20/05/2013

The Great Gatsby

Kävin lauantaina katsomassa The Great Gatsby - Kultahattu -elokuvan. Odotukset olivat korkealla, koska rakastan 20-luvun eleganssia, samppanjanhuumaista glamouria, paljetteja, helmikoruja, korkokenkiä ja höyhenpuuhkia. Lisäksi elokuvaa tähdittää Leonardo DiCaprio, joka kuuluu ehdottomasti suosikkinäyttelijöihini. Herran roolisuoritus epämiellyttävänä pahiksena Tarantinon Django Unchainedissa oli viimeisin näkemäni DiCaprio -elokuva ja täytyy sanoa, että hurmaavan herrasmiehen, mr. Gatsbyn, rooli sopi hänelle enemmän kuin loistavasti!


The Great Gatsby on F. Scott Fitzgeraldin romaanin uudelleenfilmatisointi, joka kertoo salaperäisestä miljonääristä Jay Gatsbysta (DiCaprio), jonka naapuriksi bondeja Wall Streetillä työkseen kauppaava kirjailijanalku Nick Carraway (Tobey Maguire) muuttaa. Pikkuhiljaa Nick tutustuu etäiseen ja hulppeita juhlia järjestävään mieheen, jonka kuoren alta paljastuu romanttinen ja herkkä sisin. Leonardo hurmaa hymyllään jalat alta ja Tobey Maguire tekee myös upean roolisuorituksen hyväsydämisenä Nickinä. Elokuvan pahisroolissa nähdään rikasta ex-poolonpelajaa näyttelevä Joel Edgerton ja hänen herkkää Daisy-vaimoaan näyttelee tuore Hollywood-lupaus Carey Mulligan.

Elokuvan on muuten ohjannut Romeo ja Juliet -elokuvalla aikanaan ihastuttanut Baz Luhrmann. Romeo ja Juliet on yhä yksi lempparielokuvistani ja täytyy sanoa, että se sama visuaalinen ilotulitus ja upeat näyttelijäsuoritukset toistuvat myös The Great Gatsbyssa. Elokuva sekä näyttää että kuulostaa hyvältä ja tarjoilee leidien 20-luvun muotia, keikarimaista herraintyyliä, samppanjakuplia, ilotulitteita, lumoavan kauniita yksityiskohtia ja täydellisiä maisemia. Pelkkää hulvatonta ilottelua ei kuitenkaan ole tarjolla, sillä elokuva on kauneutensa vastapainona herkkä, surullinen ja jopa lohduton. Kannattaa siis varata käsilaukkuun muutama nenäliina, sillä itse ainakin herkistyin tätä katsoessani. Suosittelen ehdottomasti tätä elokuvaa ja ehkä itse joudun menemään sen vielä toisen kerran leffateatteriin katsomaan. Vinkkinä muuten mainittakoon, että ainakin Helsingin Tennispalatsissa on mahdollista nähdä tämä 3D-versiona.
Hauskasti elokuvan henkeen sopivasti siemailtiin Suomen peliä lauantaina katsoessamme hieman S:n Lontoon tuliaisena tuomaa vintagesamppanjaa, nam!


Ladies, kuka voisi vastustaa tätä hymyä?

photos all over web

Kivaa alkanutta viikkoa!
xoxo Laura

SHARE:

2 kommenttia

Blogger Template Created by pipdig