13/05/2016

FARM TALLINNA


Ciao! Kulunut viikko on ollut kerrassaan upea ja täällä ruudun takana odotellaan jo kuumeisesti alkavaa viikonloppua. Sitä ennen ajattelin viedä teidät ruokamatkalle erääseen hehkutuksen arvoiseen ravintolaan, joka varasti sydämeni totaalisesti! Pyrähdimme nimittäin viime viikolla helatorstain kunniaksi miehen kanssa ex tempore aurinkoiseen Tallinaan herkuttelumatkalle. Lämmin aamu alkoi mitä parhaimmalla tavalla tyylikkäällä á la carte -meriaamiaisella M/S Silja Europan Maxim -ravintolassa. Tarjolla oli raikasta kuohuvaa, tuoreita hedelmiä, juustotarjotin, mätiä, sillejä, skagenia, graavilohta, lämpimiä aamiaisruokia ja vaikka mitä muuta.

Reissumme todellinen kruunaus koettiin kuitenkin Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintola Farmissa, jonne mies oli tehnyt varauksen loistavien TripAdvisor-arvostelujen perusteella. Eikä paikkaa todellakaan oltu hehkutettu Tallinnan kuudenneksi parhaaksi fine dining -ravintolaksi suotta.  Tallinnalaista modernia keittiötä edustava Farm yhdistelee onnistuneesti perinteisiä virolaisia makuja nykyaikaisiin kulinaariin twisteihin ja paikan menuun jo etukäteen ihastuneena odotimme innolla, millaisia herkkuja pääsisimme maistelemaan.

Heti valoisaan ravintolaan asuessamme meidät valtasi levollinen fiilis. Modernin talonpoikaistyylisesti sisustettu ravintola tarjoaa valtavasti silmänruokaa kauniiden sisustuksellisten yksityiskohtien muodossa ja pelkkään tilan tutkimiseen, ihasteluun ja kuvaamiseen voisi käyttää useamman tunnin aikaa. Ravintolan sydän on upea, lasitettu avokeittiö, jonka kautta asiakkaat pääsevät seuraamaan kokkien työskentelyä. Pääsimme iloksemme istumaan ikkunaerkkeriin, josta oli suora näkymä keittiöön ja annosten valmistumista oli todella hauska seurata ruokia odotellessamme.


Tilaamiamme annoksia odotellessamme huomasimme, että ravintolalla on oma olutpanimo, jossa valmistaan erilaisia artesaanioluita. Niitä ei tällä kertaa tullut testattua, mutta ensi kerralla tiedän, mitä maistan!


Tuhdin meriaamiaisen nauttimisesta oli Farmiin saapuessamme ehtinyt kulua vasta kolmisen tuntia, joten päätimme nauttia suhteellisen kevyen ateriakokonaisuuden. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme tilaamaan alkupalaksi metsän antimista tehdyt keitot, jotka sisälsivät muun muassa erilaisia metsäsieniä, possunlihaa, vihanneksia ja ohraa. Liemi oli täydellistä ja maustettu ilmeisesti lorauksella punaviiniä. Ja entäpä sitten Farmin itsetekemä, hieman saaristolaisleivän tyyppinen makeahko rouheleipä, jota tarjottiin keiton lisukkeena? Yksinkertaisesti niin hyvää, että ostimme sitä kotiin mukaan Farmin kanssa samoissa tiloissa toimivasta Rukis -nimisestä kahvila-kohditoriasta.


Pääruoaksi valitsimme annokset päivän kalaa, joka osoittautui tällä kertaa villakuoreeksi. Konstailettomaan bistro-tyyliin valmistetut annokset tarjottiin herkullisen tartar-kastikkeen kera ja lisukkeeksi tilasin itselleni vielä ravintolan itsetekemää kotijuustoa. Niin yksinkertaisen hyvää ja tuoretta, nam! Listalta löytyy kalaruokien lisäksi myös muun muassa hirveä ja ankanfileetä, jota aion kokeilla seuraavalla kerralla.


Ystävällisen tarjoilijaneitokaisen tiedustellessa jälkiruokatoiveitamme olimme jo niin täynnä, että valitsimme listalta raikkaat, jälleen kerran ravintolan itsetekemät metsämarjasorbetit kahvien kera nautittavaksi. Sorbetin makun oli sopivan kirpeä, eikä liian makea, ja tästä sain inspiraation kokeilla vastaavanlaisen herkun valmistusta kotikeittiössä. Vähän eksottisemmista makuyhdistelmistä pitäville vinkkinä, että Farmista saa myös itsetehtyä ruis-tillinsiemenjäätelöä!


Mahat täysinä ja mielet harmonisina poistuimme ravintolasta pikaisille ostoksille ennen laivaan paluuta. Annan Farmille kyllä täydet kymmenen pistettä palvelusta, miljööstä ja ruoasta! Paikka on niin huikea, että mietin, kuinka kiva siellä olisi järjestää esimerkiksi minun ja mieheni yhteissynttärit. Nyt upeaa alkavaa viikonloppua ja nautitaan tästä aurinkoisesta kelistä!


Farm 
Müürivahe 27b/ Viru 11


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig