20/07/2016

MIETTEITÄ MUUTTUVASTA KEHOSTA


*postaus toteutettu yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja Bio-Oilin kanssa

Hello! Tänään on jälleen vuorossa hieman raskausajan kuulumisia, sillä täällä odotusajan toinen kolmannes lähestyy kovaa vauhtia loppuaan ja sitten onkin enää muutama hassu kuukausi aikaa h-hetkeen. Kuten edellisessä Bio-Oil -yhteistyöpostauksessa kirjoittelin, on raskaus sujunut tähän asti todella hienosti. Olen todella iloinen, että olen pystynyt ottamaan ilon irti myös tästä kesästä ja toistaiseksi kasvava masu ei ole vauhtia hiljentänyt. Ainoa asia, joka on välillä yllättänyt, on uskomaton väsymyksen tunne. Se iskee usein erityisesti aamuisin ja viime viikonloppuna huomasin, että en pystynyt enää nukkumaan normaalia pidempiä yöunia, vaan säpsähdin molempina päivinä hereille jo aamukahdeksalta. Olen koittanut nukkua päiväunia ja tasata sitä kautta univajetta ja se tuntuu kyllä auttavan asiaa. Tiedän, että väsymyksen kokeminen on täysin normaalia varsinkin odotusajan loppuvaiheessa, joten eiköhän se tästä.

Pienestä väsymyksestä puolimatta kesä-heinäkuussa on ehditty muun muassa tanssia villisti juhannusfestareilla, juhlia siskoni polttareita, ystäväni valmistujaisjuhlia ja suunnitella nyt perjantaina starttaavaa kesälomaamme. Vauvahuumassa olen suunnitellut myös pitkälti syyskuun alussa pidettävien baby shower -juhlieni tarjoilut, koristeet ja ohjelman, joten siltäkin osin homma rullaa. Hyvä ystäväni auttaa kutsujen järjestämisessä ja hänen kanssaan askartelimme yhdessä suloiset vauvajuhlien kutsukortit. Niistä tulossa myöhemmin lisää juttua blogiin. Yksi ihanimmista asioista on myös se, että meillä on jo vauvan huone pitkälti valmiiksi sisustettu ja vaunut, hoitopöytä sekä baby nest hankittuna. Vielä kun saadaan pienen sänky ja turvakaukalo kotiin, niin kaikki alkaa olla valmista!


Kuten otsikkokin vihjaa, teitä varmasti kiinnostaa kuulla, millaisia muutoksia kehossani on tapahtunut raskauden edetessä. Ilokseni voin sanoa, että toistaiseksi ei kovin suuria vatsan luonnollista kasvua lukuunottamatta. Bio-Oilin säännöllinen käyttö on jatkunut raskauden edetessä ja olen toistaiseksi välttynyt raskausarvilta! Mielestäni kehon säännöllinen hoitaminen ja päivittäinen öljyäminen korostuukin erityisesti näin raskausaikana eikä sitä kannata laiminlyödä. Tietysti perimä ja geenit vaikuttavat taustalla jonkin verran myös raskausarpien ja muiden ihon näkyvien muutosten syntymiseen, mutta kehon hellä hemmottelu auttaa kyllä kohentamaan mielialaa jättäen samalla ihanan euforisen olon. Omiin viikkorutiineihini kuuluu kehon kuorinta ja kuolleen ihosolun poistava vartalon tehoharjaus, jonka jälkeen öljyän ihon kauttaaltaan ja ravitsen jalkapohjat vielä tehokosteuttavalla rasvalla.

Täytyy muuten todeta, että erityisesti kasvojeni iho on toisen kolmanneksen aikana ollut erinomaisessa kunnossa. En muista, koska se viimeksi olisi ollut näin hehkuva ja hyväkuntoinen. Olen käyttänyt Bio-Oilia erityisesti kasvojen keskikohtiin yökäytössäni olevan hyaluronitiivisteen alla ja sillä on varmasti oma vaikutuksensa asiaan. Mielestäni Bio-Oil selkeästi kosteuttaa ja napakoittaa kasvojen ihoa samalla kun Lumenen Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence -hyaluronitiiviste heleyttää ja silottaa ihoa. Todella mainio combo siis! Vinkkinä muuten, että näin kesäaikaan Bio-Oilia voi käyttää auringonoton jälkeen aftersun-voiteen tapaan, ja monet käyttävät tuotetta myös dekolté -alueelle tuomaan kosteutta ja suojaamaan ihoa.


Raskausajan painonousuni on ollut maltillista, vaikka sitä aluksi jännitin ensikertaa tässä tilanteessa olevana. Painoni on noussut normaalia ja luonnollista vauhtia, mutta hassua kyllä joinakin päivinä olo ei edes tunnu siltä, että olisi raskaana. En ole käynyt vaa'allakaan kovin säännöllisesti, vaan luottanut siihen, että kyllä oma olo kuvastaa, missä mennään. Viimeisen kolmanneksen aikana paino tulee todennäköisesti nousemaan vielä viitisen kiloa, mutta se kuuluu asiaan. Raskausaikana olen keskittynyt syömään todella monipuolista ja terveellistä, paljon tuoreita vihanneksia ja kasviksia sisältävää kotiruokaa ja samalla linjalla on tarkoitus jatkaa! Mitään erityisiä ruokahimotuksia minulla ei ole oikeastaan ollut, mutta olen huomannut, että kaikki sitrushedelmät, kala ja happamat ruoat maistuvat erityisen hyvin juuri nyt.

Nämä postauksen kuvat otti rakas aviomieheni (kiitos jälleen!) ja idea kuviin lähti ajatuksesta paljastaa tulevan pienokaisemme sukupuoli piakkoin täällä. Pysykäähän siis kuulolla!


Raskausajan tuntemuksista ja muuttuvaan kehoon liittyvistä aiheista voi lukea lisää #äitinäkaunis kampanjasivulta, josta löydät muiden kampanjassa mukana olevien bloggaajien mietteitä.


 Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

19/07/2016

HELPOT KESÄTAPAKSET JA SYDÄNSALAATTI


Kesällä ei jaksa aina väkertää keittiössä mitään kovin monimutkaista purtavaa. Idea näihin ex tempore -syntyneisiin kesätapaksiin lähti juuri siitä, että olin kaupassa, nälkä oli kova ja jotain hyvää ja suht terveellistä syötävää piti saada nopeasti! Kokosin nopean herkkupöydän minulle ja miehelleni kesäisistä jutuista: kotimaisista mansikoista, valkosipulipatongista, grillikanasta, lakkahillolla kuorrutetuista leipäjuustopaloista, rapeasta sydänsalaatista ja jättikatkaravunpyrstöistä. Nämä kuvissa näkyvät ravunpyrstöt ostin valmiiksi chilimarinoituina erinomaisesta lähikaupastamme, mutta valmistat ne helposti kotona itse.


JÄTTIKATKARAPUJA TOMAATTI-PINAATTIPEDILLÄ


jättikatkaravunpyrstöjä
chilikastiketta
tuoretta babypinaattia
kirsikkatomaatteja

***


Huuhtele jättikatkaravunpyrstöjä haalean veden alla hetken aikaa, jotta ne sulavat sopivasti. Käytä ravut pikaisesti oliiviöljyssä kuumennetulla pannulla. Sekoita päälle chilikastike ja anna vetäytyä hetki. Asettele pinaatinlehdet tarjoiluastiaan ja pilko päälle kirsikkatomaatit. Lisää ravut ja piskota päälle hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä.


SYDÄNSALAATTI


kaksi kerää sydänsalaattia
tuoretta basilikaa
kalamataoliiveja
2 suippopaprikaa
2 kesäsipulia
tomaatteja
pähkinämixiä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

***


Revi sydänsalaatin lehdet tarjoiluastiaan. Pilko suippupaprikat ja kesäsipulit ohuiksi viipaleiksi. Pilko tomaatit kuutioiksi ja lisää kulhoon muiden aineisten joukkoon. Lisää lopuksi oliivit, tuoreet basilikanlehdet ja pähkinämix. Pirskota päälle reilusti balsamiviinietikkaa, sitruunamehua ja oliiviöljyä




Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

18/07/2016

MOËT & CHANDON SUMMER PARTY


Nyt on kaikille samppanjanystäville luvassa herkullista silmänruokaa syötävän kauniiden kuvien muodossa ja tarinaa Moët & Chandonin tämän kesän kahdesta uutuudesta! Osallistuin nimittäin viime kuussa tämän tunnetun samppanjatalon loistavasti järjestettyyn Moët & Chandon Party Day -tapahtumaan, joka korkattiin käyntiin Helsingin Mattolaiturilla. Ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kesälauantaita kuin tutustua uusiin samppanjamakuihin ja nauttia upeasta tunnelmasta keskellä Helsinkiä? Ei tule heti mieleen parempia vaihtoehtoja.

Moët & Chandon Party Day järjestettiin samanaikaisesti monessa muussakin maassa ja tapahtuman aikana lanseerattiin virallisesti kaksi samppanjatalon erityisesti kesäkauteen suunniteltua rosésamppanjauuttuutta: Pinot Noiria, Meunieria ja Chardonnayta yhdistelevä N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry -samppaja sekä Moët Ice Imperial Rosé -samppanja, joka on maailman ensimmäinen erityisesti jäiden kanssa nautittavaksi valmistettu rosé-samppanja. Maultaan Ice Imperial Rosé on samppanja on hieman makeampi, raikas ja hedelmäinen häivähdyksellä greippiä ja N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry puolestaan hienostuneen pehmeä ja kuiva.  Itse en luonnollisestikaan voinut näin raskaana ollessani samppanjoita maistella, mutta kuulin avecilta päivän aikana kattavat arviot molemmista kesäsamppanjoista. Avecini suosikiksi uutuuksista nousi N.I.R. Nectar Impérial Rosé Dry sen mukavan kuivan maun ja raikkauden ansiosta.


Mattolaituri tarjosi upeat puitteet tapahtumapäivän alkuillan fiilistelyille ja hieman viileästä säästä huolimatta tunnelma oli mitä mainioin. Mattolaiturilla kutsuvieraat saivat kaulaansa hauskan golden keyn, jolla pääsi sitten myöhemmin jatkamaan iltaa ravintola Teatteriin. Itse arvostan tapahtumajärjestelyissä juuri tällaisia harkittuja yksityiskohtia ja hyvää suunnittelua, joka tekee tapahtuman luonteesta arvokkaan ja saa vieraat rentoutumaan.


Pukeutumisen kannalta päivä oli hieman haastava, sillä kovin lämmintä ei valitettavasti ollut - joskaan ei sadettakaan. Paloautonpunainen, Palmasta hankittu mekkoni olisi ollut punaiseen Moschinon laukkuun yhdistettynä yksinkertaisen tyylikäs sellaisenaan, mutta viileä keli pakotti vetäisemään päälle nahkatakin. Kaulaan kietaisin vielä mieheltäni yllätyslahjana hiljattain saamani LV:n huivin, joka sopi mielestäni kauniisti muuhun kokonaisuuteen. Lasi kuvausrekvisiittana lainassa aveciltani :)



Zara dress
Moschino bag
Louis Vuitton scarf
H&M jacket
earrings old



Mattolaiturilta siirryimme Teatterin Kellobaariin, jossa pääsimme näkemään huikean hienon samppanjatornin! Henkilökunta täytti tornissa olevat lasit uudella Moët Ice Imperial Rosé -samppanjalla ja lopuksi koko komeus valaistiin tähtisadetikuin - wow!


Näin upeasti järjestetyssä tapahtumassa on harvoin tullut oltua ja päivä jäi mieleen yhtenä kesän tämänastisista kohokohdista. Lämmin kiitos vielä Moët & Chandoninille sekä Milttonille kutsusta!



Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig