25/12/2014

Christmas Eve


Ihanaa joulupäivää teille rakkaat lukijat! Ja toivottavasti eilinen aattoillan juhlinta sujui osaltanne mukavissa merkeissä. Itse vietin aattoa tänä vuonna poikaystäväni kanssa kahdestaan kotosalla ja meillä ilta sujui tosi rattoisasti piparkakkuja leipoen, saunoen, lahjaksi antaamani viiniaiheista lautapeliä pelaten ja hyvästä ruuasta ja juomasta nautiskellen. Välissä katsottiin muutamaa joululeffaa ja mutusteltiin pähkinöitä, suklaata ja juustoja. Kyllä se niin on, että jouluna kuuluu herkutella kunnolla! Tänä vuonna meillä katettiin alkupalapöytään muun muassa muikun-, siian- ja kirjolohenmätiä, graavilohta, metsäsienisalaattia, katajanmarjasilakoita, keitettyjä perunoita, saaristolaislimppua ja sinappikastiketta. Täytyy todeta, että erilaiset mädit smetanan ja punasipulihakkeluksen kera ovat joulupöydän antimista ehdottomia suosikkejani!

Alkupalojen ja pääruuan välissä pidimme pienen tauon ja jaoimme lahjat. Ihan hyvä juttu, sillä muuten oltaisiin oltukin aikamoisessa ähkyssä, haha. Kiitos kaikille vielä aivan ihanista lahjoista, niistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Erityisen ilahtunut olen saamistani Missonin koristetyynyistä, joita olen  himoinnut jo pidemmän aikaa. Kyllä se joulupukki taas tiesi :)

Joulupöydän pääruokavalintamme olivat tänä vuonna melko moderneja, sillä ennen joulua tuli herkuteltua perinteisellä kinkulla ja laatikoilla useampaan otteeseen. Tällä kertaa pöydän kruunasivat itse tehty, kookoksella maustettu bataattilaatikko ja punaviinikastikkeesta ja piparjuuresta potkua saanut härkäpaisti. Kyllä olo on nyt rentoutunut, kun tänään päästiin pitkien yöunien jälkeen kokeilemaan uutta kahvinkeitintä tositoimissa. Kiitos vielä J ihanasta lahjasta!

Meillä joulunjuhlinta jatkuu massiivisen kirjapinon seurassa ja muutamien kyläilyjen merkeissä. Nyt oikein rentouttavaa joulun aikaa ja palataan taas pian!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig