurpitsaa. Pääruokatarjoilun aloitti Little Gem -niminen, uskomattoman kauniisti rakennettu annos, joka sisälsi grillattua sydänsalaattia, paahdettua kurpitsaa, turnipsia sekä Västerbotten-juustoa. Nam!  Sen seurana nautimme The Swede -nimisen annoksen, jossa oli paahdettua parsakaalia, valkosipulia, grillattua halloumia, pannussa haudutettua kuhaa sekä supermureaa, naudan- ja porsaanlihasta valmistettua rullaa. 

Tässä vaiheessa olin jo ihan ähkyssä kaikista maistamistani annoksista, mutta vielä piti tietysti jättää tilaa jälkkärille, haha. Jälkiruokana saimme mukanani olleen pikkumiehen kanssa herkutella Big Apple -nimisellä annoksella, joka sisälsi muun muassa omenaa ja suussasulavaa sorbettia. Tämä annos osoittautui Jonatanin suosikiksi kuhan ohella.



Lounaan jälkeen minulle tarjoutui mieletön tilaisuus päästä haastattelemaan Marcusta, joten eikun tuumasta toimeen! Marcus on Etiopiassa syntynyt ja Ruotsissa kasvanut maailmanlaajuisesti tunnettu huippukokki ja ravintoloitsija ja toimii New Yorkissa sijaitsevan Red Rooster -ravintolansa pääkokkina. Kokinuransa lisäksi Marcus on kirjoittanut useita erinomaisesti menestyneitä keittokirjoja niin englanniksi kuin ruotsiksikin ja lanseerasi yhdessä Clarion-hotellien kanssa Kitchen & Table -konseptin vuonna 2012. Ensimmäinen Kitchen & Table -ravintola avautui Clarion Hotel Arlanda Airportissa Ruotsissa ja sen jälkeen konseptia on otettu käyttöön kaikissa Clarion-hotelleissa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Konseptin kantavana ajatuksena on se, että syömisen tulee olla hauskaa, rentoa ja yhteisöllistä. Se näkyy myös ravintoloiden sisustuksessa, jossa on käytössä muun muassa pyöreät pöydät, joihin mahtuu isompikin seurue syömään ja viihtymään. Kaikissa Kitchen & Table -ravintoloissa ammennetaan New Yorkin monimuotoisesta ruokakulttuurista Pohjoismaisella twistillä.


Jännitin tietysti haastatteluun valmistuessani, osaanko esittää Marcukselle kysymyksiä, joita hän ei olisi jo kuullut kaikilta muilta toimittajilta. Marcus kertoi haastattelun alussa, että hänelle on itsellä lähes täsmälleen saman ikäinen poika kuin minulla, joten päädyimme sitten luontevasti jutustelemaan lapsiin ja lapsien ravitsemukseen sekä luomu- ja lähiruokaan liittyvistä jutuista. Haastattelu sujuikin tosi rennosti ja omalla painollaan ja olin otettu, kun Marcus haastattelun lomassa kehaisu juuri hankkimaani punaista pörrölaukkua. Huomatkaa muuten tuo Marcuksen huivi, jota suurena Vuitton-fanina ihastelin hänelle! Tiesittekö muuten, että Marcus on naimisissa upean malli Gate Hailen kanssa? Heillä on perheen kanssa New Yorkissa asunto lähellä Marcuksen Red Rooster -ravintolaa. Tässä Marcukselle esittämäni kysymykset ja hänen vastauksensa: 

Saatko resepteihisi inspiraatiota sosiaalisesta mediasta?
Kyllä saan, muun muassa kuvapalvelu Instagramista. Inspiroiva kuva ei välttämättä kuvaa lainkaan ruokaa, mutta jää jollain tavalla mieleen ja synnyttää ideoita.

Millaista ruokaa teillä syödään kotona lapsen kanssa ja millaisia makuja tarjoat lapsellesi?
Valmistamme vaimoni kanssa kaikki ruoat kotona itse ja tarjoamme lapsellemme sekä kiinteitä ruokia että soseita. En mausta ruokia mitenkään erityisellä tavalla, mutta valmistan lapsellemme itse muun muassa luumulla maustettua omenasosetta ja totutan häntä pikkuhiljaa erilaisiin makuyhdistelmiin.

Onko luomu- ja lähiruoan suosiminen sinulle tärkeää?
Kyllä, käytän erittäin mielelläni luomu- ja lähituotettuja raaka-aineita. Kaikkien käyttämieni raaka-aineiden ei kuitenkaan tarvitse ehdottomasti olla luomua, vaan minulle on tärkeää tukea paikallisia viljelijöitä ja tuottajia. Suosin siis erityisesti lähiruokaa!

Milloin tiesit, että sinusta tulee kokki?
Olin 16-vuotiaani harjoittelussa eräässä ravintolassa, kun tiesin, että tämä on se, mitä haluan tehdä!


Tähän loppuun vielä muutama sananen  Clarionissa nauttimistamme ihanista drinkeistä, joissa noudatetaan hotellin Zero Waiste -ajattelua. Ajattelu näkyy käytännössä muun muassa siten, että juomien valmistukseen käytetyt appelsiini- ja sitruunankuoret keitetään makusiirapiksi, jota voidaan käyttää juomien pohjana. Kuinka nerokasta! Muutenkin Clarion-hotellit ovat hyvin valveutuneita kierrätyksen ja ekologisuuden suhteen ja muun muassa ruokahävikin syntyminen pyritään minimoimaan. Meillä oli vierailun aikana maisteltava The Leftover Cocktail, Blueberry Lake sekä Recycled Collins Mocktail -nimiset, kauniisti koristellut drinkit. Pääsimme testaamaan myös Marcuksen omia nimikkoviinejä ja tykästyin kovasti maistamaani Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettuun Lenox 125 Marcus Samuelsson -valkoviiniin.



Kiitos vielä upeasta tapahtumasta Clarion Hotel Helsingille, Marcukselle ja Milttonille - oli ihana saada olla mukana!


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig