27/01/2017

SUKLAINEN AAMUPALAKULHO (gluteeniton, sokeriton, maidoton)


Tämä samettisen pehmeä gluteeniton, sokeriton ja maidoton suklainen aamupalaherkkukulho syntyi tänään, kun halusin valmistaa jotain vähän erityisempää perinteisen chiapuuron sijaan perjantain kunniaksi. Kaikki ainekset löytyivät jää- ja kuivakaapistamme valmiiksi, joten päädyin miksaamaan raaka-aineita sekaisin ja lopputulos yllätti positiivisesti. Siis aivan sairaan hyvää! Ja mikä parasta - herkku on terveellinen ja sopii erinomaisesti myös viikonlopun jälkkäriksi. Ohjeella valmistuu kaksi annosta, mutta en malttanut olla tänään syömättä koko satsia yksin :)


SUKLAINEN AAMUPALAKULHO

2 hengelle

Pohja:
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
4 rkl chia-siemeniä

1/2 banaani jäisenä
3 rkl kookosmaitoa
1 rkl kookoshiutaleita
1/2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl sokeritonta maapähkinävoita
3 tuoretta taatelia
1/4 tl vanilja-aromia

Päälle:
1/2 - 1 tuore mango
3 - 6 litsihedelmää
kookoshiutaleita


***

Sekoita chia-siemenet mantelimaidon joukkoon ja anna geeliytyä jääkaapissa yön yli. Kaada chiamassa blenderiin ja lisää joukkoon puolikas jäinen banaani (itse pidän banaaneita valmiina pakkasessa annosrasioissa), kookosmaito, kookoshiutaleet, raakakaakaojauhe, maapähkinävoi, taatelit ja vanilja-aromi. Soseuta nopeasti tasaiseksi massaksi. Pilko päälle tuoretta mangoa ja litsejä ja koristele annos kookoshiutaleilla.


Nyt lähdemme pienen kanssa vaunulenkille nauttimaan upeasta kelistä. Innolla odotan jo myös huomisia Vegemessuja, jonne suuntaan katsastamaan uusia ruokatrendejä ja kasvisruokainnovaatioita. Ehkä törmätään Kattilahallissa ja oikein ihanaa viikonloppua teille!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Olenkin unohtanut kokonaan chiasiementen olemassaolon! Näyttää niin hyvältä, että pakko käydä huomenna ostamassa uusi pussi kotiin :)

    -Mikaela
    www.inhimillinenturhamaisuus.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Mikaela! <3 Ja sama juttu, itsekin aiemmin unohdin aina chiasiemenpussin kuivakaapin perukoille, mutta nyt kun olen pitänyt sitä keittiön paraatipaikalla esillä, niin siemenistä tehtyä puuroa tulee nautittua lähes päivittäin :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig