25/08/2018

VIIKONLOPPUVINKKI: IDYLLINEN KAHVILA SIILI


Ciao! Elokuun loppua viedään ja helteet alkavat olla historiaa, mutta tänään halusin vinkata vielä nopeasti teille yhden kuluneen kesän suosikkikahvilani Kahvila Siilin. Harmittaa todella paljon, että sain tämän postauksen julki tänne ajanpuutteen vuoksi vasta tänään. Tänään on nimittäin toiseksi viimeinen mahdollisuus käydä Siilissä kahvittelemassa, istahtaa viinilasilliselle tai nauttia talon herkullisista leivonnaisista, sillä Siili menee huomisen sunnuntain jälkeen kiinni ja aukeaa seuraavan kerran vasta ensi kesän alussa. Todella sääli, sillä soisin tämän lumoavan kahvilan palvelevan meitä lähikulmilla asustelevia vuoden ympäri. Joka tapauksessa tänään ja huomenna ehdit vielä osallistumaan Siilin kesänpäättäjäisjuhliin kahvilan pitäessä ovensa auki molempina päivinä klo 18 saakka. Ohjelmassa tänään DuoJack x Kahvila Siili ja huomenna Siilin päättäjäiset x Yona & Leissi, lisää infoa kannattaa kurkata täältä

Olen itse ollut Siilissä asiakkaana useamman kerran tänä kesänä ja mieleen on jäänyt erityisesti ihana viikonloppubrunssi, jota on tarjolla vielä huomenna su klo 10 - 15. 18 € kustantava brunssi pitää sisällään hedelmäsmoothien, kahvin, toastin sekä maukkaan annoksen haudutettua luomumunaa turkkilaisittain maustettuna. Omalle testikerralle toast-vaihtoehdoksi sattui mainio avokado toast, joten siltäkin osin meni nappiin ja kokonaisuus toimi tosi hyvin. Siilin kahvit, erityisesti jäälatte ja peruslatte, ovat osoittautuneet myös joka kerta todella loistaviksi ja niille, jotka himoitsevat jotakin makeaa kahvin kera nautittavaksi, löytyy kahvilasta kattava valikoima erilaisia kakkuja, makeita croissantteja, cookieita ja Jymy-jäätelöä. Listalta löytyy myös viinejä, muun muassa itävaltalaista kuohuvaa. Kesäarkipäivisin Siilistä on saanut myös vegaanisia lounaskeittoja, joita tarjoillaan klo 11 - 15 ciabattan kera ja lista vaihtuu viikottain. Lämmin suositus täyteläisestä kukkakaalikeitosta, joka oli taivaallisen hyvää!


Iloisen palvelun ja herkullisen kahvi-, keitto-, kakku- ja toast -tarjonnan lisäksi kahvilan ehdoton vahvuus ja muista erottava tekijä on se, että se sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla vanhan puutalon kivijalassa, keskellä idyllistä Käpylää. Fiilis on vähän sama kuin menisi aamulla salaiseen puutarhaan nauttimaan aamukahvista. Tämän ovat huomanneet myös monet turistit ja usein Siilin pöydistä kuuluukin iloista puheensorinaa erityisesti englanniksi, saksaksi ja espanjaksi. Siilin henkilökunta huomio tosi kivasti lapset tarjoamalla perheen pienimmille muun muassa väriliituja ja saippuakuplaputkiloita viihtyisän kahvilakokemuksen takaamiseksi. Lemmikit ovat kahvilaan myös enemmän kuin tervetulleita ja koirille on aina tarjolla vettä ja keksejä. Tiedän jo nyt, että Siiliä tulee kova ikävä enkä malttaisi odottaa ensi kesää! Kannattaa siis ehdottomasti poiketa sinne tämän viikonlopun aikana, jos liikut kulmilla.

Kahvila Siili
Ilmattarentie 8 C
00610 Helsinki


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig