09/01/2014

Tammikuun tavoitteet: treeni ja ruokavalio

Koska yksi kolmesta uuden vuoden lupauksestani koski omaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia, päätin tarttua tuumasta toimeen eilen ja kipaisin töiden jälkeen päivittämään Motivuksessa salikorttini alkaneelle vuodelle. Samalla sain vuoden 2014 Cityshoppari-kortin, mikä on mielestäni oikein loistava vuosittainen jäsenetu motivuslaisille. Hyviä tarjouksia etenkin ravintopalveluihin siellä näytti olevan tänäkin vuonna vanhaan tapaan :) Mutta nyt varsinaiseen asiaan eli tämän kuun treenitavoitteisiin ja ruokavaliota koskeviin skarppauksiin. Homma lähti liikkeelle motivuituneesta asenteesta (hehe, taitaa olla monella muullakin sama juttu näin alkuvuodesta), jonka innostamana laadin eilen itselleni treenikalenterin. Merkkasin kalenteriin treenipäivät, joita on helpompi sitoutua siten noudattamaan. Samalla ajatuksella halusin päästä eroon kaikista tekosyistä ("ei jaksa", "ei ehdi"), koska mikään ei voi olla niin tärkeää, kuin oma hyvinvointi ja terveys. Se ei silti tarkoita, että treenaukseen pitäisi suhtautua hammasta purren ja veren maku suussa, sillä liikuntaa harrastetaan vapaaehtoisesti ja sen pitäisi mielestäni tuntua hauskalta, ei pakolta. Laskeskelin, että tammikuulle kertyy yhteensä 15 treenipäivää, jos pysyn laatimassani aikataulussa. Kuulosti aluksi hurjalta määrältä, mutta ei se oikeastaan ole, ja tietyt viikonpäivät, kuten perjantait, pyhitän levolle ja rentoutumiselle jo etukäteen.

Pohdin, mitkä asiat tekisivät treenauksesta entistä hauskempaa ja miellyttävämpää. Yksi aika olleellinen juttu on mielestäni se, että sali on viihtyisä, siisti, helposti tavoitettavissa ja laitteita on tarpeeksi. Olen ollut tyytyväinen Kampin Motivus Centerin varustetasoon, mutta nyt naisten pukuhuoneessa ja saunatiloissa on käynnissä remontti, joka heikentää kyllä viihtyisyyttä. Lisäksi huomasin eilen treeniä tehdessäni, että osa laitteista oli epäkunnossa. Siksi aion ehdottomasti kokeilla Ruoholahden ja Stockmannin saleja, joissa en ole aiemmin treenannut. Ja nuo molemmathan ovat ainoastaan naiselle tarkoitettuja :) Adlonissa tuli käytyä usein Töölössä asuessani, mutta siihenkään en ollut erityisen tyytyväinen usein epäkunnossa olevien laitteiden vuoksi. Onko teillä omaa lempparisalia, jota voisitte suositella?

Toinen asia, joka piristää mieltä, ovat kauniit ja toimivat treenivarusteet. Oma voimavärini on pinkki, joka antaa lisäpotkua treeniin. Kolmas juttu on tietysti treeniin motivoiva musiikki, jota ilman en ainakaan itse jaksaisi niitä viimeisiä rutistuksia :) Tähän loppuun vielä hieman asiaa ruokavaliosta, jota aion tammikuusta alkaen noudattaa. Olen nimittäin huomannut, että mulle sopii parhaiten tiukka linja ja laatu ennen määrää -ajattelumalli. Käytännössä skarppaukset ruokavaliossa omalla kohdallani tarkoittavat kasvisten määrän tuntuvaa lisäämistä, vedenjuonnin lisäämistä, huonojen viljojen karsimista ruokavaliosta kokonaan sekä alkoholin vähentämistä. Lisäksi pyrin noudattamaan uutta ateriarytmiä, jossa syödään pieniä annoksia ympäri päivän ja mielellään 2-3 tunnin välein. Yksinkertaisesti kiteyttäen tarkoituksena on siis syödä mahdollisimman terveellistä, ravinteikasta, puhdasta ja hyvää ruokaa. Tässä kuussa blenderi tulee siis pauhaamaan ja raa'at vihannekset kevytkermaviilin kanssa olemaan pop! Onko teillä muuten uudenvuodenlupauksia ruokavalion suhteen?photos all over web & Tumblr
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig