13/06/2017

TUKKATAIKOJA BOW:SSA


Ciao babés! Tänään ajattelin jakaa kanssanne muutaman sanasen hiusteni päivittämisestä kesäkuntoon, josta oli juttua aiemmin täällä. Olin siis reilu viikko sitten Yrjönkadun parturikampaamo Bow:ssa laitattamassa tukkaa entistä ehommaksi Annikan taitavissa käsissä. Edellisestä kampaajakäynnistä oli ehtinyt kulua pieni ikuisuus ja oli kyllä niin luksusta päästä istumaan hetkeksi ammattilaisen käsittelyyn kahvikupposen ja naistenlehtien ääreen! 

Koska olin ensimmäistä kertaa Annikan asiakkaana, kävimme aluksi läpi hiusteni värjäyshistoriaa ja ajatuksiani siitä, millaista lopputulosta toivoin. Päädyimme kahdella viileän vaalealla värisävyllä koko päähän tehtäviin raitoihin, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman kylmä vaalea, mutta ei kuitenkaan liian harmaa. Halusin erityisesti, että aiempaa hieman turhan lämpimän vaaleaa sävyäni taitetaan kirkkaammaksi, jotta tukka näyttäisi kesällä kivan raikkaalta. Annikan suosituksesta päätimme tehdä hiuksiini vielä vahvistavan ja pehmentävän keratiinitehohoidon. Hoito suojaa hiusta, poistaa sameutta ja antaa kaunista kiitoa, joten se sopi omaan talven kuivattamaan hiuslaatuuni mainiosti. 


Eilisestä asupostauksesta pääsittekin jo kurkkaamaan, miltä lopputulos hiuksissani tällä hetkellä näyttää. Tässä vielä nähtävillä Bow:ssa heti värjäyksen ja föönauksen jälkeen napattu kuva, jossa hiuksiin on tehty kevyet laineet. Latvasta napsaistiin noin sentti pois ja pituutta jäi kuitenkin tosi mukavasti. Vaikka hiustenkasvatusprojektini on yhä käynnissä, olen tyytyväinen, että oma tukka voi tällä hetkellä paljon paremmin kuin muutama vuosi sitten. Ennen kaikkea olen tyytyväinen hiusten paksuuteen - pituutta saisi tulla vielä sellainen viidestä seitsemään senttiä lisää, niin olisin enemmän kuin iloinen. No, täytyy koittaa pysyä kärsivällisenä ja vaalia hiusten hyvinvointia sillä aikaa sopivilla hoitotuotteilla ja biotiinia napsimalla. Nyt ihanaa tiistaita teille ja palataan!


SHARE:

12/06/2017

OUTFIT / THAT PERFECT SUMMER DRESS


"Strawberries, cherries and an angel's kiss in spring,  my summer wine is really made from all these things..." lauloi Ville Valo Natalia Avelonin kera. Ja osuvasti laului, sillä juuri tuollaista auringon ja miehen Madridin reissulta tuoman tuliaiscavan kruunaamaa upeaa kesäpäivää saimme viikonloppuna viettää! On tämä Suomen kesä vaan niin uskomattoman kaunis ja parhaimmillana juuri nyt, kun sireenipuut kukkivat ja ruoho humisee vehreänä tuulessa. 

Koska lämpötila kohosi lauantaina kahdenkympin tuntumiin, oli aika korkata kesän mekkokausi kunnolla käyntiin. Tässä Zalandolta kesäkuun alussa tilaamassani River Islandin liehumekossa yhdistyy monta tämän hetken trendiä: off-shoulder-kaula-aukko, kukkakuosi ja punainen väri. Punainen on yksi lempiväreni muutenkin, sillä se sopii todella kauniisti vaaleiden hiusten ja punaisten huulien kanssa ja piristää silloin, kun olemus tuntuu nuutuneelta. Kauniin värinsä lisäksi mekko on kivaa, vähän pidempää mallia ja ihanan ilmavaa, ohutta materiaalia - juuri täydellinen kesäkauteen!


Koska mekko on itsessään jo sen verran näyttävä, ei se kaipaa erityisiä asusteita parikseen. Samaa punaista värimaailmaa jatkava suloinen Moschinon pikkulaukku ja Zarasta tällä viikolla löytyneet hopeanhohtoiset sandaalit toimivat tässä kokonaisuudessa mielestäni tosi kivasti ja tekevät asusta sopivan viimeistellyn. Viileämmillä keleillä ajattelin yhdistää mekon kanssa simppelit mustat nilkkurit ja nahkatakin, joka tuo asuun vähän lisäsärmää.


RIVER ISLAND (on sale now!)* dress / MOSCHINO bag / ZARA sandals / GINA TRICOT sunglasses


* sisältää mainoslinkkejä


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

02/06/2017

5 x VINKKI PAREMPIIN RUOKAKUVIIN


Osallistuin viime viikolla Santa Marian järjestämään mielenkiintoiseen bloggaajatapahtumaan, jossa sukellettiin onnistuneiden ruokakuvien saloihin. Vaikka olen oman päivätyöni puitteissa päässyt onnekkaasti tekemään lukuisia protason ruokakuvauksia, on silti aina yhtä mielenkiintoista päästä seuraamaan ammattivalokuvaajan työskentelyä. Oman alansa rautaisen ammattilaisen työskentelytavasta voi ottaa oppia ja inspiraatioita ja juuri sillä tavoin olen itsekin saanut monia kullanarvoisia vinkkejä omaan tekemiseeni. Yhteistyö on voimaa - sanotaan - ja tämänkertaisessa postauksessa onkin ajatuksena laittaa hyvä kiertämään ja valottaa muutamia käytännön vinkkejä, joilla omista ruokakuvista saa vielä astetta parempia!

Santa Marian tapahtumassa ruokakuvausmentorinamme toimi valokuvaaja ja tapahtumapaikkana toimineen Studio Fotonokan pääomistaja  Kristiina Hemminki ja herkullisten annosten valmistuksesta vastasi tv-kokki ja uunituoreen Alexin keittiössä -kirjan julkaissut Alex Nurmi. Tilaisuuden aluksi nautimme ihanista aasialaisista herkuista ja sen jälkeen päästiin tositoimiin eli seuraamaan, miten ammattilaiset ruokakuvauksissa työskentelevät ja miten upeat annoskuvat rakennetaan. Alex vastasi annosten valmistuksesta ja Kristiina valokuvauksesta ja lopuksi kaikilla oli vielä mahdollisuus rakentaa oma annoksensa kuvattavaksi.



Alexin valmistellessa annoksia Kristiina jakoi meille parhaat vinkkinsä ruokakuvien ottamiseen. On muutama asia, jotka on hyvä ottaa huomioon, jotta kauniisti kootuista annoksista saa kaiken irti. Ruoka on melko haastava kuvattava ylipäänsä, mutta näillä viidellä vinkillä se täydellinen (ruoka)kuva on askeleen lähempänä:

1. Valo. Valon tulisi tulla annoksen sivusta tai takaa, sillä silloin se korostaa ruoan muotoja ja tekstuureja. Samalla annoksen kolmiulotteisuus korostuu. Kaunein valo ruoan kuvaamiseen on pehmeä luonnonvalo ja on tärkeä kiinnittää huomiota siihen, että kuvaan osuu vain yhdensävyistä valoa. Kun ruokaa kuvataan päivänvalossa, tulee kaikki muut valonlähteet sammuttaa ja säätää kameran valkotasapainoasetus mahdollisimman neutraaliksi.

2. Sommittelu. Kuva kannattaa aina sommitella ennen annoksen tekemistä, jotta annos saadaan vangittua mahdollisimman tuoreen ja herkullisen näköisenä. 

3. Kuvauspaikka. Kuvauspaikka on ideaaleinta rakentaa noin metrin tai parin päähän ikkunasta. Ikkunasta tulevaa valoa voi taittaa valoverhojen avulla ja valon kontrastia voi vähentää asettamalla valkoisen pahvin ikkunaa vastapäätä heijastamaan valoa kuvan varjoihin.  Kun luonnonvaloa ei ole, voidaan ruokakuvauksen apuna käyttää valoteholtaan hyvää lukulamppua heijastamalla lampun valo valkoisesta seinästä epäsuorasti annokseen.

4. Jalusta. Jalustan avulla kuvista saadaan teräviä vallitsevaa valoa käytettäessä ja lisäksi jalustan käyttö vapauttaa kädet sommittelemaan ja keskittymään ruoan viimeistelemiseen.

5. Rekvisiitta. Astiat, rosoiset puupinnat, elävät kasvit, leivinpaperi...ruokakuviin saa mielenkiintoa ja erilaisia tunnelmia helposti rekvisiittaa muuntelemalla.


 Toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa - itse ainakin sain ihan uutta intoa ruokakuvaukseen ja valokuvaukseen ylipäänsä. Lämmin kiitos vielä Santa Marialle, oli kyllä supermielenkiintoinen ja hyödyllinen iltapäivä! 


SHARE:
Blogger Template Created by pipdig