23/11/2012

Autumn-winter 2012/13 trends

Tämän syksyn ja talven aikana muotimaailmassa on nähty monta trendiaaltoa. Syksyltä mieleeni ovat jääneet etenkin burgundin sävyiset asusteet, armeijanvihreä, kirkas punainen, leopardikuosi ja metallivärit. Talvea kohti siirryttäessä muotilehdet ovat olleet pullollaan matta- ja kiiltonahkaisia vaatteita, tekoturkiksia, alppihenkisiä neuleita, barokkotyylistä koristekuviointia, paljetteja, kultaa ja kimaltavia asusteita. Listasin syksyn-talven 2012-13 tärkeimmät trendit, joista on helppo poimia vaatekaappiin uutta piristystä ja inspiraatiota myös pikkujoulupukeutumiseen.

Musta on aina muodissa ja tänä talvena hyvin vahvana etenkin metallisin yksityiskohdin, kuten niiteillä ja napeilla ryyditettynä. Urbaani citytyttö pukeutuu mustaan, ryhdikkääseen pooloon, napakkaan nahkahameeseen ja maustaa asua tekoturkiksin ja statement-koruin. Rohkea valitsee kiiltonahkaisen laukun mokkanahkaisten ylipolvensaappaiden ja vahapintaisten housujen kanssa käytettäväksi. Samansävyisten, mutta erilaisten materiaalien yhdistely keskenään tekee mustasta tänä talvena erityisen mielenkiintoisen! Alppihenkiseen neuleeseen, punaiseen parkatakkiin ja lämpimiin villa-asusteisiin pukeutuminen on paitsi mukavaa, myös erittäin trendikästä tänä talvena. Kokonaisuus pysyy raikkaana ja urheilullisena, kun yhdistät asukokonaisuuteesi kirkasta punaista, puhdasta valkoista ja laivastonsinistä.


Kulta on ylellinen ja näyttävä sävy, jolla saa arkisestakin asusta tehtyä nopeasti hieman juhlavamman. Kokokultainen asukokonaisuus vaatii pokkaa, mutta esimerkiksi kultaisen neuleen ja mustien, yksinkertaisten housujen liitto toimii loistavasti. Kulta rakastaa myös valkoista, joka raikastaa ja keventää kullan raskautta.


Eläinkuosit ovat olleet vahvassa nousussa koko syksyn ja etenkin leopardikuosi on tullut jäädäkseen miltei kaikkien ketjujen valikoimiin. Vältä mummomainen look yhdistämällä leopardikuosia hillitysti mustan ja valkoisen kanssa tai säväytä turkisliivin ja leopardikuosisen sifonkipaidan yhdistelmällä. Grrr!


Punainen eri sävyissään on hallinnut syksyn väripalettia. Etenkin lilaan taittuva burgundinpunainen löysi tiensä monen trenditietoisen vaatekaappiin vahapintaisten housujen, laukun tai palmikkoneuleen muodossa. Itse olen rakastunut valkoisen kauluspaidan, burdunginpunaisen neuleen ja helmikorujen yhdistelmään, joka henkii arvokkuutta ja wanhan ajan glamouria. Kokeile myös rohkeasti burgundinpunaisen ja kirkkaanpunaisen yhdistelmää!


Moderni barokkitrendi marssii tänä talvena vahvasti esiin ja tuo pukeutumiseen upeita, koristeellisia printteja, metallisävyjä, kauniita yksityiskohtia ja erittäin näyttäviä irtokauluksia ja pukukoruja. Itse yhdistän koristeellisen irtokauluksen simppelin neuleen kaveriksi tai yksinkertaiseen mustaan mekkoon antamaan juhlavuutta. Metallivärit ja barokkityyli sopivat hyvin yhteen ja iltamenoihin kannattaa kokeilla paljettimekon ja kauniin vintagekorun liittoa tai tiukkojen nahkahousujen, valkoisen silkkitopin ja  massiivisesti kirjaillun koristeellisen jakun yhdistelmää.

Näihin trendikuulumisiin päätän tämän perjantain postauksen ja toivottelen kaikille ihanaa alkavaa viikonloppua!

xoxo Laura
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig