25/12/2014

Christmas Eve


Ihanaa joulupäivää teille rakkaat lukijat! Ja toivottavasti eilinen aattoillan juhlinta sujui osaltanne mukavissa merkeissä. Itse vietin aattoa tänä vuonna poikaystäväni kanssa kahdestaan kotosalla ja meillä ilta sujui tosi rattoisasti piparkakkuja leipoen, saunoen, lahjaksi antaamani viiniaiheista lautapeliä pelaten ja hyvästä ruuasta ja juomasta nautiskellen. Välissä katsottiin muutamaa joululeffaa ja mutusteltiin pähkinöitä, suklaata ja juustoja. Kyllä se niin on, että jouluna kuuluu herkutella kunnolla! Tänä vuonna meillä katettiin alkupalapöytään muun muassa muikun-, siian- ja kirjolohenmätiä, graavilohta, metsäsienisalaattia, katajanmarjasilakoita, keitettyjä perunoita, saaristolaislimppua ja sinappikastiketta. Täytyy todeta, että erilaiset mädit smetanan ja punasipulihakkeluksen kera ovat joulupöydän antimista ehdottomia suosikkejani!

Alkupalojen ja pääruuan välissä pidimme pienen tauon ja jaoimme lahjat. Ihan hyvä juttu, sillä muuten oltaisiin oltukin aikamoisessa ähkyssä, haha. Kiitos kaikille vielä aivan ihanista lahjoista, niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Erityisen ilahtunut olen saamistani Missonin koristetyynyistä, joita olen  himoinnut jo pidemmän aikaa. Kyllä se joulupukki taas tiesi :)

Joulupöydän pääruokavalintamme olivat tänä vuonna melko moderneja, sillä ennen joulua tuli herkuteltua perinteisellä kinkulla ja laatikoilla useampaan otteeseen. Tällä kertaa pöydän kruunasivat itse tehty, kookoksella maustettu bataattilaatikko ja punaviinikastikkeesta ja piparjuuresta potkua saanut härkäpaisti. Kyllä olo on nyt rentoutunut, kun tänään päästiin pitkien yöunien jälkeen kokeilemaan uutta kahvinkeitintä tositoimissa. Kiitos vielä J ihanasta lahjasta!

Meillä joulunjuhlinta jatkuu massiivisen kirjapinon seurassa ja muutamien kyläilyjen merkeissä. Nyt oikein rentouttavaa joulun aikaa ja palataan taas pian!



SHARE:

05/12/2014

What makes me happy just now


Elämä on ihan liian lyhyt murehdittavaksi! Siksi ihan parhaita juttuja ovatkin ne pienet, arkiset ilot sekä rakkaat ystävät ja läheiset ympärillä. Viime aikoina olen kokenut oloni todella hyväksi ja rakastetuksi, ja siitä haluan ehdottomasti kiittää kaikkia ihania ihmisiä, jotka ovat elämässäni mukana niin arjessa kuin juhlassakin. Viime viikkojen aikana olen ehtinyt istua monta kertaa alas hengähtämään ja vaihtamaan kuulumisia ihanien vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa. Olen saanut myös viettää ylellistä omaa aikaa ihan itsekseni poikaystävän työreissun aikana, ja valmistamaan herkullisia aamu- ja iltapaloja. Olen ehtinyt kartuttaa rauhassa joululahjavinkkejä, löytänyt mahtavia kosmetiikkatuttavuuksia ja napsaissut siinä samalla tukkaakin vähän uuteen, hieman lyhyempään malliin. Ai vitsi, välillä tällainen uudistautuminen henkisesti ja fyysisesti tekee välillä todella hyvää!

Tänään on vuorossa vanhan, jo yli kymmenen vuotta yhtä pitäneen tyttöporukkamme perinteiset pikkujoulut ja odotan iltaa innolla! Sitä, että pääsee nauramaan, herkuttelemaan ja fiilistelemään tulevaa joulua yhdessä. Päälle taitaa muuten valikoitua tuo alempana vilahtava musta pitsipaita, joka sopii pikkujoulutunnelmiin kuin nakutettu! Lauantaina ajattelin rentoutua yhteisen ystävämme baby showereiden jälkeen katsomalla perinteisiä linnan juhlia kotisohvalla. Rennosti, hyvässä seurassa ja ilman kiirettä. Materiaalisempiin onnenaiheisiin liittyen tähän loppuun vielä mainita, että sain eilen aivan ihania tuliaisia Pariisista. Ja mikä parasta, ihan ilman etukäteen esitettyjä toiveita. Tällaiset yllätykset ovat kyllä parhaita, kun näkee miten hyvin pariskunnan osapuolet voivat toistensa maun tuntea!

Palataan taas ja näissä onnellisen kuplivissa tunnelmissa toivotan Teille ihanaa viikonloppua ja huomista itsenäisyyspäivää!


SHARE:

02/12/2014

Aamiainen Karitan tapaan


Tällä kertaa luvassa hieman fiilistelyä vielä tasan viikko sitten pidetyistä kirjajulkkareista, joissa esiteltiin Karitan Tykän uusi, Hyvää huomenta -kirja. Karita oli tietysti itse paikalla aina yhtä kauniina ja oli myös valmistanut kaikki tarjottavat, joita pääsimme paikan päällä aamutuimaan maistelemaan. Tarjolla oli mm. tomaatti-paprikakräkkereitä, avokadocarpacciota, tuoreita mansikoita, viikuna-omenahilloa, erilaisia vitamiinivesiä ja tuorejuustoja. Tilaisuus pidettiin Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa Uudenmaankadulla ja paikalle oli saapunut laaja joukko toimittajia, bloggareita sekä kirjailijan ystäviä ja tiimiläisiä.

Kaikin puolin lämpimissä, kodinomaisissa ja välittömissä tunnelmissa tarjoiltu aamiaisbrunssi ja Karitan kuulumiset kirjan tekoprosessista ja reseptien syntymisestä olivat todella mielenkiintoista kuultavaa ja sieltä löytyi paljon uutta inspiraatiota myös omiin kokkailuihin ja raakaruokakokeiluihin! Karita kertoi muun muassa aloittavansa jokaisen päivän vihersmoothiella, ja samoista terveellisistä juomista pääsevät säännöllisesti nauttimaan myös hänen miehensä ja poikansa. Hän pyrkii syömään hyvin ravintorikkaasti ja smoothieiden lisäksi erilaiset raakapuurot, mehut, raakahillot ja itse tehdyt jogurtit antavaa ihanaa fiilistä jokaiseen aamuun. Kirjansa esipuheessa Karita toteaakin osuvasti, että "ihanimpia ovat sellaiset aamut, kun hän saa valmistaa kokonaisen brunssin huolella. Se syödään yhdessä rakkaiden kanssa, rauhassa, hitaasti nautiskellen. Silloin herkutellaan kakuilla, jutellaan ja nauretaan, eikä ole kiire mihinkään". Tähän ei voi kun yhtyä, sillä itsekin rakastan kiireettömiä viikonloppuaamuja kuplivan hyvässä seurassa.

Erityisen ihania olivat ylimmän kuvan mustikka-laventeliraakakakut, jotka veivät kielen mennessään. Näistä herkuista räpsi moni muukin kuvia ennen maistamista, niin kauniisti ne oli laitettu esille. Uudesta kirjasta löytyy kakun resepti ja halutessaan sen voi toteuttaa myös leivoksina. Tätä täytyy ehdottomasti testata kotona!


Kiitos vielä Karitalle upeasta aamusta ja hienosta, uskomattoman kauniilla valokuvilla varustetusta kirjasta!


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template Created by pipdig