14/07/2016

DIY / WEDDING FLOWERS


Hääteema jatkuu täällä blogissa ja pian on tulossa julkaisuun toinen osa hääpäivämme tunnelmia käsittelevälle postaussarjalle, jonka ensimmäinen osa Hääpäivän aamu löytyy täältä. Tällä kertaa vuorossa on kuitenkin tarinaa hääpäiväämme varten itse sitomistani hääkukista, joista halusin tehdä ihkaoman jutun - sen verran ylpeä olen amatöörifloristin taidoistani! Ajatus itse sidotuista kaasojen, morsiusneitojen sekä hääjuhlapaikan pöytien kimpuista lähti liikkeelle siitä, että halusin häihimme amerikkalaistyylisen runsaat, paljon erikokoisia vaaleita ruusuja sisältävät kukka-asetelmat. Meillä oli hääjuhlapaikassamme Katajanokan Kasinolla käytössämme pyöreät pyödät ja siksi halusin, että jokaisen pöydän keskellä on yksi näyttävä kukka-asetelma kynttilänjalkojen ja muiden koristeiden lisäksi.

Kaikki kukka-asetelmiin peryhtyneet tietävätkin, että mitä massiivisempi kimppu on toiveena, sitä kalliimmaksi kimpun hinta muodostuu. Toki myös kimppuun valitut kukat vaikuttavat hintaan ja esimerkiksi pionivoittoiset kimput ovat usein aika tyyriitä. Lisäksi hintaan vaikuttaa kukkien saatavuus, ja samaisia pioneja voi olla elokuun puolella haastavaa saada. Itselleni oli tärkeää, että kimput olisivat juuri tietynlaiset, joten asiaa hetken punnittuani päätin entisenä kuvataidelukiolaisena rohkaistua ja tehdä pyöreisiin pyötiin, lahjapöytään ja hääkakkua varten varatulle korokkeelle tarvittavat kymmenen kukka-asetemaa sekä kaksi kaasojen ja kaksi morsiusneitojen kimppua itse. Oman valkosia ruusuja ja pioneja sisältäneen morsiuskimppuni ja heittokimppuni sekä sulhasen ja bestmanien vieheet tilaisin kuitenkin Inbloomilta ja niistä kerroinkin aiemmin täällä.


Kimppujen suunnittelu sujui helposti, sillä valitsin niihin häidemme teemavärien mukaisesti valkoisia, luonnonvalkoisia ja hennon rosépinkin sävyisiä ruusuja. Ruusujen lisäksi halusin kimppuihin mukaan valkoista hortensiaa, joka on yksi lempikukistani. Kävimme mieheni kanssa noutamassa kimppuihin tarvittavat kukat hääviikon torstaina aamupäivästä ja onneksi halutun sävyisiä ruusuja ja hortensioita oli elokuussa hyvin saatavilla! Kävimme muistaakseni neljässä eri paikassa hakemassa kukkia ja lopulta auto olikin tuoksuvia ihanuuksia täynnä.

Kukkien noudon jälkeen alkoi kovin homma: varsien leikkaaminen ja kimppujen sitominen. Hankalinta oli jättiruusujen pitkien ja vahvojen varsien leikkaaminen lyhyemmäksi, mutta loppujen lopuksi sekin onnistui varsin sujuvasti ja ripeästi. Ja note to self: muista käyttää varsia leikatessa kangashanskoja! Kokonaisuudessaan kimppujen tekoon meni noin pari tuntia ja olin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen!


Kuljetimme kukat toisen bestmanin ja mieheni serkkujen kanssa Katajanokalle perjantaina alkuillasta valmiiksi maljakoihin aseteltuina. Samalla veimme kaiken muunkin juhlapaikan koristeluun tarvittavan rekvisiitan, joten tavaraa oli ja paljon! Koska sää oli ollut koko viikon todella lämmin, jännitin hieman, miten asetelmat kestävät kauniina koko seuraavan päivän. Mutta kyllä, niin ne vain kestivät ja näyttivät upeilta muiden vaaleansävyisten pöytäkoristeiden kanssa.


Kaasoille ja morsiusneidoille tein yhteensä neljä pienempää kimppua, joista jokainen oli hieman erilainen: osassa oli hieman enemmän ruusuja ja osassa hieman enemmän vaaleaa hortensiaa. Tytöt saivat sitten itse valita, minkä kimpun kukin ottaa. Vein kaasojen ja morsiusneitojen kimput perjantai-iltana lasimaljoissa Hotel Haveniin, jossa majoituin yön ennen hääpäiväämme. Aamulla ennen vihkimistä valmistauduimme huoneessani ja tytöt ottivat kimput mukaan kirkkoon. Tyttöjen puuterisen vaaleanpunainen mekkojen sävy ja kimput matchasivat mielestäni kyllä ihan täydellisesti ja vitsi, miten ihanalta ja raikkaalta kaikki tuossa kuvassa näyttävät!

Toivottavasti tästä postauksesta on apua kaikille hääpäiväänsä tänä kesänä viettäville, jotka pähkäilevät, voisiko juhlapaikan kukka-asetelmat ja avustajien kimput tehdä itse. Kyllä ehdottomasti voi ja suosittelen lämpimästi!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig