29/08/2019

PARAS KESÄKURPITSAPASTA MANSIKOILLA JA HALLOUMILLA


Kesäkauden viimeisiä hetkiä viedään ja pian on aika ottaa katse syksyyn. Onneksi olemme saaneet nauttia tällä viikolla vielä varsin lämpimistä ja aurinkoisista kesäkeleistä - toivotaan, että tätä lämpöä riittäisi pitkälle ensi kuunkin puolelle! Tänään halusin tulla vinkkaamaan teille ihan parhaan kesäkurpitsapastan reseptin, jonka kehittelin taannoin ex tempore, kun pähkäilin miten valmistaa perheelle hyvää ja terveellistä syötävää. Olemme miehen kanssa jo pidempään syöneet hyvin hiilihydraattitietoisesti ja pyrkineet välttämään turhia "tyhjiä" kaloreita. Valkoinen pasta, perunat, riisi ja valkoinen vilja eivät isoissa määrin kuulu päivittäiseen ruokavalioomme, vaan enemmänkin erityisiin herkutteluhetkiin, joten olemme kehitelleet monien perinteisten lisukevaihtoehtojen rinnalle uusia, vähähiilihydraattisempia vaihtoehtoja. Pyrimme syömään myös pitkälti satokausikalenterin mukaan eli suosimaan sesonkiin kuuluvia kasviksia, marjoja ja hedelmiä. 

Yksi perinteisen pastan korvaajaksi kehittämämme vaihtoehto on mehukas kesäkurpitsapasta, joka maistuu koko perheelle ja antaa kivaa vaihtelua arkisyömiseen. Se on superhelppo valmistaa ja kesäkurpitsapastan voi maustaa ja tuunata haluamillaan lisukkeilla helposti hyvin monenlaiseen makuun ja ruokavalioon sopivaksi. Ja mikä parasta, tämä loppukesä on kesäkurpitsojen parasta sesonkiaikaa, joten näiden herkkujen kilohinta pyörii siinä kahden euron paikkeilla. Täydellisen maukasta, terveellistä ja edullista!


KESÄKURPITSAPASTA MANSIKOILLA JA HALLOUMILLA

  1 hengelle

 2 kesäkurpitsaa (vihreitä tai keltaisia)
200 g halloumijuustoa, esim. Filos Original
n. 150 g mansikoita
lehtikaalia
parmesanjuustoa
laadukasta oliiviöljyä
sormisuolaa
***

Raasta kesäkurpitsat nauhamaiseen muotoon spirulaattorilla. Jos et omista spirulaattoria, voit viipaloida kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Lorauta pannulle reilusti laadukasta oliiviöljyä ja anna kuumentua hetki ennen kuin lisäät kesäkurpitsasuikaleet. Paista suikaleita hetken aikaa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ripottele sekaan hieman sormisuolaa. Älä kuitenkaan ylipaista suikaleita, jotta rakenne pysyy mukavan rapsakkana. Pilko halloumi viipaleiksi ja paista toisella pannulla niihin kaunis väri. Lisää pannulle lopuksi lehtikaalia revittynä annokseen haluamasi määrä ja paahda hetki. Siivuta mansikat. Annostele kesäkurpitsasuikaleet pastan tapaan lautaselle alimmaksi ja lisää päälle paahdettu lehtikaali, halloumiviipaleet ja mansikat. Raasta päälle hieman parmesania ja annos on valmis nautittavaksi!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig