23/07/2013

Those sweet little things in France

Ranskassa on monia mahtavia juttuja. Näihin lukeutuvat mielestäni erityisesti herkullinen ruoka, hyvät viinit ja kohteliaat ihmiset. Joka maassa on myös omat paikalliset erikoisuutensa, joita reissun jälkeen jää kaipaamaan. Yksi näistä asioista on Coca-Cola Zero Cherry, joka on vain niin hyvää! Suomestakin tätä toki saa sesonkituotteena, mutta miksei aina?


Toinen asia, joka etenkin Etelä-Ranskassa vei kielen, olivat herkulliset jäätelöt ja sorbetit. Italiasta vaikutteita saaneet, rakenteeltaan ihanan kevyet sorbetit ovat taivaallisia. Omat suosikkini ovat ehdottomasti noix de coco sekä citron, nam! Ja kun kerran Ranskasta puhutaan, niin tottakai täytyy mainita myös erinomaisen laaja samppanjavalikoima. Tavalliset Carrefourit myyvät myös vuosikertasamppanjoita, joita ei Suomesta useinkaan kovin helposti löydä. Lisäksi niiden hinta on huomattavasti edullisempi, sillä reilulla parilla kympillä irtoaa vuosikertapullo esimerkiksi Nicolas Feuillattea.


Ranskan McDonald's taitaa olla maailman ainoita kyseisen ketjun ravintoloita, joista saa macaronseja, croissantteja ja perinteisiä ranskalaisia leivonnaisia, kuten sitruunatorttua. Voisi toimia myös Suomessa :) Kahvivalikoima Ranskassa on myös kattavampi Suomen mäkkäreiden tarjontaan verrattuna.


Palaillaan taas!
xoxo Laura
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi7/23/2013

    Kirsikkacocista saa light-versiona Citykäytävän Behnfordsilta. :)

    Milla

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, täytyypä pistäytyä siellä! :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig