03/02/2017

OUTFIT / SHADES OF BLUE


Viikonlopun kunniaksi pääsen jakamaan pitkästä aikaa asupostausta! Tänään oli nimittäin sen verran kirkas helmikuinen iltapäivä, että ehdimme napata nämä kuvat lounaalle Brondaan suunnatessamme. Tämä asukokonaisuus nousi heti yhdeksi alkaneen vuoden lemppareistani ja koostui nätisti toisiinsa mallaavista sinisen sävyistä. Farkut bongasin aiemmin tällä viikolla Zarasta ja klassinen kipparitakki on muutaman vuoden takainen löytö Hennesiltä. Samaiseen siniseen sävymaailmaan kauniisti sointuvasta, ihanan lämpimästä Ralph Laurenin villahuivista on myös tullut lyhyessä ajassa yksi suosikeistani. Mitäs tykkäätte asusta?

Lounaan jälkeen käväisin Galleria Esplanadissa hartaasti odotetun &Other Storiesin ensimmäisen Suomen liikkeen avajaisissa, joista on tulossa pian enemmän juttua tänne. Pikkumies oli tietysti myös mukana menossa ja viihtyi oikein kiltisti vaunuissaan kaupungilla kierrellessäni. Nuo Bugaboon Buffalot ovat kyllä lunastaneet paikkansa jokapäiväisessä käytössä näiden kuluneiden kolmen kuukauden perusteella!

Mahtavaa viikonloppua ja palataan taas!


H&M coat / RALPH LAUREN scarf /  ZARA jeans / RALPH LAUREN bag / LAURA BIAGIOTTI boots / GINA TRICOT leather gloves


SHARE:

01/02/2017

RIPSIENPIDENNYKSISTÄ LUOPUMINEN + MUUTAMA MASKARASUOSITUS


Upeaa helmikuun alkua! Tämänkertaisessa postauksessa haluan jakaa kokemuksiani ripsienpidennyksistä ja niistä luopumisesta. Päädyin nimittäin luopumaan pitkään käyttämistäni volyymipidennyksistä viime keväänä ja sen jälkeen elämään "ripsettömänä" on ollut hieman totuttelemista. Yksi syy pidennyksistä luopumiseen oli se, että keväällä silloinen ripsiteknikkoni suositteli pitämään taukoa pidennyksistä jossain vaiheessa, jotta omat ripseni ehtisivät vähän vahvistua. Se jäi vaivaamaan mieltäni niin pahasti, että luovuin pidennyksistä kertaheitolla. Helppoa se ei tietysti ollut, koska olin tottunut ja koukuttunut pitkiin ja tuuheisiin ripsiin, joiden kanssa ripsiväristä ja sen mahdollisesta valumisesta ei ollut tarvinnut huolehtia. Koin kuitenkin, että on tärkeää antaa omien ripsien hengähtää hetki ja vahvistua pidennysten aiheuttamasta rasituksesta. Ennen pidennyksistä luopumista olin käyttänyt niitä vuoden ajan putkeen ilman minkäänlaista taukoa. Tuona aikana olen vaihtanut ripsiteknikkoa kolmesti ja viimeisimmän teknikon, taitavan Anniinan kädenjälkeen olin aina enemmän kuin tyytyväinen! Anniina vastasi myös hääpäiväni ripsistä, jotka olivat todella kauniit ja näyttävät. En siis missään nimessä ollut hänen kädenjälkeensä tyytymätön, vaan halusin antaa ripsille pienen lepo- ja kasvutauon. Tauko tekee hyvää myös herkille silmilleni, jotka allergialiiman käytöstä huolimatta reagoivat ripsihuoltoihin lähes joka kerta muutaman päivän tai parin ajan lievästi punottamalla. Asiasta olen aiemmin kirjoittelut myös täällä.

Toinen syy ripsienpidennyksistä luopumiseen oli se, että olin raskaana ja tiedostin, että lapsen syntymän myötä aikaa jatkuvissa ripsihuolloissa käymiseen olisi entistä vähemmän. Ajattelin myös, että viettäisin aikaa kotona ollessani muutenkin normaalia toimistomeikkiäni kevyemmällä ehostuksella ja koin siihen volyymiripset jotenkin turhan näyttävinä ja jollain tapaa tunkkaisina. Juhlameikkiin volyymiripset tietysti sopivat upeasti, mutta tällä hetkellä koen arkisin olevani enemmän sinut itseni kanssa vähän raikkaammassa ja sporttisemmassa meikissä, joka syntyy pelkän ripsivärin avulla. Sitä paitsi näyttävämpiin iltameikkihin voi aina käyttää irtoripsitupsuja, jotka tuovat omiin räpsyttimiin mukavasti extravolyymiä.

Kolmas syy, jota olen pohtinut oikeastaan kunnolla vasta näin jälkikäteen pidennyksistä luopumisen jälkeen, on raha. Yksittäinen volyymiripsien huoltokerta kun kustantaa täällä pääkaupunkiseudulla keskimäärin 75 euroa ja jos huoltoväli on kolme viikkoa, tulee siitä vuositasolla aika huikea summa! Koen tällä hetkellä, että sijoitan tuon rahan mieluummin johonkin muuhun kuin ripsiin. Ymmärrän kyllä, että irtoripsien kiinnittäminen yksi kerrallaan asiakkaan ripsiin vaatii kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja sorminäppäryyttä, mutta huoltojen hinta on silti aika suolainen. Mutta never say never - voi olla, että jossain vaiheessa ripsienpidennyksiin taas kallistun. Tällä hetkellä on kuitenkin hyvä näin ilman niitä.


Pidennyksistä luovuttuani omat ripset tuntuivat todella lyhyiltä ja hennoilta ja ripsiväriä oli pakko sutia vähintään kolme kerrosta, jotta lopputulos olisi ollut edes sinne päin. Nyt omat ripseni ovat onneksi vahvistuneet ja maskaraa riittää normaali määrä sopivan näyttävän lopputuloksen luomiseksi. Eräs ripsien kasvatusprojektia helpottava salainen aseeni, joka on vaikuttanut suuresti niiden vahvistumiseen, on ollut risiiniöljy. Aloitin öljyn käytön huhtikuun puolivälissä ja olen siitä lähtien sivellyt öljyä kevyesti sormenpäillä ylä- ja alaripsien tyveen ennen nukkumaanmenoa. Lyhyessä ajassa huomasin ripsien vahvistuneen ja kasvaneen ja tällä hetkellä käytän öljyä muutamana iltana viikossa. Lämmin suositus siis risiiniöljylle!

Mutta mennään nyt niihin maskarasuosituksiin, joita otsikossakin lupailtiin. Tällä hetkellä päivittäisessä käytössäni on nimittäin superhyvä Diego Dalla Palman Trasformista. Löysin siitä suosituksen Karita Tykän blogista ja suunnistin saman tien Stockan kosmetiikkaostolle. Enkä joutunut pettymään, sillä kyseinen ripsiväri nousi kertaheitolla maskarasuosikkilistani kärkeen. Jykevällä harjalla varustettu Transformista antaa ripsille upeasti rakennetta ja pituutta, mutta erottelee monista muista tuuheuttavista ripsiväreistä poiketen jokaisen ripsen. Maskaraa voi myös halutessaan lisätä useamman kerroksen ilman paakkuuntumisen pelkoa. Täyden kympin tuote ehdottomasti!


Alaripsiin käytän Oriflamen The One 5-in-1 Wonder Lash -maskaraa, joka on meikkipussissani myöskin melko tuore hankinta Oriflamen konsulttina toimivan ystäväni kautta. Oriflamen kautta aikain myydyimmässä maskarassa on Trasformistaa sirompi harja, joten sillä saa helpommin alaripset meikattua. Välillä teen myös niin, että viimeistelen yläripsien kärjet Wonder Lashilla. Koen, että Oriflamen maskara erottelee ripsiä vielä Trasformistaakin selkeämmin, mutta ei kuitenkaan anna niille samalla tavalla massaa. Siksi tämä kahden maskaran yhteispeli sopii omille räpsyttimilleni täydellisesti. Ja niillä tehdyn lopputuloksen näette kuvissa. Nyt lähden ulkoilemaan babyn kanssa, palataan!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

31/01/2017

VEGEMESSUT 2017 / ESITTELYSSÄ VUODEN KIINNOSTAVIMMAT UUDET VEGAANITUOTTEET


Vierailin lauantaina Kattilahallissa järjestetyillä Vegemessuilla bloggarikutsuvieraana. Ensimmäistä kertaa järjestetyt kasvisruokamessut saivat aikaan yleisöryntäyksen ja ständeillä kerrottiin, että osa vierailijoista oli odottanut ruuhkaisimpana ajankohtana sinnikkäästi sisäänpääsyä puolisentoista tuntia tihkusateesta huolimatta. Itse vältin onneksi pahimmat ruuhkat suunnatessani kohti messupaikkaa myöhään iltapäivällä. Koska kasvisruokabuumi on Suomessa tällä hetkellä todella kovassa nosteessa, olivat odotukseni messujen annin suhteen korkealla. Enkä joutunut pettymään, sillä vaikka Kattilahalli tilana ei messuille ollutkaan ehkä se paras mahdollinen, korvasi näytteilleasettajien runsas määrä tuon pienen puutteen. Ja hienointa oli tietysti se, että paikan päällä pääsi maistelemaan uutuuksia ja tutustumaan moniin kevään aikana ruokakauppoihin lanseerattaviin kasvisruokainnovaatioihin. Oma kiinnostukseni elintarvikkeita kohtaan on suuri sekä ammatillisesta näkökulmasta että omasta ruokaharrastuneisuudesta johtuen, ja koin, että messujen anti oli varsin kattava.

Apetitin ständillä pääsin maistelemaan uusia Kasvisjauhispyöryköitä, jotka lanseerataan ruokakauppoihin tällä viikolla. Pyöryköiden kanssa tarjottiin ihanaa savupaprikahilloa, jonka reseptin löytyy Apetitin instatililtä. Olen jo aiemmin ihastunut talon kasvispyöryköihin, jotka ovat herkullisia ja helppo valmistaa nopeasti, kun puuhastelen päivisin lapsen kanssa kotosalla. Uudet kasvisjauhispyörykät ovat kooltaan normipyöryköitä pienempiä ja niiden pääraaka-aineena on käytetty vedellä turvotettua herneproteiinia. Sain ständiltä mukaan myös uusia kasvisjauhispihvejä, joita ehdin tänään jo lounaalla testaamaan. Todella herkullisia ja pitävät nälkää erittäin hyvin korkean proteiinipitoisuutensa ansioista. 

Messuilla Apetit esitteli myös uuden terveelliseksi herkun - VegePops -kasvis-hedelmäjään. Tuoteperheessa on tarjolla kolme eri makua: Porkkana-Mango, Punajuuri-Mansikka sekä Keltainen porkkana-Ananas. On todella hienoa, että näitä terveellisiä vaihtoehtoja saadaan yhä enemmän perinteisten sokeriherkkujen rinnalle ja näistä povaisin ensi kesän hittiä.


Hoviruoka esitteli uutta, vegaanista riisipuuroa, jonka pehmeän maun salaisuus on kookosmaito. Tykästyin siihen kovasti, mutta pieni miinus tulee kovetetuista kasvirasvoista, joita tuotteen valmistuksessa on käytetty. Seuraavaksi siirryin tutustumaan itselleni entuudestaan melko tuntemattomaan vegaaniseen juustomaailmaan Porlammin Osuusmeijerin ständille, jossa maistatettiin vegaanisia juustoja chilillä maustettuna sekä naturel-versiona. Chilillä höystetty juusto oli kovasti mieleeni ja muistutti maultaan todella paljon perinteistä lehmänmaitopohjaista juustoa. Pääsin maistamaan ennakkoon myös Porlammin toukokuussa kauppoihin saapuvaa kypsytettyä vegaanista juustoa, joka osoittautui todella maukkaaksi. 

Kotiinviemisiksi sain Porlammin Vege maustamatonta juustoraastetta, chilijuustoraastetta sekä messuilla maistamaani chilijuustoa, jota on tullut jo nautittua riisi-maissikakkujen ja avokadon kera aamupalaksi - nam! Vegaaniset, maidottomat, laktoosittomat, gluteenittomat ja soijattomat juustoraasteet käyttäytyvät kuulemma normaalin juuston tapaan, joten ajattelin testata niitä ainakin munakkaissa, lämpimissä voileivissä ja täytettyjen paprikoiden kera.


Jälkiruokapuolta messuilla edusti hienosti minulle entuudestaan hyvin tuttu yritys Kolmen Kaverin Jäätelö. Heillä oli messuvieraille tarjolla reilut pikarilliset uusia vegejäätelöitä, joista pääsin testaamaan ihanaa Piparminttu & Suklaata. Superhyvää! Harmikseni messupäivänä maistatettavana ollut toinen vegejäätelömaku Suklaa & Pähkinäkinuskikastike oli suuren suosion vuoksi päässyt loppumaan, mutta täytyy ehdottomasti ostaa sitä kotiin maisteltavaksi - sen verran herkulliselta kuulostaa! Molempien vegejäätelöiden pääraaka-aine on kookoskerma, jonka lisäksi ne sisältävät mm. kaakaovoita.


Kotimainen Yosa esitteli messuilla uuden Sport-sarjaansa kuuluvan Päärynä-Vanilja kauravälipalan. Maultaan maukas, täysin kasviperäinen, soijaton, gluteeniton ja maidoton välipalavalmiste sisältää kauran lisäksi muun muassa steviaa sekä herneproteiinia, joka pitää olon pitkään kylläisenä. Hyvä juttu on myöskin se, etteivät Yosan tuotteet sisällä lainkaan säilöntäaineita - iso peukku siitä! Vielä toivoisin, että Yosa-tuotteet saisi valmistettua kokonaan ilman lisättyä sokeria. Itse pakkaus on varsin näppärä, sillä Skyr-rahkojen tapaan siinä on mukana muovilusikka, joten purkki on helppo napata aamukiireessä mukaan laukkuun ja nauttia työmatkan aikana.


Kauravalmisteita edustivat Yosan lisäksi kotimainen, nyhtökaurasta tunnettu Gold & Green sekä ruotsalainen Oatly, joka valmistaa kaurapohjaisia kasvismaitotuotteita. Harmikseni en ole nyhtökauraa vielä päässyt maistamaan, koska tuotteet ovat olleet loppu, kun olen niitä koittanut kaupoissa etsiskellä. Gold & Greenin ständillä oli myynnissä tasting-lautanen, jonka ostamalla olisi voinut osallistua äänestykseen ja antaa äänensä tulevalle toivenyhtismaulleen. Tällä kertaa se jäi kuitenkin ostamatta, kun messuilla riitti niin paljon muuta maisteltavaa. Täytyy bongata uutuusmaut sitten keväämmällä omasta ruokakaupasta heti, kun ne sinne saapuvat. Itse olen työn puolesta kotimaisten kauratuotteiden parissa paljon tekemisissä, joten on mielenkiintoista seurata, mihin kaikkeen kaura elintarvikepuolella taipuu.

Oatlyn kauramaitovalmisteet ovat minulle entuudestaan tuttuja ja messuilta sain kotiin testattavaksi heidän maidotonta ja soijatonta kaurajuomaansa. Juoma sisältää kauran lisäksi vettä, rapsiöljyä, kalsiumia ja vitamiineja. Maku muistuttaa melko paljon mantelimaitoa, joka on tällä hetkellä oma suosikkini mm. chiapuuron pohjana käytettäväksi. 


Juomapuolelta mieleeni jäivät erityisesti Evoken proteiini- ja vitamiinipitoiset mehujuomat sekä Hey Dayn ihanan raikkaan, kylmäpuristetut luomumehut. Hey Dayn mehuja sain myös kotiinviemisiksi, kiitos niistä! Suurena inkiväärifanina minua kiinnosti myös Ginger Peoplen suodattamaton Bottoms Up -inkivääriolut.

Evoken ständillä maistatettiin myös täysin vegaanisia, lisäaineettomia proteiinipatukoita, jotka on makeutettu avage- ja riisisiirapilla. Omaksi suosikikseni nousi maukas Red Berries -makuinen patukka, joka sisältää mm. karpaloita, mustikoita ja mansikoita. Plussaa myös siitä, että patukat eivät esittelijän mukaan jähmety käsilaukussa kivikoviksi ja siten syömäkelvottomiksi edes kovilla talvipakkasilla tavanomaisten proteiinipatukoiden tapaan.

Plantin ständillä pääsin maistelemaan heidän kermaista ja makeuttamatonta luomusoijajogurttiaan. Tykkäsin mausta todella paljon ja se muistutti hyvin paljon tavanomaista luonnonjogurttia. Soijajogurteista ehdottomia suosikkeja ovat aina olleet Alpron kookos- ja mantelijogurtit, mutta tämä Plantin maustamaton versio on todella kiva, jos kaipaa perinteisempää jogurtin makua, jota voi sitten itse maustaa esimerkiksi maapähkinävoilla ja tuoreilla hedelmillä.

Kaiken kaikkiaan Vegemessuista jäi itselleni mieleen hyvä fiilis ja että erilaisia uutuuksia pääsi oikeasti maistelemaan paikan päällä. Tuo maisteluasia kun ei ole itsestäänselvyys ja on ollut hieman surullista huomata, että monilla messuilla näytteilleasettajille tärkeintä tuntuu olevan messutuotteiden myynti  - ei se, että kuluttajat oikeasti löytäisivät uusia makuja ja mielekkäitä tuotteita, joita voisivat sitten omasta lähikaupasta tulevaisuudessa käydä ostamassa. Vierailitteko te Vegemessuilla ja millaisia ajatuksia messut herättivät?

Nyt oikein ihanaa tiistain jatkoa teille ja palataan taas pian!


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig