18/09/2019

HELSINGIN PARAS BREKU PAULIGIN KULMASSA


Kävimme viikonloppuna koko perheen kanssa nauttimassa ihanasta yhteisestä aamupalahetkestä. Lauantaiaamu alkoi aikaisin, kun mini herätti meidät jo puoli kasin aikoihin ja päätimme ex tempore lähteä vähän paremmalle aamiaiselle Pauligin Kulmaan. Paikka sijaitsee Aleksilla kauppakeskus Kluuvin yhteydessä ja muistan kuinka Kulmaa hehkutettiin heti sen avajaishetkistä lähtien.

Pauligin Kulman "kulma" on tietysti hyvä kahvi, sillä kahvilassa tarjottavat Pauligin kahvit paahdetaan paikan päällä ja esimerkiksi aamiaissetteihin kuuluvaa suodatinkahvia on valittavana useampaa eri makua erilaisilla paahtoasteilla. Toinen peruskahviloista erottava tekijä on se, että kahvilassa voi nauttia Weekend Brekusta viikonloppuisin reilusti normaalia myöhempään: sekä launtaisin että sunnuntaisin 15 saakka. Siis aivan mahtavaa, sillä esimerkiksi hotelliaamiaisia tarjoillaan yleensä vain klo 11 saakka. Erityisesti viikonloppuna on kiva, kun aamupalalle ei ole kiire ja keskustaan voi pyörähtää shoppailemaan ja myöhäiselle aamiaiselle vasta puolen päivän jälkeen. Arkisin kahvila tarjoilee Kulma Brekua klo 7.30 - 11 välillä.

Yksi syy Pauligin Kulman fanitukseen on myös paikan kaunis, minimalistinen sisustus ja hauskat tilaratkaisut, muun muassa yläkerrasta löytyvät kattoon kiinnitetyt riipputuolit. Kahden kerroksen kahvilan, paahtimon, terassin ja Barista Instituten  sisältävässä Kulmassa on myös hyvin tilaa työskennellä arkisin läppärin kanssa tai istahtaa hetkeksi rentoutumaan keskelle kaupungin vilinää.


Mies kävi kesällä testaamassa ja hyväksi havaitsemassa paikan Weekend Brekun, joten osasin odottaa laadukasta aamupalaa, mutta silti yllätyin positiivisesti - kaikki maistui superhyvältä ja ehdoton plussa oli aamiaissetin kaunis esillepano! Viikonlopun aamiaissettiin kuuluu vakiona tuorepuristettu appelsiinimehu, raw bite -raakakakku ja suodatinkahvi/tee. Sen lisäksi settiin valitaan 2 vaihtoehtoa listalta, joka sisältää toinen toistaan herkullisempia annoksia. Erikoisruokavaliot on Pauligin Kulmassa huomioitu erinomaisesti, sillä listalta löytyy laaja valikoima gluteenittomia, laktoosittomia sekä vegaanisia aamiaisannoksia. Perussetti kustantaa 18,50 €, minkä lisäksi settiä voi täydentää valitsemalla listalta lisää annoksia 4 euron kappalehintaan. Jos skumppahammasta kolottaa, niin aamiaiseen voi yhdistää lasin kuohuvaa (a´6 €). Listalta löytyy myös trendikästä kombuchaa (a´3 €/lasi). Kurkkaa lisätietoja Weekend Breku -menusta täältä

Omaan aamiaissettiini valitsin paistetun kananmunan kasvisten ja parmesanin kera, banaanikakkuja vaahterasiiparin kanssa sekä chiapuddingin, jossa oli mangomelbaa ja powau granolaa. Kaksi viimeksi mainittua olivat vegaanisesti, gluteenittomasti, laktoosittomasti valmistettuja. Kaikki annokset olivat todella herkullisia ja toimivat samalla täydellisesti tämänhetkisen vehnättömän ruokavalioni kanssa. Erityiskiitos Pauligin Kulmalle myös siitä, että aamiaisannokset olivat niin isoja, että niistä lähtee isompikin nälkä. Myös mini sain oman aamiaiskananmunansa sekä banaaniletut, jotka maistuivat hänelle erinomaisesti. Jälkkäriextrana settiin kuuluva raw bite taisi olla Jonatanin suosikki, sillä se hävisi hyvin nopeasti parempiin suihin ja muistui kuulemma kanelipullalta.Tänne tulemme ehdottomasti uudestaa ja Kulma meni omalla listallani heti Helsingin parhaaksi aamupalapaikaksi!


Pauligin Kulma

Aleksanterinkatu 9
00100 Helsinki



SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä!:) Olen käynyt pari kertaa Paulig kulmassa kahvilla, ja musta sen yläkerta on ainakin tosi viihtyisä :) Kuulostaa myös tosi hyvältä konseptilta tuo aamiaiskombo, eikä ole viikonloppubrunssina mitenkään pahan hintainenkaan, täytyypä käydä joskus itsekin!
    Ihania aurinkoisia syyspäiviä sinulle!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Ida <3 Olemme nyt pariin otteeseen käyneet aamupalalla tuolla Kulmassa ja molemmilla kerroilla olemme olleet supertyytyväisiä! Nälkä lähtee takuulla ja juuri tuo yläkerta on todella viihtyisä. Ihania syyspäiviä sinulle myös! =)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig