09/02/2019

BIRTHDAY DINNER AT VENTUNO


Palataan tänään hetkeksi maanantaisiin synttäritunnelmiin, joita lupailin tänne blogin puolelle alkuviikosta, kun täytin maanantaina vuosia. Suuntasimme tuona iltana mieheni kanssa illastamaan Punavuoressa sijaitsevaan Ventunoon, joka tarjoilee modernia italialaista ruokaa. Ravintola sijaitsee erittäin tyylikkäissä puitteissa Designmuseon läheisyydessä ja on uusin tulokas BW-ravintoloiden kaartiin. Ventuno avattiin viime syksynä ja ravintola vastaa myös samassa kivijalassa naapurissaan sijaitsevan Goldfish-cocktailbaarin bar snack -menusta. Olin ehtinyt juuri edellisellä viikolla ennen synttäridinneriämme testaamaan Ventunon tarjonnan ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että olin  ensimmäisen kerran jälkeen jo niin vaikuttunut menusta ja herkullisista drinkeistä, että osasin odottaa paljon myös synttäridinneriltä.

Odotukset eivät todellakaan pettäneet, sillä heti alkuun pieneksi snack-palaksi tilaamamme sitruunalla ja tinjamilla maustetut arancinit veivät kielen mennessään! Aperitiiviksi arancinien kanssa valitsin itselleni Ventuno speciali-listalta Cherry-nimisen drinkin, sillä olen kaiken kirsikkaa sisältävän suuri ystävä. Lyhyt drinkki oli todella erilainen ja sisälsi muun muassa kirsikkabitteriä, Barbera Chinato -punaviiniä ja maraschino-likööriä. Mies valitsi meille viinilistalta erinomaisen valkoviinin, jota nautimme arancinien lisäksi alkupaloiksi tilaamiemme annosten kanssa sekä a'la carte -listan pääruokien kera. Alkuun pohdimme, otammeko maistelumenun, mutta tällä kertaa Ventunon laaja menu (kyllä, se on todella laaja) houkutteli tilaamaan erikseen kaikki haluamamme, jaettavaksi sopivat annokset.


Arancinien lisäksi alkupalavalinnoiksemme päätyivät talon mielettömän herkulliset oliivit (vastaavia olen kerran elämässäni päässyt maistamaan siskoni poikaystävän isoisän tilalta kerättynä Espanjassa) sekä paistettuja kampasimpukoita, kuivattua tomaatti-katkarapu dressingiä, sakramia ja taimenenmätiä sisältävä Capesante & Gamberetti. Lisäksi tilasimme myös hehkutusta keränneen Kingfish Biancon, joka sisältää raakaa, marinoitua kuningasmakrillia, vihreää oliivia, pistaasivinaigrettea ja sitrushillocrémeä. Ihan mielettömän hyvää ja Kingfish Bianco nousikin koko illan yhdeksi lemppariannokseksemme! 


Pääruokavalinta oli helppo, sillä mies oli etukäteen fiilistellyt Ventunon listalta löytyvää Bistecca Fiorentinaa. Annokseen kuuluu ruhtinaallisen kokoinen, noin 650 gramman grillattu Black Agnus -pihvi, jonka seurana tarjoillaan sitruunaa ja rosmariinisuolaa. Tämän ateriamme ehdottoman kruununjalokiven jaoimme muiden annosten tapaan ja se oli juuri sopivan kokoinen kahdelle hengelle. Bistecca Fiorentinan lisukkeeksi tilasimme paahdettuja naulapapuja ja broccolinia eli Fagiolini Verdi & Broccolini sekä puolikkaan annoksen Linguinen Cacio e Pepeä, ja näiden annosten liitto toimi lautasella saumattomasti.

Koska emme ole kumpikaan jälkiruokaihmisiä ja olo alkoi olla aika täysi kaikkien nautimiemme herkkujen jälkeen, päädyimme tilaamaan dinnerin loppuun jälkiruokadrinkit cocktail-listalta. Oma valintani oli jo aiemmalla vierailukerralla hyväksi todettu, ihanan raikas Grapefruit ja miehelle tuli klassinen Espresso Martini. Mielettömän hyviä molemmat ja loistava lopetus onnistuneelle illalle.

Jos et ole ehtinyt vielä käydä testaamassa Ventunoa, niin suosittelen ehdottomasti tekemään sen! Lista on todella laaja, joten erilaisiin makuihin ja ruokavalioihin sopivia vaihtoehtoja löytyy taatusti. Ja palvelu, miljöö ja drinkkilista toimii moitteettomasti kuten muissakin BW-ravintoloissa.

 Ihanaa lauantain jatkoa ja palataan taas pian!

Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

04/02/2019

BIRTHDAY GIRL


Tänään laitetaan kehiin vähän kesäistä meininkiä! On nimittäin syntymäpäiväni ja talvinen helmikuinen maanantai kaipasi vähän piristystä. Siksi julkaisuun pääsevät nämä viime kesän Mallorcan reissullamme napatut kuvat ja muistan vieläkin tuon ihanan lämmön, joka Mallorcalla helli meitä koko matkan ajan.  Mutta tosiaan, tänään juhlimme synttäreitäni täällä Helsingissä ja suuntaamme miehen kanssa illemmalla hänen buukkaamalleen synttäridinnerille yhteen mielettömän ihanaan ravintolaan, josta sain esimakua jo viime maanantaina. Hauskaa, että sattumalta pääsen herkuttelemaan samaisessa paikassa kahtena maanantaina peräkkäin. Illan tunnelmista tulossa myöhemmin juttua tänne ja IG Storiesia päivittelen varmasti myös huomenna.

Mitä ikääntymiseen tulee, niin tässä iässä synttäreillä ei ole niin suurta merkitystä kuin aiemmin ja koen olevani juuri sopivan ikäinen nyt ja tässä. Ikäkriisiä voi tietysti pukata viimeistään siinä vaiheessa, kun seuraavat pyöreät vuodet tulevat täyteen, mutta mielestäni ikää tärkeämpi on se, miten itsensä kantaa ja millainen oma henkinen kasvu ja kehitys on. Koko ajan itseään kehittävä, innostuva ja utelias ihminen pysyy usein nuorekkaana niin mieleltään kuin ulkoiselta olemukseltaankin. Tärkeää on myös huolehtia omasta henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta, jota ei varmasti voi tarpeeksi korostaa. Poppaskonsteja ei tarvita, vaan perinteinen kaava eli riittävä uni, terveellinen ruokavalio ja sopiva määrä liikuntaa pitävän mielen virkeänä ja olon raikkaana.

 
  dress / Mango
belt bag / Zara
sunnies / Gucci
heels / from Mallorca

 Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

03/02/2019

SISUSTUSHAAVEENA HOTELLIMAKUUHUONE

1. Randaccio-peili / Zarro    2. Fleur side -pöytä / Zarro   3. Ikat Kerela White Gray -tyyny / Zarro
4. Barometer-valaisin / Ikea    5. Hotel Selection -lakanat / Hemtex    6. Flos-valaisin / Vepsäläinen


Listasin vuoden alussa suunnitelmia ja tavoitteita tälle vuodelle. Listalle mahtui pääasiassa itseni kehittämiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä juttuja, mutta samalla otin sinne mukaan myös muutaman materialistisemman tavoitteen. Tällaiset to do -listaukset ovat aina auttaneet minua pääsemään tavoitteisiini ja konkretisoimaan haaveita, jotka sitten pikkuhiljaa (toivottavasti) muuttuvat todellisiksi. Yksi iso tavoite tälle vuodelle on kodin sisustukseen panostaminen: haluan kotimme olevan se paras mahdollinen lepokeidas ja "pakopaikka" kiireisen arjen keskellä, joten kodin viihtyisyyteen ja mukavuuteen panostaminen on tänä vuonna listallani korkeammalla sijalla kuin koskaan aiemmin. 

Olen vuosien saatossa ja osin tästä pikkulapsiarjestakin johtuen muuttunut todelliseksi kotikissaksi, joten kodin pitää näyttää ja tuntua sellaiselta, että sieltä ei välttämättä tarvitse poistua mihinkään. Rakastamme mieheni kanssa hyvää ruokaa ja kokkailua, ja viime vuoden loppupuolella keittiöstämme tuli entistä ehompi, kun hankimme pitkään toivelistallamme olleet Vitran DAR-tuolit. Tällä hetkellä keittiön ja olohuoneen sisustukseen liittyen hankintalistalla on muutama uusi valaisin, sohva, matto sekä useampi sisustustaulu, joten suunnittelua ja vaihtoehtojen kartoitusta riittää.

 Yksi suurempi kokonaisuus, jonka uskon tuovan todella paljon kodikkuutta ja arjen luksusta kotiin, on ns. hotellimakuuhuoneen toteuttaminen. Eli toisin sanoen hotellihuoneelta tuntuvan makuuhuoneen suunnittelu omaan kotiin. Projektin polkaisimme käyntiin nyt alkuvuodesta, kun hankimme minulle ja miehelle makuuhuoneeseen untuvapeitot, jotka ovat ihan supermukavat ja ihanan lämpimät! Untuvapeitot kaipaavat tietysti kaverikseen "hotellilakanoita" eli niitä rapisevan raikkaita, tiiviistä puuvillasta kudottuja täysvalkoisia lakanoita. Hemtexillä on valikoimassa Hotel Selection -mallisto, josta olen jo aiemmin hankkinut hyväksi havaitut harmaa-valkoiset pussilakanat ja tyynyliinat, mutta nyt etsinnässä ovat vastaavat percalepuuvillaiset lakanat kokovalkoisina. Suunnitelmissa on myös yöpöytien ja yöpöydän lamppujen uusiminen ja uuden kattovalaisimen hankkiminen makuuhuoneeseen. Flosin messinkinen 2097/50 -valaisin olisi täydellinen ja sopisi kyllä erinomaisesti myös olohuoneeseen. Iskin silmäni taannoisella Ikea-reissulla myös kauniisti muotoiltuihin Barometer-valaisimiin, jotka toistaisivat upeasti messinginsävyisiä yksityiskohtia makuuhuoneessa.

Rentoa sunnuntaita!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig