18/12/2012

Korjaamo, Sunn ja Gaijin

Huh, edellinen viikonloppuni oli täynnä herkutteluhetkiä! Perjantaisten pikkujoulujen jälkeen oli ihana aloittaa lauantai suuntaamalla Töölöön Korjaamolle nauttimaan opintoihini liittyvän mentor-klubin brunssia. Brunssi kustantaa 18/24 (kuohuviinillä) euroa ja kiitosta saavat erityisesti värikkäät cupcaket, ruokaisat salaatit ja mainio hedelmäleipä. Pieni miinus tulee hieman ruuhkaisasta miljööstä, joka johtui osin myös Korjaamon joulumarkkinoista. Brunssipöydän täydennystä joutui myös hieman odottelemaan, mutta odotuksemme palkittiin onneksi mainioilla juustoilla ja tuoreilla croissanteilla. Mainittakoon vielä, että brunssin takana on sama yritys, joka vastaa myös mm. Namun ja Adamsin ruokatarjoilusta.

Sunnuntaina oli vuorossa ravintola Sunn ja Sunnin ihana, jo kertaalleen hyväksi todettu brunssi ihanien tyttösten kera. Sunnin tyylikäs ja vanhanaikainen miljöö sekä kauniisti katettu runsas brunssipöytä herätti sai heti ihailua osakseen eivätkä pöydän antimetkaan osoittautuneet pettymykseksi. Itse tehty Waldorfin salaatti, lohisashimi, pinaattipiirakka ja upeat juustot kruunasivat lumisen ja myrskyisän aamun täydellisesti! Brunssi kustantaa 18,50 ja sisältää suolaisten herkkujen lisäksi myös makeat jälkiruokapöydän kakkupalat ja muut herkut. Miinuksia ei oikeastaan löytynyt lainkaan eli suosittelen tätä paikkaa erittäin lämpimästi!

Jotta sunnuntain herkuttelut eivät olisi rajoittuneet pelkkään aamupäivään, oli illalla tiedossa vielä jotain kivaa: romanttinen illallinen ravintola Gaijinissa! Gaijinin ja Boulevard Socialin tavoin BW-ravintoloiden omistukseen kuuluvan Farangin olin aiemmin ehtinytkin jo testata ja nyt odotukset olivat korkealla Gaijinin suhteen. Päädyimme kuuden ruokalajin maistelumenuun, jonka seuraksi valikoitui Cloudlinen vuoden 2007 Pinot noir, jonka arvelimme sopivan hapokkaiden aasiahenkisten makujen kaveriksi. Alkuun tarjotut vihersimpukat kutkuttelivat makuhermoja ja lupasivat Farangin kaltaisia herkullisia makuyllätyksiä. Seuraavaksi pöytään saapui mm. marinoitua tomaattia, tofua ja seesamia sisältävä väliannos, jota seurasivat possun baby ribsit soija-mirin karamellilla. Annos oli herkullinen, mutta kaipasi seurakseen muutakin, esimerkiksi kimchia tai vihanneksia maukkaan kastikkeen lisäksi. Seuraavaksi nauttimamme 'saikyo'-miso marinoitu lohi sienipyreellä oli hieman pliisu eikä makuja tuntunut oikein löytyvän. Plussaa kuitenkin hieman runsaammasta annoksesta, sillä tässä vaiheessa nälkä oli jo yltynyt melkoiseksi. Viimeinen "pääruoka-annos" sisälsi pitkään haudutettua vasikan poskea, munakoisopyreetä, sieniä ja pinjansiemeniä. Pidän sekä possun että naudanposkesta erittäin paljon, mutta olisin kaivannut hieman eksoottisempia lisukkeita munakoisopyreen ja sienien tilalle. Annokseen kuuluva kastike oli kuitenkin sopivan tulista ja maukasta, siitä ehdottomasti plussaa.

Vaihtuvan maistelumenun jälkiruoka oli tällä kertaa nimeltään Sesam Geisha, joka sisälsi suklaa crémeä, seesami-suolakaramellia ja seesamijäätelöä. Rakastan makean ja suolaisen yhdistelmää, joten tämä annos oli erittäin mieleinen senkin suhteen. S ei innostunut jälkiruuasta ihan niin paljon, mutta yksimielisesti nostimme maistelumenun suosikeiksemme vihersimpukat, baby ribsit ja sesam geishan. Vaaleahiuksiselle tarjoilijattarelle vielä kiitos pöytämme hyvästä huomioinnista.Näissä merkeissä mentiin siis edellinen viikonloppu ja tulevaa jouluviikonloppua ja Tukholman matkaa jo odottelen innolla! 
Toistaiseksi siis rauhallista joulun odotusta kaikille ja palataan taas,

xoxo Laura

SHARE:

2 kommenttia

  1. Nälkähän näitä lukiessa tulee..

    Itse pääsen vihdoin testaamaan Korjaamon brunssin tänään, Sunn on vielä kokeilematta. Samoin kyllä Gaijinkin.

    Positiivista, että on paljon enemmän mestoja, joita ei ole vielä kokeillut, kuin se, että olisi kolunnut kaikki läpi jo kyllästymiseen asti.

    VastaaPoista
  2. Itsekin tykkään kokeilla uusia ravintoloita ja makuja, ettei pääse vahingossakaan kyllästymään :) Sunnia suosittelen kyllä erityisellä lämmöllä!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig