11/11/2020

MAKUUHUONEEN UUSI ILME

* kaupallinen yhteistyö Untuvaa.fi kanssa



Kivaa keskiviikkoiltaa! Tänään luvassa juttua meidän ison makuuhuoneen uudistuneesta ilmeestä, josta osa onkin varmaan nähnyt jo vilauksen viime viikon lopulla Instagram-tililläni. Alan nimittäin vihdoin olla tyytyväinen makuuhuoneemme valko-beigevoittoiseen sisustukseen, jolle saatiin viimeinen silaus tällä kuvissa näkyvällä Untuvaa Apila -päiväpeitolla. Tykästyin heti päiväpeiton graafisen tyylikkääseen kuviointiin ja jämäkkään, hyvin muotonsa pitävään materiaalin. Peiton täyte on polyesteriä ja päällinen puuvillaa, joka tuntuu todella pehmeältä ja miellyttävältä ihoa varten. Makuuhuoneesta onkin tullut meidän suosikkihuoneemme sen ilmeen uudistuksen myötä - niin mukava siellä on lueskella, loikoilla tai istuskella läppärin ääressä.


Hotellihuonefiiliksen luominen kotiin - näillä vinkeillä onnistut

Kirjoittelin aiemmin täällä hotellimakuuhuone-projektistamme, kun aloimme miettimään jo viime vuoden puolella, miten pienillä muutoksilla saisi uusittua makuuhuoneen fiilistä ja ilmettä kodikkaammaksi. Lähtökohtana oli hotellimainen tunnelma, jota lähdin tavoittelemaan neutraalien värivalintojen ja muutamien täsmähankintojen kautta. Meillä on kotona paljon messinkisiä yksityiskohtia vaaleiden sävyjen rinnalla ja niitä halusin tuoda myös makuuhuoneeseemme, jotta kodin sisustus on yhtenäinen ja toistaa samoja sävyjä huoneesta toiseen. 

Näillä elementeillä hotellimainen fiilis luotiin:

  • Makuuhuoneen yöpöytien valaisimet vaihdettiin siroihin ja messinkisellä jalalla varustettuihin pöytävalaisimiin. Valaisimet löytyivät Hemtexin valikoimasta ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Ne antavan hyvin valoa, mutta eivät vie liikaa tilaa yöpöydällä. Meillä on valaisimissa Ikean himmennysjärjestelmä, jonka avulla valojen sävyä ja voimakkuutta on helppo säätää.

  • Makuuhuoneemme yksi seinä on viisto (sama juttu myös olohuoneessa), joka tuo oman kivan twistin huoneeseen. Huoneen oikeanpuoleiseen nurkkaan sijoitettu iso kultareunuksinen peili tuo huoneeseen lisää avaruutta ja arvokasta fiilistä. Peili on Jyskin valikoimasta.

  • Kattolamppuna meillä oli makuuhuoneessa aiemmin valkoinen kristallikoristeltu lamppu, jonka vaihdoimme moderniin plafondikristallikruunuun. Se on kauniin siro eikä liian "antiikkisen" oloinen ja sointuu mielestäni todella nätisti yhteen peilin kehysten sävyn kanssa.

  • Kaunis päiväpeitto on koko huoneen ryhdistävä elementti ja kuten sanottu, on tämä Untuvaa Apila -päiväpeitto mielestäni ihan täydellinen meidän makuuhuoneen sisustukseen. Valkoisen lisäksi kyseistä päiväpeittoa löytyy myös kauniin harmaana. Siististi pedattu sänky houkuttelee loikoilemaan ja meillä käytössä oleva 220 x 240 cm kokoinen päiväpeitto asettuu kauniisti parisänkyymme. Jos siis kaipaat tyylikästä ja ajatonta päiväpeittoa kotimaisen vastuullisen ja suomalaista käsityötä tukevan yrityksen valikoimasta, kannattaa ehdottomasti katsastaa Untuvaa päiväpeittovalikoima. Ihana lahjaidea myös pukinkonttiin!

  • Sängyssä meillä on käytössä kylmempinä vuodenaikoina untuvapeitot ja käytän makuuhuoneessamme nykyisin ainoastaan valkoisia lakanoita, jotka tuovat juuri sitä hotellihuoneista tuttua luksusta arkeen. Mikään ei ole parempaa kuin rapsakat, puhtaan valkeat lakanat.

  • Päiväpeiton päällä oleva villainen torkkupeitto löytyi Lexingtonin Home-valikoimasta ja se on toiselta puolelta luonnonvalkoinen ja toiselta puolelta vaaleanharmaa. Torkkupeittoa kääntämällä saa siis helposti huoneeseen vähän erilaista ilmettä.

  • Pampaheinät minun puoleisella yöpöydällä tuovat ripauksen boheemia fiilistä makuuhuoneeseen ja sointuvat kauniisti muihin luonnollisiin beigen sävyihin.

  • Harmaat pimennysverhot ovat olleet meillä jo pitkään käytössä makuuhuoneessa ja ne ovat must etenkin kesällä. Nyt hankintalistalla ovat beiget tai valkoiset pimennysverhot, jotka sointuvat vielä astetta paremmin makuuhuoneen vaaleaan sävymaailmaan.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig