10/04/2015

NUHANENÄN INKIVÄÄRI-SITRUUNAJUOMA


Olen harvoin kipeä, mutta kun saan jonkun pöpön, olen TODELLA kipeä. Vaikka pyrin pitämään itsestäni hyvää huolta urheilemalla, pukeutumalla lämpimästi ja syömällä terveellisesti, ei ikäviä kevät- ja syysflunssia pääse useinkaan karkuun, vaan kaikista varatoimenpiteistä huolimatta ne pääsevät yllättämään. Ärhäkän flunssan iskiessä kurkkua kivistää, nenä vuotaa ja olo on kuumeinen ja nuutunut ja tuollaisissa merkeissä on mennyt myös tämä kulunut viikko. Ja koska flunssaan ei ole ole vielä keksitty täydellistä hoitokeinoa, täytyy tyytyä lepoon ja kuuman juoman nauttimiseen. 

Perinteisen Panadol Hotin lisäksi olen nauttinut kehittelemääni inkivääri-sitruunajuomaa, joka on niin herkullista, että harkitsen kehittäväni tästä pienillä kikoilla myös keväisen coctailin, kunhan kelit vähän lämpenevät. Hyvän makunsa lisäksi juoma rauhoittaa ihanasti kuivaa ja ärtynyttä kurkkua ennen nukkumaanmenoa, joten yökin menee rauhallisissa merkeissä, kun ei tarvitse nousta koko ajan yskimään ja juomaan kuumaa. Juoma valmistuu kädenkäänteessä tällä reseptillä:INKIVÄÄRI-SITRUUNAJUOMA
(yhdelle)

1 pussi teetä
kuumaa vettä
puolikas sitruuna
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl hunajaa


Raasta inkivääri ja laita raaste teepalloon. Valmiste tee suureen kuppiin ja lisää sekaan inkivääriraasteella täytetty teepallo. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja lisää teen sekaan jäljelle jäänyt sitruunanpuolikas. Lisää joukkoon vielä lusikallinen hunajaa ja sekoita. Nauti heti!


Itse käytin juomaan tällä kertaa Fauchonin appelsiinin- ja sitruunankuorilla maustettua mustaa teetä, mutta juomaan sopii erinomaisesti myös esimerkiksi maustamaton vihreä tee tai kofeiinirikas mate-tee, jos kaipaat erityistä piristystä. Ihanaa alkavaa viikonloppua teille ja palataan taas!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig