20/12/2017

KODIN JOULUILMETTÄ


Mitä parhainta jouluista keskiviikkoa! Täällä on tämä jouluviikko kulunut vähän vähemmän mukavasti Jonatanin toipuessa viime viikolla alkaneesta kuumesta ja vatsataudista. Onneksi nyt näyttää siltä, että pienen vointi on jo parempi ja voimme koko perhe alkaa valmistautua kunnolla joulun viettoon! Tänä vuonna vietämme aaton ja jouluviikon Kuusamon Rukalla ja odotan sitä jo todella innoissani. Olemme Jonatanin kanssa viime päivät fiilistelleetkin jo kovasti tulevaa joululauluja kuunnellen ja Petteri Punakuono -elokuvaa katsellen. Toivottavasti näemme Rukalla ihan oikeita poroja ja mahdollisesti tapaamme myös joulupukin - fingers crossed!

Vaikka vietämme aaton muualla, olen kuitenkin halunnut luoda kotiin jouluista ilmettä ja aloitin tänä vuonna koristelut heti joulukuun alussa. Mieheni oli tuolloin työreissulla Pariisissa ja halusin yllättä hänet luomalla kotiin jouluisen tunnelman. Ripustin parvekkeen oveen suloisen kranssin ja päivitin olohuoneen sohvatyynyjen päälliset jouluisiksi. Tänä vuonna olen hurahtanut erityisesti vihreän sävyisiin koristeisiin, jotka tuntuvat kivan raikkailta valkoiseen yhdistettynä. Valkoiset tähtikuvioiset tyynynpäälliset löytyivät H&M Homelta viime vuonna, samoin tässä kuussa hankittu tekstillä koristeltu päällinen. Samettinen vihreä tyynynpäällinen on Jyskin.


Koristelimme minimiehen kanssa yhdessä viime vuonna hankkimani pikkukuusen, jonka oksille pääsi tänä vuonna mieheni äidin itsetekemiä puukoristeita ja kauniin vihreitä koristepalloja. Koska koristeet tuntuvat kiinnostavan Jonatania kovasti, on kuusi on asustellut nyt olohuoneen kirjahyllyn päällä ja olen laittanut sen alle Rukan reissuun mukaan lähtevät sukulaisilta ja ystäviltä saadut paketit. Emme halua kuljettaa matkalla mukana kamalaa tavaramäärää, mutta haluan, että Jonatan pääsee näin toisena joulunaan avamaan aattona omat pakettinsa hirsimökissä takkatulen loimutessa taustalla :) Miehen kanssa sovimme, että tänä vuonna hankimme toisillemme yhdet isommat ja tarkoin harkitut lahjat ja nautimme ennen kaikkea perheen kanssa yhdessä olemisesta tunturin rauhassa rentoutuen.



Kynttilät kuuluvat olleellisena osana jouluun ja näitä H&M:n kauniilla puukannella varustettuna tuoksukynttilöitä olemme sijoittaneet ympäri asuntoa. Näissä kynttilöissä on harvinaisen pitkä paloaika ja iso, kirkas liekki, joten yksikin kynttilä riittää valaisemaan huoneen tunnelmaisen hämyiseksi. Olohuoneen pöytäkoristeena toimivat Hemtexin pyöreään lasimaljakkoon asetellut havunoksat.


Isoon lasimaljakkoon, jossa normaalisti asustelee hopeinen ananas, laitoin Tigerista löytyneen minikuusen ja kääräisin sen ympärille punaisen samettinauhan. Näin pienilläkin jutuilla saa helposti luotua paljon tunnelmaa. Ja mikäpä toisikaan kotiin enemmän jouluista tunnelmaa kuin itse leivotut jouluherkut? Tänä vuonna olen jo ehtinyt leipoa joulutorttuja, mutta pipareiden leivonta ja koristelu odottaa vielä. Ehkäpä tänään tai huomenna illalla? Joulutortuissa korvasin tänä jouluna luumuhillon kinuski-päärynämarmeladilla, joka sopi niihin erinomaisesti. Oletteko muuten ehtineet testaamaan jo isompien ruokakauppojen paistopisteistä löytyviä homejuustolla ja viikunahillolla täytettyjä Fazerin joulutorttuja?  Ihan mielettömän hyviä - suosittelen! 

Tältä näyttää joulun odotus meillä - onko teillä jo kuusi koristeltu ja lahjat hankittu? Palataan taas pian, enää neljä yötä aattoon!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

4 kommenttia

  1. Anonyymi12/21/2017

    Hyvää ja rauhallista joulua Laura sinulle ja perheellesi:) t.Jani-75

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jani ja ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle myöskin!

      Poista
  2. Ihania joulukuvia! <3 Oikein ihanaa joulunaikaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Katja <3 Mitä parhainta ja rentouttavinta joulunaikaa teidän koko perheelle - nähdään viimeistään ensi vuoden puolella! <3

      Poista

Blogger Template Created by pipdig