02/12/2015

MY DECEMBER ♥


♥ Ihanat kahvitteluhetket ovat joulukuussa erityisen pinnalla. Shoppailun välissä on rentouttavaa piipahtaa lempikahvilaan kuuman latten tai cappuccinon äärelle. Tai jos jossain vaiheessa saamme tänne Etelä-Suomeen kunnon pakkaskelit, niin kaupungilla liikkuessa on kiva lämmitellä vaahtokarkkikaakaon lämmössä. Omat suosikkikahvilani Helsingin keskustassa ovat Café Esplanad, Strindberg, Café Ekberg, Mattolaituri (kesäisin), Kappeli, Ursula, Carusel, Citykäytävän Robert's Coffee, Fazer Café, Café Regatta ja Akateemisen Starbucks.



♥ Sisustushaaveilu on nyt käynnissä toden teolla, sillä ostimme viikko sitten ihanan asunnon haluamaltamme alueelta  ja muutto on helmikuussa! En malttaisi millään odottaa niin kauan, sillä uutta asuntoa polttelisi jo päästä muokkaamaan oman maun mukaiseksi. Tällä hetkellä to do -listallani on uuden kotimme olohuoneen ja keittiön sekä makuuhuoneen ja tulevan kirjasto- ja työhuoneen sisutuksen suunnittelu.  Vinkkinä muuten muillekin sisustuskärpäsen pureman saaneille ruotsalainen www.mio.se -sivusto, jonka kautta löysin ihania sisustusideoita ja huonekaluja tulevaan kotiimme.

Makuu- ja olohuoneeseemme haluan selkeitä värejä, paljon valkoista ja aavistuksen 70-luvun twistiä. Etenkin Missonin ja Balmurin sisustustekstiilit ovat lähellä sydäntäni ja himoitsen makuuhuoneeseemme Missonin John-päiväpeittoa ja olohuoneeseen Balmurin valkoista Kid mohair -torkkupeittoa. Kylpyhuoneita uudessa kodissamme tulee olemaan kaksi ja niihin hankintalistalla ovat erityisesti laadukkaat pyyhesetit. 



Hääfiilistely on ihanaa, kun olemme pikkuhiljaa saaneet hääkuvamme muokattuina kuvaajaltamme. Tulen julkaisemaan niitä täällä blogin puolella, kunhan olemme saaneet kaikki kuvat mukaan lukien sulhasen kanssa valitsemamme potrettikuvat. Nyt, kun häistä on ehtinyt kulua lähes neljä kuukautta, on kiva palata tuon uskomattoman kauniin ja aurinkoisen elokuisen hääpäivämme tunnelmiin. Olen erityisen iloinen myöskin ystäväpariskunnaltamme saamiimme häävideoihin, joihin he saivat ihanasti tallennettua suuren päivämme kuplivan ja rakkauden täyteisen tunnelman. 



♥ Stan Smithit ovat olleet käytössä koko syksyn ja olen todella yllättynyt, kuinka mukavat nämä kengät ovat jalassa! Lisäksi klassikkotennarit on helppo pitää puhtaana - pelkkä kostutetulla liinalla pyyhkiminen riittää ja kengät hohtavat taas puhtaan valkoisina. Tämän hetken suosikkiyhdistelmäni töihin ja vapaa-aikaan on pitkä, robe-villakangastakki, tennarit ja tekonahkahousut. 


♥ Kynttilät kuuluvat jouluun ja rakastan niiden polttamista. Elävät kynttilät ovat kauneimpia ja pidän erilaisten tuikkukippojen ja materiaalien yhdistelemistä. Tämä olohuoneemme pöytää parhaillaan kaunistava tuikkukipporivistö vaaleaan puuhun ja lasiin yhdistettynä tuo kivan modernin ilmeen ja valaisee koko huoneen kauniisti.




♥  Terveelliset aamupalat ovat asia, joista en luovu! Ikisuosikkeja ovat pehmeä jogurttirahka, mantelimaitoon keitetty puhdaskaurapuuro banaanilla, pähkinöillä ja maapähkinävoilla ja erilaiset marja- ja vihersmoothiet, jotka surautan itse blenderissä. Viime viikonloppuna herkuttelimme miehen kanssa kaurapuurolla, jonka sekaan lisäsin sokeritonta maapähkinävoita, hasselpähkinärouhetta, banaaniviipaleita ja ananaspaloja - nam!



♥ Joulukoristeet & glögi kuuluvat tähän vuodenaikaan. Olen jo marraskuussa kaivanut esille tuikkukynttilät ja lähden tällä viikolla katsastamaan vähän koristevalikoimaa. En halua ostaa liian "jouluisia" koristeita, sillä tarkoitus olisi nauttia kauniista koristeista ja kynttilöistä koko kaamosaika aina helmikuuhun saakka. Tällä hetkellä hopea, kulta, kupari ja harmaa sekä valkoinen tuntuvat omimmilta sävyiltä ja sopivan nykyiseen sisutukseemme parhaiten. Toivelistallani ovat myös La Case De Cousin Paulin kauniit sisustuspallovalot.

Glögien kruunamaton kunkku on tietysti Blossa, jonka kauniit vuosikertaglögipullot hurmaavat joka vuosi! Kauppalehti Optio antoi muuten täydet viisi tähteä Blossan viiniglögille, joten se on hankintalistalla myöskin. Kotona odottelee jo tulevaa viikonloppua Lidlin Deluxe-sarjan suklaanmakuinen glögijuoma ja saman sarjan sahraminmakuinen glögi kuulosti myös herkulliselta!



♥ Karita Tykän Lautasellinen kauneutta -kirja on ehdottomasti yksi vuoden kauneimpia ruokakirjoja! Olin mukana kirjan pressitilaisuudessa, ja pääsin siellä maistelemaan muutamia kirjassa esiintyviä herkkuja - muun muassa Tiramisu lasissa -reseptillä toteutettua raakajälkiruokaa, joka vei kielen mennessään! Kirja on myös oiva lahjavinkki ja siitä riittää saajalle iloa pitkäksi aikaa!


Valkoisesta joulusta haaveilu juontaa juurensa Rukalta, josta tämäkin kuva on napattu jo marraskuun alkussa isäinpäivänä. Ei uskoisi, kun katsoo Helsingin sateisia katuja, että Kuusamossa päästiin silloin nauttimaan näin kauniista winter wonderland -maisemista. Toivon, että jouluaatto olisi tänä vuonna kirkas ja sateeton, vaikka valkoista joulua ei tänne Etelä-Suomeen tänä vuonna saataisikaan.


♥ Koristeelliset kauttaukset syntyvät Iittalan joulusilla Taika-mukeilla. Meiltä löytyvät nämä kookkaat tee- ja kahvikupeiksi soveltuvat mukit valko- ja punapohjaisina. Sain punaiset versiot pari vuotta sitten kummitädiltäni joululahjaksi ja siitä lähtien ne ovat toimineet meillä virallisina joulumukeina.


♥ Balmain x H&M -kokoelmasta marraskuussa hankkimiani aarteita en ole saanut vielä tänne blogiin näytille, mutta työn alla se on! Etenkin malliston klassiset t-paidat mustana ja valkoisena ovat mieleeni ja niitä on tullut käytetettyä jo ahkerasti. Lisäksi ostoskoriin päätyi malliston musta Balmain Paris -logolla varustettu pipo, kullanvärinen neulepusero ja näyttävä lasisormus. Asukuvaa niistä tulossa myöhemmin.


Tällaisia fiiliksiä joulukuun alulta tällä kertaa. Nyt ihanaa torstain jatkoa teille ja palataan taas pian!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig