17/07/2017

LOMALLA KAUNIISSA PÄRNUSSA


Terveiset kesäisestä Pärnusta! Vietimme viime viikon perheen kanssa tuossa kauniissa ja sympaattisessa Viron kesäpääkaupungissa, joka sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Itse olen vieraillut Pärnussa useamman kerran - viimeksi viime elokuussa, kun juhlimme siellä ystäväni polttareita - mutta miehelleni visiitti tähän kesäkaupunkiin oli ensimmäinen. Ei varmasti kuitenkaan viimeinen, sillä viihdyimme koko perhe kohteessa todella hyvin!


Lähdimme reissuun viime maanantaina Tallink Starilla ja Tallinnaan päästyämme jatkoimme matkaa autolla kohti Pärnua. Ajomatka sujui varsin leppoisasti ja reitti Tallinasta Pärnuun on mielettömän iisi - suoraa tietä koko matka Tallinnasta ulosajon jälkeen. Majoituimme reissun ajan ihan Pärnun keskustassa sijaisevissa Aida Apartmets - huoneistoissa. Meillä oli käytössämme reilun kokoinen huoneisto omalla keittiöllä varustettuna. Kompaktissa keittiössä oli mm. uuni, liesi, kahvinkeitin, astianpesukone ja mikro ja kylpyhuoneesta löytyi pyykinpesukone, joten voin kyllä suositella tätä majoituspaikkaa lapsen kanssa liikenteessä oleville. Huoneistot sijaitsevat Pärnu keskus -ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pärnu keskuksesta löytyy muun muassa ihana, premium-tasoinen Delice-ruokakauppa, laadukas Danija-kenkäkauppa, merkkivaatteisiin erikoistunut Denim Dream-vaatekauppa, apteekki, kosmetiikkaliike sekä H&M:n, Lindexin ja New Yorkerin myymälät. Lisäksi ostoskeskuksessa on muun muassa ihana Mrs. Waffle-vohvelikahvila, kiinalainen Chopsticks-ravintola sekä Apollo-elokuvateatteri. Ihan Pärnu keskuksen vieressä sijaitsee myös kattava Portartur -ostoskeskus, jossa on monia lastenvaateliikkeitä sekä muun muassa hyväksi havaittu Portaal-niminen kahvila-ravintola. Sijaintimme oli näin ollen loistava myös sadepäivien varalta ja niitä matkallemme sattui onneksi vain yksi, joka tuli käytettyä tehokkaasti ihan vaan rentoutuen ja shoppaillen.



 Kylpylä- ja rantalomakaupunkina tunnettu Pärnu sijaitsee Lounais-Virossa ja on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, mikä sopi meille enemmän kuin hyvin! Oli ihana huomata, kuinka helppoa vaunujen kanssa liikkuminen oli - myös rannan tuntumassa - ja päivittäin tulikin käveltyä kunnon vaunulenkkejä. Myös kahviloissa ja ravintoloissa lapsen kanssa asioiminen oli helppoa. Lapsille oli monissa ravintoloissa varattu aktiviteettäjä, kuten värikyniä ja värityskuvia ja ainakin isoimmissa ravintoloissa oli lisäksi lapsille omat, hyvinvarustellut leikkinurkkaukset. Oli myös kiva havaita, että moni saapui illastamaan lasten kanssa eurooppalaistyylisesti melko myöhään illalla ja henkilökunta suhtautui erittäin luontevasti myös näihin kaikkein nuorimpiin asiakkaisiin.


Meidän sosiaalinen kahdeksankuukautinen viihtyi reissussa kiitettävästi ja seurasi innolla, mitä ympärillä tapahtui. Jonatan sai samalla ensikosketuksen rantaelämään ja pääsi isänsä avustuksella kahlaamaan merivedessä ensimmäistä kertaa. Vaikka lämpötilat eivät reissumme aikana ihan heinäkuun huippulukemiin kohonneetkaan, nautimme silkinsileästä Pärnu Beachin hiekasta ja pilvettömästä taivaasta useampana päivänä. Pärnun kilometrin pituinen hiekkaranta on kyllä ihan mielettömän upea, ja vaikka olen siellä useamman kerran aiemminkin käynyt, niin kyllä sen kauneus ja siisteys yllättää joka kerta. Rannalla on helppo viettää koko päivä sään niin salliessa, sillä kattavasta Sunset Clubin rantarakennuksesta löytyvät suihkut ja wc-tilat ja ihan rantapromenadin tuntumasta löytyvät mm. Rannakohvik-kahvila, Steffani-rantapizzeria (huom! tänne on yleensä aina jonoa!) sekä ylellisen Hedon Span kesäterassi, jonne on helppo poiketa nauttimaan virvokkeita tai syömään. 




Reissun kohokohtina jäi upean rannan lisäksi mieleen erityisesti Mon Ami -ravintola, jossa illastimme kahdesti ja nautimme molemmilla kerroilla ihan mielettömän ihanaa ruokaa. Lämpimästi muistelen myös Nikolai Lehtla -ravintolan appelsiinilettuja, Villa Wessetin kalaherkkua sekä Supelsaksad-kahvilan mansikkatartalettia, nam! Meidän perheen lisäksi Pärnussa oli samaan aikaan ystäväperheemme, jonka kanssa oli kiva käydä yhdessä syömässä ja tunnelmoimassa rantaelämää. Reissumme huipentui lauantaina toisen ystäväperheemme järjestämiin mielettömiin nelikymppisjuhliin, joissa riitti ihanaa ruokaa, juomaa, hyvää fiilistä ja naurua. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikesta!

Tässä oli pähkinänkuoressa reissun tunnelmia, joissa eletään täällä vielä hetki tuliaiskarkkeja nautiskellen. Onnistuimme ilmeisesti lämpötilavaihteluista johtuen saamaan koko perhe kesäflunssan, joten tämä alkuviikko menee kotosalla lepäillen. Tulen vielä palaamaan ainakin Pärnun ravintoloihin ja kahviloihin oman postauksen muodossa, joten pikaisiin palaamisiin ja ihanaa viikkoa!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig