14/04/2015

FETASALAATTI JA SITRUUNADRESSING


Menin taas kerran nälkäisenä suoraan töiden jälkeen kauppaan, ja piti äkkiä ideoida jotain terveellistä, mutta samalla maukasta lautaselle. Pikaisen pohdinnan jälkeen päädyin helppoon vaihtoehtoon eli salaattiin. Tällä kertaa mieli teki pitkästä aikaa klassikkoa eli sitruunaisella oliiviöljydressingillä raikastettua fetasalaattia. Värikäs salaatti pääsi isolla lautasella täyteen loistoonsa ja onnistuin vielä vangitsemaan näihin kuviin viimeiset auringonsäteet parvekkeellamme.
VÄLIMERELLINEN FETASALAATTI

(yhdelle)

puolikas kerä jäävuorisalaattia
puolikas pieni kurkku
kaksi isoa terttutomaattia
mustia oliiveja
marinoituja paprikoita
fetajuustoa
kuivattua oreganoa ta minttua

***

SITRUUNADRESSING

puolikkaan sitruunan mehu
0,2 dl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus merisuolaa

***


Revi salaatti lautaselle. Paloittele kurkku ja tomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Ripottele salaatin sekaan oliivit ja lisää marinoidut paprikat. Revi fetajuusto salaatin päälle ja lisää pinnalle ripaus kuivattua oreganoa tai minttua. Valmista sitruunadressing puristamalla puolen sitruunan mehu kulhoon ja sekoittamalla joukkoon oliiviöljy ja hunaja. Lisää sekaan vielä ripaus merisuolaa ja kaada valmis kastike salaatin päälle.

Tällä kertaa tällaista, mutta luvassa pian juttua mm. Chanel-lemppareistani sekä niistä hotellilakanoista, joista lupailin postausta jo aiemmin. Oikein ihanaa tiistaita teille!


P.S Painiskelin jälleen tuo kuvien signeeraukseen sopivan fontin kanssa ja niinhän siinä kävi, että kyllä tuo kaunofontti vie sittenkin voiton. Näin aiempaa hieman pienemmässä koossa se nimittäin toimii paremmin kuin hyvin!:)


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig