19/07/2016

HELPOT KESÄTAPAKSET JA SYDÄNSALAATTI


Kesällä ei jaksa aina väkertää keittiössä mitään kovin monimutkaista purtavaa. Idea näihin ex tempore -syntyneisiin kesätapaksiin lähti juuri siitä, että olin kaupassa, nälkä oli kova ja jotain hyvää ja suht terveellistä syötävää piti saada nopeasti! Kokosin nopean herkkupöydän minulle ja miehelleni kesäisistä jutuista: kotimaisista mansikoista, valkosipulipatongista, grillikanasta, lakkahillolla kuorrutetuista leipäjuustopaloista, rapeasta sydänsalaatista ja jättikatkaravunpyrstöistä. Nämä kuvissa näkyvät ravunpyrstöt ostin valmiiksi chilimarinoituina erinomaisesta lähikaupastamme, mutta valmistat ne helposti kotona itse.


JÄTTIKATKARAPUJA TOMAATTI-PINAATTIPEDILLÄ


jättikatkaravunpyrstöjä
chilikastiketta
tuoretta babypinaattia
kirsikkatomaatteja

***


Huuhtele jättikatkaravunpyrstöjä haalean veden alla hetken aikaa, jotta ne sulavat sopivasti. Käytä ravut pikaisesti oliiviöljyssä kuumennetulla pannulla. Sekoita päälle chilikastike ja anna vetäytyä hetki. Asettele pinaatinlehdet tarjoiluastiaan ja pilko päälle kirsikkatomaatit. Lisää ravut ja piskota päälle hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä.


SYDÄNSALAATTI


kaksi kerää sydänsalaattia
tuoretta basilikaa
kalamataoliiveja
2 suippopaprikaa
2 kesäsipulia
tomaatteja
pähkinämixiä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

***


Revi sydänsalaatin lehdet tarjoiluastiaan. Pilko suippupaprikat ja kesäsipulit ohuiksi viipaleiksi. Pilko tomaatit kuutioiksi ja lisää kulhoon muiden aineisten joukkoon. Lisää lopuksi oliivit, tuoreet basilikanlehdet ja pähkinämix. Pirskota päälle reilusti balsamiviinietikkaa, sitruunamehua ja oliiviöljyä




Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

18/07/2016

MOËT & CHANDON SUMMER PARTY


Nyt on kaikille samppanjanystäville luvassa herkullista silmänruokaa syötävän kauniiden kuvien muodossa ja tarinaa Moët & Chandonin tämän kesän kahdesta uutuudesta! Osallistuin nimittäin viime kuussa tämän tunnetun samppanjatalon loistavasti järjestettyyn Moët & Chandon Party Day -tapahtumaan, joka korkattiin käyntiin Helsingin Mattolaiturilla. Ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kesälauantaita kuin tutustua uusiin samppanjamakuihin ja nauttia upeasta tunnelmasta keskellä Helsinkiä? Ei tule heti mieleen parempia vaihtoehtoja.

Moët & Chandon Party Day järjestettiin samanaikaisesti monessa muussakin maassa ja tapahtuman aikana lanseerattiin virallisesti kaksi samppanjatalon erityisesti kesäkauteen suunniteltua rosésamppanjauuttuutta: Pinot Noiria, Meunieria ja Chardonnayta yhdistelevä N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry -samppaja sekä Moët Ice Imperial Rosé -samppanja, joka on maailman ensimmäinen erityisesti jäiden kanssa nautittavaksi valmistettu rosé-samppanja. Maultaan Ice Imperial Rosé on samppanja on hieman makeampi, raikas ja hedelmäinen häivähdyksellä greippiä ja N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry puolestaan hienostuneen pehmeä ja kuiva.  Itse en luonnollisestikaan voinut näin raskaana ollessani samppanjoita maistella, mutta kuulin avecilta päivän aikana kattavat arviot molemmista kesäsamppanjoista. Avecini suosikiksi uutuuksista nousi N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry sen mukavan kuivan maun ja raikkauden ansiosta.


Mattolaituri tarjosi upeat puitteet tapahtumapäivän alkuillan fiilistelyille ja hieman viileästä säästä huolimatta tunnelma oli mitä mainioin. Mattolaiturilla kutsuvieraat saivat kaulaansa hauskan golden keyn, jolla pääsi sitten myöhemmin jatkamaan iltaa ravintola Teatteriin. Itse arvostan tapahtumajärjestelyissä juuri tällaisia harkittuja yksityiskohtia ja hyvää suunnittelua, joka tekee tapahtuman luonteesta arvokkaan ja saa vieraat rentoutumaan.


Pukeutumisen kannalta päivä oli hieman haastava, sillä kovin lämmintä ei valitettavasti ollut - joskaan ei sadettakaan. Paloautonpunainen, Palmasta hankittu mekkoni olisi ollut punaiseen Moschinon laukkuun yhdistettynä yksinkertaisen tyylikäs sellaisenaan, mutta viileä keli pakotti vetäisemään päälle nahkatakin. Kaulaan kietaisin vielä mieheltäni yllätyslahjana hiljattain saamani LV:n huivin, joka sopi mielestäni kauniisti muuhun kokonaisuuteen. Lasi kuvausrekvisiittana lainassa aveciltani :)



Zara dress
Moschino bag
Louis Vuitton scarf
H&M jacket
earrings old



Mattolaiturilta siirryimme Teatterin Kellobaariin, jossa pääsimme näkemään huikean hienon samppanjatornin! Henkilökunta täytti tornissa olevat lasit uudella Moët Ice Imperial Rosé -samppanjalla ja lopuksi koko komeus valaistiin tähtisadetikuin - wow!


Näin upeasti järjestetyssä tapahtumassa on harvoin tullut oltua ja päivä jäi mieleen yhtenä kesän tämänastisista kohokohdista. Lämmin kiitos vielä Moët & Chandoninille sekä Milttonille kutsusta!



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

15/07/2016

GLUTEENITON POLTTARIBRUNSSI


Hei tyypit! Tällä kertaa ajattelin jakaa kanssanne muutamia ihania reseptejä gluteenittomalta herkkubrunssilta, jonka toteutin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kotonamme. Silloin vietimme nimittäin pikkusiskoni polttareita ja aamu alkoi leppoista herkkujen parissa, kun kokoonnuimme kaikki meille nauttimaan brunssipöydän antimista. Aika hauska sattuma, että omia polttareitani vietettiin täsmälleen samaisena viikonloppulauantaina tasan vuosi sitten. Silloinkin sää helli meitä ja saimme nauttia aurinkoisesta ja kivasta päivästä - good memories!

Olin suunnitellut siskoni polttaripäivän brunssimenun yhdessä kaasojen kanssa täysin gluteenittomaksi ja lähes kokonaan maidottomaksi kaikkien polttareihin osallistuneiden ruokavaliorajoitukset huomioiden. Gluteenittoman ja vähän maitotuotteita sisältävän menun suunnittelu oli mielestäni yllättävän helppoa. Ehkä asiaan vaikuttaa paljon se, että olen itse työn puolesta ruuan kanssa tekemisissä päivittäin ja gluteeniton ruokavalio on tietysti muutenkin ollut hyvin pinnalla viime aikoina.

Mitä kaikkea brunssipöytään sitten katettiin? Kesäisesti tietysti tuoreita mansikoita, kirsikoita, aprikooseja ja viinirypäleitä, gluteenittomia karjalanpiirakoita ja itsetehtyä munavoita, raikasta vihersalaattia, itsetehtyä marokkolaista kaura-cous-cous-salaattia, savujuustoa ja kylmäsavuhärkää, Myllärin gluteenitonta Tropical mysliä ja Marjaista muromysliä Alpron soijamantelijogurtin kera nautittavaksi sekä itsetehtyä feta-pinaattipiirakkaa. Koska meitä oli yli kymmenen osallistujaa, oli tärkeää mitoittaa brunssitarjoilut siten, että ruokaa olisi varmasti riittävästi kaikille. Ja nappiin meni - ruokaa jäi yli jokin verran, mutta esimerkiksi gluteenittomat karjalanpiirakat ja leipomani feta-pinaattipiirakka hävisivät parempiin suihin.

Juomavalinnoissa päädyimme Alkoon uutuutena hiljattain saapuneeseen italialaiseen PerlApp Extra Dry Rosé -luomukuohuviiniin, joka maistui kuulemma ihanan raikkaalta, sitruksiselta ja hennon vadelmaiselta. Alkoholittomana vaihtoehtona oli Freixenetin Legero Rosado -kuohuviiniä, joka on oma kesän alkoholiton skumppasuosikkini. Ja kaikki kuohujuomat nautittiin tuoreiden mansikoiden kera tottakai! Lisäksi tarjolla oli luomuomenamehua, appelsiinimehua, vichyä, kahvia ja teetä.


MEHEVÄ FETA-PINAATTIPIIRAKKA

12 hengelle

1/2 dl perunajauhoja
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
1,5 dl Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä
60 g voita
25 g oliiviöljyä
1 dl vettä

Täyte:
150 g fetajuustoa
2 pss pakastepinaattia
1 iso sipuli
1 prk kevytkermaviiliä
1 kananmuna
150 g emmentaljuustoraastetta
mustapippuria

***
Voitele piirakkavuoka ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi seos käsin pehmeän voin ja oliiviöljyn sekaan. Lisää sekaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan, öljytyin käsin tämä onnistuu helposti. Pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia.

Ota pinaattipussit sulamaan huoneenlämpöön jo ennen pohjan tekoa. Hienonna pinaatti haarukalla hienoksi kulhossa, kaada sekaan kermaviili ja kanamuna ja sekoita hyvin. Mausta seos ripauksella mustapippuria. Pilko sipuli kuutioiksi ja leikkaa feta sopivan kokosiksi paloiksi. Lisää feta, sipuli ja kermaviiliseos esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele lopuksi päälle emmentaljuustoa. Paista piirakkaa noin 25 minuutin ajan, kunnes juusto on paistunut pinnalta kullankeltaiseksi.



MAROKKOLAINEN KAURACOUS-COUS -SALAATTI

12 hengelle

8 dl vettä
1/2 pussia Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
aurinkokuivattuja tomaatteja
kirsikkatomaatteja
sitruunamehua
balsamiviinietikkaa
suolaa
tuoretta minttua
(+ kurkkua, oliiveja ja tuoretta chiliä oman maun mukaan)

***

Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan kaurarouhe. Keitä rouhetta noin 20 -25 minuutin ajan, kunnes se tuntuu sopivan pehmeältä - ei kuitenkaan liian kypsältä. Valuta kaurarouhe tiheän siivilän läpi ja huuhdo kylmällä vedellä. Tämä tekee koostumuksesta irrallisen rakeisen. Kaada rouhe tarjoiluastiaan ja pilko sekaan aurinkokuivatut tomaatit ja kirsikkatomaatit. Lisää halutessasi sekaan vielä kurkku, oliivit ja tuore chili paloiksi pilkottuina. Sekoita joukkoon loraus balsamiviinietikkaa, ja sitruunamehua ja ripaus suolaa . Revi tuore minttu käsin hienoksi ja lisää se lopuksi salaatin sekaan ottimilla kevyesti nostellen. 


Näitä ohjeita suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä brunssipöydän antimet tekivät todella hyvin kauppansa. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua teille!

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig