19/01/2016

CHIA RAW PORRIDGE

Ovatko chia-siemenet sinulle uusi tuttavuus? Nämä mustat, unikonsiemeniä muistuttavat siemenet ovat todellisia ravintopommeja, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan monipuoliseen ruokavalioon. Siemenet sisältävät runsaasti kuitua, omega-3 rasvahappoja ja proteiinia, mutta maltillisesti hiilihydraatteja, joten ne sopivat erinomaisesti myös vhh-ruokavaliota noudattavien lautaselle.


Lähes täysin maidotonta ruokavaliota tällä hetkellä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta (=juustot ) noudattavana olen kuumeisesti etsinyt vaihtoehtoja perinteiselle maitorahkasta ja marjoista koostuvalle aamiaiskulholleni. Soijajogurtti on ihan ok, mutta välillä kaipaan sen rinnalle vaihtelua. Onneksi satuin netin syövereissä törmäämään chia-siemeniin ja löysin ne tavallaan uudelleen. Toki olen näitä aiemminkin käyttänyt, mutta näin jälkikäteen ajateltuna en ole osannut hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla, vaan lähinnä ripotellut maitorahkan ja smoothien sekaan. Nyt kuitenkin olen löytänyt ihan uuden tavan hyödyntää chia-siemeniä, nimittäin mitä herkullisimman tuorepuuron! Hyvin nälkää pitävä, ravintorikas ja herkullisen makuinen tuorepuuro valmistuu todella helposti ja tästä onkin lyhyessä ajassa tullut sekä minun että mieheni vakkariaamiainen.

CHIA RAW PORRIDGE

(yhdelle)

2,5 dl mantelimaitoa
4 rkl chia-siemeniä
1 dl mustaherukoita
1 banaani


***

Sekoita chia-siemenet mantelimaidon joukkoon ja anna geeliytyä jääkaapissa yön yli. Pilko banaani ja laita viipaleet blenderiin marjojen kanssa. Lisää sekaan chia-geeli ja soseuta nopeasti tasaiseksi massaksi. Nauti heti sellaisenaan tai pähkinöillä ja tuoreilla hedelmillä maustettuna.

Tuorepuuron lisäksi chia-siemenistä on mahdollista valmistaa esimerkiksi herkullisia vanukkaita ja siemeniä kiitellään usein myös siitä, että tasapainottavat vatsan toimintaa, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi1/26/2016

    Nam! Tämä menee kokeiluun - Mia -

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, että resepti inspiroi :) On kyllä mielettömän hyvää ja terveellistä!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig