20/10/2011

New boost for healthy lifestyle - Dukan Diet

Välillä tuntuu, että syksyllä saa kaikista tehokkaimmin vietyä tekemättömiä asioita eteenpäin ja samalla motivoituu kokeilemaan uusia juttuja. Tämän vaikutuksen olen huomannut myös itsessäni. Työasioiden ja opiskeluun liittyvien tehtävien, kuten gradun, työstäminen sisällä tietokoneen ääressä istuen onnistuu näin syksyllä huomattavasti rennommin, kun ulkona tuulee ja sataa vettä. Syksy on oivallista aikaa myös muutoksille ja oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin vaalimiselle, kun edessä on jälleen pitkä pimeä kausi. Oman lisäbuustauksen syksyyn löysin Dukanin dieetistä, joka on saavuttanut todella suuren suosion etenkin Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Koska olen jo useamman vuoden ajan noudattanut hiilihydraattitietoista ruokavaliota ja uskon sen positiivisiin vaikutuksiin, ei  Dukanin dieetin noudattaminen ole tuntunut kovinkaan haastavalta.

Dukanin dieettiä ovat huhujen mukaan noudattaneet lukuisat julkisuuden henkilöt Nicole Kidmanista Jennifer Lopeziin ja nykyiseen Cambridgen herttuattareen Catherineen.

Dukanin dieetti on koostuu neljästä eri vaiheesta. Nämä vaiheet ovat hyökkäysvaihe (attack), painonpudotusvaihe (weight-loss), tasapainotusvaihe (stabilization) sekä kruisailuvaihe (cruise). Dieetti on ranskalaisen lääkärin Pierre Dukanin kehittelemä ja näin ravitsemustieteilijän näkökulmasta arvioituna se vaikuttaa varsin toimivalta ja helpolta noudattaa. On myönnettävä, että dieetin ensimmäinen vaihe on varsin tiukka ("rasvakammoinen versio Atkinsista"), mutta nopeat tulokset motivoivat jatkamaan terveellisellä ruokavaliolla ja sitouttavat helpommin noudattamaan dieettiä sen viimeiseen vaiheeseen asti. Tämä dieetti ei varmasti sovi kaikille, mutta dieetin virallisilta nettisivuilta on helppo löytää lisäinfoa asiasta, jos asia kiinnostaa. Itse olen ainakin tähän mennessä ollut tosi tyytyväinen ensimmäisen vaiheen erittäin proteiinipitoista ruokavaliota noudattamalla saavutettuun virkeämpään ja kevyempään olotilaan :)


  Dieetin etenemisestä ja saavutetuista tuloksista lupaan laittaa jatkossa lisää infoa :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig