30/05/2016

BUCKET LIST FOR SUMMER


Kesäkuu on ihan oven takana ja viimeistään nyt on hyvä aloittaa kesäsuunnitelmien tekeminen. Kuuluipa kesääsi varsinaista lomaa tai ei, hyvällä suunnitelmalla kesästä saa kaiken irti ja rentoutunut fiilis on taattu! Vaikka paiskisit koko kesän hommia, on tässä postauksessa mainittuja aktiviteettaja mahdollista toteuttaa viikonloppuisin tai iltaisin töiden jälkeen. Meillä miehen kanssa viime kesä kului elokuun alkuun saakka töiden merkeissä ja sitten olikin vuorossa hääviikko, jonka jälkeen suuntasimme häämatkalle rentoutumaan. Tohinaa hääasioiden ja työasioiden yhtäaikaisessa hoitamisessa tosiaan riitti, mutta onnistuimme kuitenkin nauttimaan myös alkukesästä hyvällä suunnittelulla ja niistä pienistäkin kesäjutuista iloiten. Nappaa siis talteen parhaat vinkkini tämän kesän kymmenestä must do -jutusta:


1. Lomamatka. Kunnon kesäloman kruunaa tietysti matka, jonka odotus ja suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin! Viime vuonna vietimme Baleaarien lämmössä kahden viikon häämatkan ja tuosta reissusta jäi niin hyvä fiilis, että olemme katselleet samalle suunnalle lentoja myös tälle kesälle. Yksi reissukohde on kesälle jo buukattu valmiiksi, sillä suunnistamme viikoksi Puolaan, jossa meillä on sukua.  Puolassa olen käynyt kerran aiemminkin ja kirjoittelin myös tänne upeasta Lodzin kaupungista.


2. Tuoreilla marjoilla ja hedelmillä herkuttelu. Makeat mansikat, kirpeät kirsikat, täyteläiset aprikoosit ja mehevät vesimelonit kuuluuvat ehdottomasti kesääni! Näitä kaikkia olenkin viime aikoina napsinut päivittäin. Sisältämiensä vitamiinien ja ihanan makunsa lisäksi nämä sallitut herkut pitävät tehokkaasti makeannälän loitolla, vaikken normaalistikaan ole mikään sokerihiiri. Kannattaa rohkeasti käyttää marjoja ja hedelmiä myös erilaisissa salaateissa! 


3. Hetket ystävien kanssa. Polttarit, häät, yhteiset kahvitteluhetket, piknicit, illanistujaiset...vaikka mitä ihania juttuja on luvassa tänä kesänä ja on mahtavaa päästä jakamaan noita hetkiä tärkeiden ihmisten kanssa. Olemme onnekkaita, sillä meillä tulee mieheni kanssa tänä kesänä olemaan useammat häät, kun siskoni sekä kaksi hyvää ystävääni astelevat alttarille. Häät ovat lempijuhliani ja on todella suuri kunnia päästä mukaan todistamaan avioliiton solmimista ja rakkauden juhlaa. Romantiikkaa on luvassa myös elokuussa, kun vietämme mieheni kanssa pumpulihäitä eli ensimmäistä hääpäiväämme. 

Kesä on mielestäni erinomaista aikaa myös niiden ystävien ja tuttujen näkemiseen, joita ei arkisin ehdi niin usein treffaamaan. Koitan aktivoitua tässä parhaani mukaan ja toivon paljon ihania, yhteisiä hetkiä kesälle!


4. Aamupalat omalla terassilla. Rakastan pitkiä aamupaloja ikiomalla terassillamme! Kahvikin maistuu siellä aina paremmalta kuin sisällä nautittuna - mistäköhän se johtuu? Viime kesänä vohvelirauta oli meillä terassilla ahkerassa käytössä, samoin pieni raclettegrilli. Tämä keväänä emme ole vielä ehtineet korkata vohvelikautta alkaneeksi, mutta täytyy ottaa se pikaisesti työn alle!


5. Festareille ja tapahtumiin osallistuminen. Kesään kuuluvat ehdottomasti festarit ja muut kesätapahtumat. En ole nuorempana ollut mikään festareiden suurkuluttaja, mutta jostain syystä festarikärpänen on iskenyt nyt ja kovaa! Livemusiikki hyvässä seurassa toimii aina ja rakastan sitä festarialueen fiilistä: iloisia ihmisiä, puheensorinaa, omaperäisten tyylien bongailua ja tietty sitä itse musiikkia. Tänä kesänä olemme menossa Tahkolle juhannuksen viettoon ja perjantaista lauantaihin fiilistelemme siellä toista kertaa järjestettävää Tahko Juhannus -festaria. Myös Flow:ssa tänä vuonna esiintyvän Sian keikka olisi upea nähdä! 

Nyt viikonloppuna osallistuimme Kumpulan Kyläjuhliin, joissa oli tarjolla on tällä kertaa mm. kilometrin pituinen kirppiskatu, viinibaari, hyvää ruokaa, stand up -esityksiä, livemusiikkia ja valokuvataiteen näyttely. Kerrassaan upea tapahtuma ja ensi vuonna onkin sitten taas Käpylän vuoro juhlia!



6. Lukeminen. Yksi kesän ehdottomia lempparijuttujani on kiireettömyys ja jännittävään romaaniin syventyminen. Haen aina kesän alussa kirjastosta vinon pinon sopivan vaihtelevaa kesäluettavaa: romaaneja, rikosjännäreitä ja kevyempää chic litiä. Tykkään loman aikana myös ostaa kasan lempilehtiäni ja syventyä niihin rauhassa kylmän kesäjuoman ääressä - parhautta!


7. Kirppistely. Kirppiksillä ja second hand -liikkeissä kiertely on minulle mieluisaa ja rentoa ajanvietettä ja mikä olisikaan kesää parempi ajankohta aarteiden metsästykselle. En yleensä etsi mitään erityistä, vaan tykkään kierrellä ja katsella rauhassa avoimin silmin. Olen onnistunut tekemään reissuillani monta erinomaista löytöä ja haaviini on tarttunut monta upeaa mekkoa, aitoja vintageturkkeja ja hippihenkisiä kesätunikoita. Omat lempparini ovat tällä hetkellä Töölöntorin Relove, Merikadun Kaivarin Kanuuna ja Hietsun kirppis.



8. Juokseminen viileässä kesäillassa. Juoksulenkit ovat tänä keväänä jääneet kovin vähäisiksi ja tämän asian ajattelin korjata kesällä. On ihana herätä viikonloppuisin ja suunnata kevyelle aamulenkille. Tai odottaa päivän viilentymistä ja kipaista sitten raikkaaseen ulkoilmaan tuulettumaan. Eilen päätin repäistä ja lähdin lenkille heti herättyäni. Tuskaahan se oli pitkän tauon jälkeen ja tyhjällä vatsalla, mutta ai vitsi, miten hyvä fiilis lenkin jälkeen tuli! Ja ihan parasta antia oli kotikulmiemme ihastelu, kun joka puolella on niin vihreää ja kukat kukkivat.



9. Kokkailu. Kokkailu on mielestäni aina hauskaa, mutta kesällä se on erityisen kivaa. Jotenkin silloin löydän tarmoa kokeilla uusia reseptejä, valmistaa hieman vaatimanpia ruokalajeja ja innostua leipomaan. Viikonloppuna tuli herkuteltua muun muassa Fafa's Smokery BBQ:n mehevillä hamppareilla, mutta eilisen kauppareissun jäljiltä jääkaappi on jälleen täytetty terveellisillä raaka-aineilla, joista ajattelimme miehen loihtia kesäisiä, mutta kevyitä herkkuja. Parhaita reseptikokeilujamme tulossa tänne varmasti myöhemmin!



10. Auringon palvominen. Rakastan aurinkoa ja lämpöä! Toukokuussa en vielä ole ehtinyt kertaakaan rannalle, mutta asia korjataan ehdottomasti kesäkuussa, jos sää suinkin sallii. Rantapäivät ovat vain niin leppoisia, ja kuuluvat olennaisena osana kesään ja lomaan ♥


Millaisia suunnitelmia teillä on kesälle? Palataan taas pian ja aurinkoista alkanutta viikkoa!



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä

SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi5/31/2016

    Ihania kuvia ja suunnitelmia kesälle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Ja ihanaa kesää sinulle!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig