12/11/2013

Juhlasuunnittelua

Hei pitkästä aikaa! Viime viikot ovat olleet tälle bloggarille tosi kiireisiä, sillä olen valmistautunut hieman normaalia isompiin kemuihin: tuleviin valmistujaisjuhliini.  Ensi lauantaina juhlimme siis maisteriksi valmistumistani uudessa kodissamme, jonne heinäkuun alussa pääsimme muuttamaan. Sisustusurakka alkaa olla jo voiton puolella ja juhlasuunnitelmat lukossa, kuten tässä vaiheessa jo pitääkin, kun juhliin on enää muutama päivä :)

Juhlien teemaväri tulee olemaan valkoinen, joka toistuu vahvasti myös kotimme sisutuksessa. Koristeluun hain inspiraatiota netistä enkä ole vielä päättänyt viime hetken pieniä yksityiskohtia, mutta valkoisia kukkia, kynttilöitä ja lyhtyjä halusin ehdottomasti taittamaan tätä marraskuista pimeyttä. Tarjoiluastiat tulevat olemaan sekoitus modernia ja vanhaa, romattista tyyliä, mutta juhlien menua en sentään lähtenyt toteuttamaan valkoisena ;) Valkoisia astioita ja liinoja vasten tarjolla olevat juhlaherkut näyttävät joka tapauksessa mielestäni vieläkin herkullisemmilta!  Tässä muutamia ihania fiiliskuvia, joista ammensin inspiraatiota tulevaa juhlapäivää varten:


kuvat: all over web

Juhlajuomina haluamme tarjota vieraillemme kuohuvaa sekä menun kanssa yhteensopivia viinejä. Ja tottakai alkoholiton vaihtoehtokin löytyy. Menusta en halua vielä paljastaa sen enempää, mutta tarjolla tulee olemaan ainakin itse tehtyä juustokakkua sekä Pastanjauhantaa-blogista löytyneellä reseptillä tehtyä focacciaa. Testasin respetin etukäteen viime viikonloppuna ja lopputulos oli oikein onnistunut. Hieman paineita tosin lauantaiaamulle, sillä leivon leivät vasta tuolloin ja kaiken pitää mennä nappiin. Täytyy varmaankin kirjoittaa itselle pieni muistilappu, jossa lukee: malta antaa leivän kohota tarpeeksi (kaikille niille, jotka eivät ole foccaciaa leiponeet tiedoksi, että kyseinen herkkuleipä vaatii kunnon kohotuksen) :) Työn alla ennen lauantaita on vielä menutaulu, johon tuoreena elintarviketieteilijänä merkitsen tietysti erikoisruokavaliotiedot allergikkoja varten.


kuvat: all over web


Juustokakun ajattelin toteuttaa tällä Arla Ingmanin-sivuilta löytyneellä juustokakkureseptillä, joka on mitoitettu noin 8 hengelle sopivaksi. Niitä on sitten helppo tehdä kerralla useampi, jolloin kakkujen koristelussakin voi tehdä vähän erilaisia variaatioita oman maun mukaan.

Tähän loppuun vielä muutama hyvä vinkki. Muutama viikko sitten kummitätini nimittäin täytti vuosia ja juhlimme silloin häntä 20-luvun teeman mukaisesti. Koska tätini on kokenut juhlien järjestäjä, sain häneltä muutamia kullanarvoisia neuvoja mm. juhlien suunnittelua ja kauniiden kertakäyttöaterimien metsästystä koskien. Aionkin jatkossa tätini tapaan varata ikioman muistikirjan juhlille, jonne on helppo koota hyväksi havaitut reseptit, vieraslista ja muut muistiinpanot tulevien tapahtumien suunnittelua helpottamaan.

Toivottavasti lauantaina saadaan nauttia kauniin kuulaasta marraskuisesta illasta ihanassa seurassa!
Palataan pian!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig