04/12/2015

COZY FRIDAY


Ihanaa perjantaita! Tämä viikko on ollut jotenkin erityisen kiva. Olen tehnyt todella ihania löytäjä sattumalta, tutustunut uusiin ihmisiin, löytynyt uuden upean kuntosalin ja suloisen antiikkiliikkeen. Tuonne antiikkiliikkeeseen eksyin kirjaimellisesti tiistaina, kun suunnistin navigaattorin avulla uudenkarhealla salille ja navi ohjasikin minut jostain syystä antiikkiliikkeen pihalle. Koska salille ei ollut mikään tulipalokiire, uskaltauduin sisälle tuohon lattiasta kattoon asti vanhoja huonekaluja, tauluja, valaisimia, kirjoja ja astioita pursuilevaan liikkeeseen. Aikani kaikessa rauhassa kierreltyäni iskin silmäni pikkuriikkisiin kullansävyisiin kahvikuppeihin ja samaa sarjaa oleviin asettilautasiin. Settiin kuului lisäksi pieni maitokannu ja sokeriastia. Olemme miehen kanssa jo pidempään haaveilleet espressokupeista, joten eihän tämä kultaharakka voinut näitä vastustaa. Ja mikä parasta, koko setti irtosi todella hyvään hintaan! Etenkin nuo kupit ovat mielestäni ihastuttava löytö ja tässä oli pelissä selkeästi kohtalo.

Kotiin päästyäni pesin kaikki sarjan osat huolellisesti käsin. Kupit, asettilautaset ja muut osaset ovat entisessä Jugoslaviassa valmistettua posliinia, joten näitä ei tule vastaan missään ihan heti. Ja pikkuruisen kokonsa vuoksi kupit sopivat täydellisesti espressokupeiksi. Eilen illalla ne pääsivät ensimmäistä kertaa käyttöön, kun rentouduin kotona uusimman Ellen ja vuohenjuustosta, viikunahillosta, pähkinöistä ja tummasta suklaasta koostuvan herkkulautasen parissa. Näissä kuvissa on sitä lämmintä joulutunnelmaa, jota tavoittelen, ja kuten näkyy niin olohuoneessamme pitää olla kynttilöitä ja paljon!

Mies palaa tänään Pariisista, ja anoppini tulee meille kylään, joten tarkoituksena on rentoutua kotona glögistä ja muista jouluherkuista nauttien. Uudet kupit pääsevät varmasti käyttöön ja ajattelin koota niiden kylkeen vielä jouluisen juustotarjottimen, johon tulee mm. itse tehtyjä siemenkräkkereitä (resepti tulee tänne pian!), tuoreita viikunoita, stiltonia ja muita herkkuja. Viikonlopuksi meillä ei ole sen kummempia suunnitelmia, mutta saatan piipahtaa muutamissa joulumyyjäisissä ja suosikkikirppikselläni Kaivarin Kanuunassa. Sunnuntaina vietetäänkin sitten itsenäisyyspäivää ja päästään ihailemaan Linnan pukuloistoa. Itse odotan innolla mm. Katri Niskasen suunnittelemia pukuja, joita tulee tänä vuonna näkymään useamman naisvieraan yllä. Millaisia suunnitelmia teillä on itsenäisyyspäivän varalle?


Rentouttaaa alkavaa viikonloppua ja kuplivaa itsenäisyyspäivää jo tässä vaiheessa!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig