22/10/2020

RAPEAT GLUTEENITTOMAT VOHVELIT


Gluteenittomat vohvelit ovat luottoaamiaiseni niinä päivinä, kun haluan tehdä jotain hieman erityisempää aamupalaa. Ne ovat helpot ja nopeat valmistaa vohveliraudalla, jonka hankkimista voin lämpimästi suositella. Meidän vohvelirauta on hakittu lähes kymmenen vuotta sitten ja vieläkin se palvelee käytössä moitteettomasti. Vohvelirautaa voi myös käyttää voileipägrillinä ja sillä olenkin monesti valmistanut herkullisia täytettyjä voileipiä tai paahtanut leipää.
 
Mutta takaisin vohveleihin. Gluteenittomista vohveleista on myös helppo tehdä sekä makeita että suolaisia versioita oman maun mukaan ja olemmekin kokeilleet perheeni kanssa erilaisia täytteitä aina rapeaksi paahdetun pekonin ja lakkahillon yhdistelmästä savulohi-raputäytteeseen. Aina on ollut hyvää, joten kannattaa ehdottomasti testailla ennokkoluulottomasti villiltäkin kuulostavia makuyhdistelmiä!
 
Aamupalaksi tykkään yleensä nauttia vohvelini joko hillon tai tuoreiden marjojen kera. Lisään täytteeksi myös joko maitorahkaa tai kermavaahtoa fiiliksen mukaan. Vielä kaveriksi hyvä kirja tai lehti ja kuppi kahvia ja muuta ei sitten tarvitakaan aivan erityisen ihanan aamiaishetken luomiseen.

GLUTEENITTOMAT VOHVELIT

  2 - 3 hengelle

  1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
 5 dl maitoa, kauramaitoa tai vettä
2 kananmunaa 
1/2 tl suolaa
voita paistamiseen
 
Täytteeksi:
Herkkumaa Mansikkahilloa*
kermavaahtoa

  ***

Kaada maito, kauramaito tai vesi laakeaan kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon kananmunat ja suola. Lisää hitaasti koko sekoittaen vaalea gluteeniton jauhoseos, jotta vohvelitaikinaan ei jää paakkuja. Anna taikinan levähtää huoneen lämmössä noin puolen tunnin ajan.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi. Lisää ruokalusikallisen verran voita vohveliraudan pinnalle ja annostele sitten kauhalla noin 0,5 dl taikinaa raudan alapinnalle. Sulke kansi ja anna vohvelin paistua noin 3 minuutin ajana kullanruskeaksi.

Vaahdota kuohukerma astiassa tai käytä kaupan valmista kuohukermaa. Annostele vohvelin päälle haluamasi määrä mansikkahilloa tai lisää sen jälkeen kermavaahto. Ja sitten herkuttelemaan!

* saatu pr-tuotteena

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig