21/03/2011

Goudaa, viinejä ja tulisia makuja

Uusi työ- ja kouluviikko on jälleen edessä ja nyt kodiuduttuani kaupungilta on sopiva hetki perinteiselle maanantaipostaukselle. Uusi, jo blogissa nähty Guccin inspiroima asukokonaisuus pääsi viikonloppuna ahkeraan käyttöön hollantilaishenkisessä viini- ja ruokaillassamme. Herkuttelimme punavuorelaisen ystäväpariskuntamme luona perjantaina Amsterdamista Suomeen asti kuljetetuilla erilaisilla goudajuustoilla, muun muassa erikoisella punaisella pestolla maustetulla goudalla, chevre- ja babygoudalla ja kuminalla sekä valkosipulilla ja yrteillä maustetuilla yksilöillä. Juustojen kanssa nautittiin tietysti erilaisia viinejä ja hollantilaista Bols-viinaa sekä vähän erikoisempia makuyhdistelmiä. Hollantilaisilla nimittäin on tapana nauttia goudan ja kanelin sekä pekonin ja omenan yhditelmästä ohukaisen päällä! Kuulostaa varsin erikoiselta, mutta molemmat yhdistelmät olivat yllättäen oikein toimivia. Kyseisiä makuyhditelmiä voi itse kokata kotikeittiössä paistamalla normaalit ohukaiset ensin pannulla valmiiksi ja levittämällä ne sitten leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdelle pellille mahtuu kerralla noin 3 ohukaista. Hakutut täytteet lisätään ohukaisten päälle ja sen jälkeen niitä paistetaan 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Valmiiden ohukaisten kanssa voi halutessaan nauttia perinteiseen alankomaalaiseen tyyliin vielä vaahterasiirappia ja tomusokeria, mikä toimii etenkin omena-gouda-yhdistelmän kanssa. Herkullista!



Hollantilaisen teemaillan herkuista jatkoimme sunnuntaina hieman tulisemmilla makuelämyksillä. City-lehden "Syö!Helsinki" -ruokaviikot käynnistyivät nimittäin viime perjantaina ja jatkuvat aina maaliskuun loppuun saakka. Mukana on yhteensä 18 helsinkiläisravintolaa, joissa asiakas nauttii teemaruuista varsin (opiskelija)ystävälliseen 10 euron hintaan. Suunnistimme illalla poikaystäväni kanssa Fredalla sijaitsevaan ja thai-ruokaan keskittyneeseen ravintola Tamariniin ja tilasimme molemmat yksimielisesti currylla maustettua tulista paistettua kanaa ja riisiä sisältävät annokset. Annos oli mielestäni varsin riitoisa ja sopivan kokoinen ja tulinen. Poikaystäväni sai kyllä minunkin riisini, hiilarikammoinen kun olen ;) Varsin hyväksi havaittu annos siis ja ravintolakin oli sopivan täynnä, vaikka oli kolea ja tuulinen myöhäinen sunnuntai-ilta.



Sunnuntai-iltana katsoimme muuten Aavikon kukka-nimisen elokuvan, joka kertoo somalialaissyntyisen, köyhästä paimentolaisperheestä kotoisin olevan ja kotoaan nuorella iällä Lontooseen karkaavan tulevan huippumallin tarinan. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo Waris Dirien tarinan todella koskettavasti. Samalla se herättää paljon ajatuksia erityisesti naisten oikeuksista ja niiden sortamisesta.

photo IS 

Keskiviikkona meidän olisi poikaystäväni kanssa tarkoitus kokeilla erästä meille uutta, kampanjassa mukana olevaa ravintolaa, josta arvio luvassa sitten myöhemmin. Suosittelen noita Cityn ruokaviikkoja kyllä lämpimästi, itse olen jo useana vuotena osallistunut niihin ja löytänyt uusia, kivoja maku- ja ravintolaelämyksiä :) Palataan pian!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig