23/12/2019

GREETINGS FROM WINTER WONDERLAND


Aatonaaton terveiset joulun taikamaasta tuntureiden keskeltä! Olemme parhaillaan Rukatunturilla perheen kanssa joulun vietossa ja täytyy sanoa, että kyllä nämä lumiset maisemat virittelevät mielen ihan eri lailla joulutunnelmiin kuin vesisateet, joita on eteläisessä Suomessa tullut varsin tiuhaan tässä joulun alla. Joulutunnelmissa on toki eletty tiuhaan koko kulunut kuukausi kotosallakin ja IG:n puolelle olen päivittänyt kuvamateriaalia, miltä meidän tämän vuoden joulusisustus näyttää. Harmillisesti en ole ehtinyt työkiireiden, sairastelun ja muiden kiireiden alla blogiin päivittelemään hetkeen kuulumisia, mutta täällä ollaan yhä ja toivottavasti ensi vuonna ehdin ruudun taakse useammin.

Täällä Kuusamossa ja Rukalla mieli lepää ja siksi tämä vuoden lopun reissukin osui täydelliseen paikkaan, kun ehdimme vähän ladata akkuja ja nauttia ihan vaan perheen kesken olemisesta. Viime vuonna vietimme Rukalla uudenvuoden viikon ja silloin täällä oli todella kirpakat pakkaskelit, mutta tällä kertaa täällä on erinomaiset ulkoilukelit lämpömittarin näyttäessa varsin maltillisia pakkaslukemia. Laskettelurinteeseen olisi tälläkin kertaa tarkoitus mennä  ja tällä reissulla on myös tarkoitus perehdyttää minimme murtomaahiihdon maailmaan. Mini sai isoisältään nimittäin ensimmäiset oikeat murtsikkasukset monoineen joululahjaksi ja innokkaasti niitä jo olohuoneen maton päällä ennen tätä reissuamme testaili. Ulkona on tarkoitus viettää aikaa muutenkin niin paljon kuin mahdollista ja eilisen ulkoilupäivän hitti oli Rukan kylästä löytyvä jääliukumäki. Kävimme myös lemppariravintolasamme Rukan Kuksassa nauttimassa mielettömän hyvää porokeittoa, joka on täällä Pohjoisen reissulla aina must! Suunnitelmissamme on vierailla myös porotilalla, jossa kävimme viime vuonnakin ja huomenna jouluaattona Rukan kylässä on käymässä joulupukki poroineen ☃️ Ruka-Kuusamon jouluviikko-ohjelmassa on myös kauneimpia joululauluja ja jouluaaton perinteiden hartaushetki Rukan eturinteiden juurella. Joulutunnelmiin päästään siis varmasti ja innolla odotamme koko perhe jo aattoiltaa.


Aiempien vuosien tapaan majoitumme täällä Rukan kylän läheisyydessä sijaitsevassa kodikkaassa kaksikerroksissa hirsimökissä, jonka sydän on iso takka. Siellä on ehditty jo paistaa useamman kerran makkaroita hiilloksen lämmöstä nauttien. Toinen juttu, jota odotan aina tänne tullessamme, on mökin sauna, joka tarjoaa parhaat löylyt ja jossa on ikkuna jouluiseen taikametsään. Parasta! Mökkifiilistely onkin yksi reissun parhaita juttuja, kun saa olla vain ja lukea lempikirjaa sohvalla villasukat jalassa. Eilen laitoimme mökin eteen kauniin ulkotulen ja myöhemmin tällä viikolla olisi tarkoitus rakentaa lumiukko ja lumilyhtyjä minin iloksi.


Rauhallista & rentouttavaa joulua!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig