01/04/2016

OUR NEW HOME


Olemme asuneet uudessa kodissamme tasan kaksi kuukautta, joten ajattelin että nyt olisi sopiva hetki pienelle asuntoesittelylle. Tällä kertaa kurkistetaan asuntomme olohuoneeseen, avokeittiöön, makuuhuoneeseen sekä master bathroomiimme eli saunalliseen kylpyhuoneeseen. Seuraavaan esittelykertaan jäävät toinen, pienempi kylpyhuoneemme, mieheni työhuone, oma huoneeni sekä parveke ja eteishalli. Niistä en saanut vielä napattua sopivia kuvia ja muutenkin on kivempi esitellä muun muassa parvekkeemme, kun olemme saaneet sinne laitettua jotakin vihreää ja kaikki kalusteet paikoilleen.

Aloitetaan esittelykierros olohuoneesta, jossa tulee vietettyä paljon aikaa päivittäin. Koska olohuoneemme on avara ruokailu- ja oleskelutilan yhdistelmä ja olohuoneesta on suora näkymä avokeittiöön, halusimme rajata olohuoneen paikkaa massiivisella ruokapöydällä. Näin kaksi eri tilaa erottuvat toisistaan sopivasti, mutta ovat värisävyiltään silti harmonisesti yhtä. Tällä hetkellä väripalettimme koostuu valkoisen, mustan ja kuparin sävyistä, joita täydentää harmaa tammiparketti ja tummemmat puun sävyt. Jossain vaiheessa haluaisin päivittää nykyisen keittiön pöytämme pyöreään valkoiseen pöytään, joka antaisi avaraan ja hallimaiseen olohuone-keittiötilaamme vielä lisää liikkumatilaa.

Tuo kuvissa näkyvä olohuoneen neliskulmainen sohvapöytä on menossa pian vaihtoon ja tilalle on tulossa kaksi ihanaa marmoripöytää, joita olen himoinnut jo pidempään. Huonekalu- ja sisustushimotuksia on kyllä muitakin, koska haaveilen Eamesin valkoisista Vitra DSW -tuoleista, Kartellin Stone-jakkarasta (joka on muuten ensi viikon Hullujen Päivien kamppiksessa, vink vink) ja Beni Ouarain valko-mustasta paimentolaismatosta. Sisustuksessa pienet yksityiskohdat ovat myös erittäin tärkeitä ja olohuoneen nykyisiin design-aarteisiin kuuluvat Missonin koristetyynyt, Hayn marmoritarjotin ja valikoima Iittalan lasitaidetta. Kunniapaikalla pyörillä liikuteltavalla keittiön apupöydällä on myös vino pino suosikkikeittokirjojamme.



Musta sohva muutti kanssamme vanhasta kodista. Vaikka olemmekin pohtineet uuden harmaan tai valkoisen hieman isomman divaanisohvan hankkimista, ajaa tämä vanha versio vielä asiansa. Sohvan ilmettä on helppo päivittää rakastamillani sisustustyynyillä ja tuo hauska kirahvityyny löytyi taannoiselta Tukholman reissultamme. Sohvan kulmalla seinälle kiinnittämistä odottaa myös öljyväreillä maalaamani kirahvitaulu, johon tulen tekemään vielä viimeistelyä erityisellä kultaisella öljyvärillä. Maalaus antaa upeaa tekstuuria seinälle, enkä malta odottaa, että saamme työn kiinnitettyä! Hauskinta öljyväritöissä on se, että jos tauluun kyllästyy, päälle on aina helppo maalata uutta.


Tässä kuva kotimme sydämestä eli rakkaasta avokeittiöstämme, jossa kokkailemme mieheni kanssa päivittäin. Itse pidän kovasti myös erillistä keittiöistä, joista kokkailun jälkeinen sotku ei loista silmään ruokailutilaan. Tässä nykyisessä asunnossamme avokeittiö on kuitenkin erittäin toimiva ratkaisu, sillä se tekee olohuoneen ja ruokailutilan yhdistelmästä hallimaisen avaran. Kaappitilaa keittiössä on hyvin maltillisesti, mutta iso plussa tulee induktioliedestä sekä jenkkityylisestä isosta jääkaapista ja pakastimesta - näihin mahtuu ruokaa isommankin perheen tarpeisiin!


Makuuhuone on rauhoittumisen keidas ja siksi halusimme sisustaa sen kodikkaasti beigen, valkoisen ja vaaleanharmaan sävyillä. Beige päiväpeitto on tosin menossa vaihtoon heti, kun täydellinen valkoinen yksilö löytyy. Yksi makuuhuoneemme seinistä on vino, mistä pidän kovasti, ja se antaa oman ilmeensä huoneelle. Vaatekaapin lisäksi meillä makuuhuoneessa erillinen, ikkunallinen vaatehuone, jossa on helppo säilyttää takki-, laukku- ja kenkäaarteita. 


Kylpyhuoneemme on värisävyiltään musta-valkoinen ripauksella spa-fiilistä luovaa tummaa puunsävyä. Rakastan neliskulmaista käsienpesuallastamme ja tilavaa saunaa, jonne mahtuu helposti 3 - 4 henkeä. Myös kylpyhuoneessa pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä, koska ahdistun värikkäistä, siksin sokin kylppärissä lojuvista hiustenhoitotuotteista ja suihkugeeleistä ja halusin sinne näkyville ainostaan mustavalkoisia tuotepakkauksia. Balmainin laadukkaat hiustenhoitotuotteet ovat olleet minulla käytössä jo pidemmän aikaa ja oi, miten yksinkertaisen tyylikkäät niiden pakkaukset ovatkaan!


Tältä näyttää siis kotimme ja täytyy sanoa, että olemme viihtyneet erinomaisesti! On ihana saada asua rauhallisessa ja siistissä taloyhtiössä ja lähiympäristön lenkkipolut ja erinomaiset kulkuyhteydet ovat asioita, joille annan arvoa. Enkä pistä pahakseni, että lähikauppanamme toimii legendaarinen Musta-Pekka, joka on äänestetty useasti Helsingin yhdeksi parhaimmista ruokakaupoista. Toivottavasti tykkäsitte tästä vähän henkilökohtaisemmasta postauksesta ja oikein ihanaa viikonloppua!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

3 kommenttia

  1. Upea koti, täytyy sanoa. :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi4/01/2016

    Ihana koti teillä! Kyllä tuolla kelpaa :) Sulla on silmää myös sisustukselle!
    Ps. Jos tiedät jonkun kuka kaipaisi Canada Goosen Trillium mustaa parkaa koossa xxs niin mulle voi heittää viestiä ;)
    -Sini

    VastaaPoista
  3. Kiitos Venla ja Sini ihanista kommenteista! 💕 Ja vinkkaan Sini ehdottomasti, jos kuulen että lähipiiristäni löytyisi kiinnostusta Trilliumille! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig