02/08/2019

OMA VERKKOTUNNUS BLOGILLE - NÄIN SE ONNISTUU HELPOSTI

kaupallisessa yhteistyössä Zonerin kanssa 
 
Aurinkoista elokuun toista päivää! Tänään ajattelin kirjoittaa teitä useampaa varmasti kiinnostavasta aiheesta eli oman verkkotunnuksen hankkimisesta blogille. Uskoisin, että tämä asia on monella aloittelevalla tai jo pidempään blogia tai omaa verkkosivustoa ylläpitäneellä ollut mielessä ja olette varmaan jo huomanneetkin, että keväällä oman blogini loppuosa muuttui blogspot.fi -päätteestä virallisempaa .fi -muotoon. Samalla rekisteröin myös chicconservativechanel.com domainin käyttööni. 
 
Tärkein juttu verkkotunnusta  eli domainia rekisteröitäessä on tietysti pohtia, mikä olisi omaan käyttöön se paras mahdollinen valinta. Itselläni oli mielessä muutama vaihtoehto, mutta lopulta päädyin siihen itsestäänselvimpään valintaan eli koko blogin nimen sisältävään tunnukseen. Se tuntui luontevimmalta ja on tuttu jo etuudestaan vanhasta verkkotunnuksestani. Ennen valintaa kannattaa lukea tämä aihetta hyvin avaava kirjoitus hyvän verkkotunnuksen valitsemisesta. Useinhan ongelmana on se, että haluttu verkkotunnus on jo varattu. Jos perustaisin blogin nyt, rekisteröisin verkkotunnuksen heti sekä .fi- että .com -päätteillä. Jälkikäteen homma on vaikeaa, jos joku ehtii nappaamaan esimerkiksi juuri sen oman blogin nimeä kantavan tunnuksen. Etenkin niille, joilla blogi kantaa omaa nimeä, suosittelen domainin rekisteröintiä heti bloggaajauran alkutaipaleella. Kannattaa pitää mielessä erityisesti se, että hyvä verkkotunnus on helppo muistaa ja kirjoittaa ja se, että oikealla valinnalla, esimerkiksi blogin sisältöä kuvaavalla sanalla, joka on mukana domainissa, blogi erottuu myös hakukoneissa. 


Itselläni oman verkkotunnuksen rekisteröinti oli pyörinyt jo pidempään mielessä, mutta pelkäsin mahdollisia riskejä mm. blogin löydettävyyteen liittyen. Onneksi huoli oli turha, sillä vanhasta domainista on helppo asettaa uudelleenohjaus uuteen domainiin, kun rekisteröinti on tehty. Toinen ja ehkä suurin huoleni liittyi kumppanin valintaan, sillä halusin tehdä rekisteröinnin luotettavan, mielellään kotimaisen toimijan kautta. Nämä kriteerit täyttyivät, kun pääsin tekemään rekisteröinnin Zonerin kautta, joka on virallinen .fi-verkkotunnuten välittäjä ja hallinnoija. Käytännössä homma toimii niin, että Zoner rekisteröi tilaajan puolesta .fi-päätteiset domainit Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta. Muut domainpäätteet rekisteröidään käyttämällä kansainvälisiä registrantteja. Kun domain on rekisteröity, sille määritetään Zonerin nimipalvelimet ja sitä voidaan hallinnoida heidän palveluidensa kautta. Itse sain zonerilaisilta selkeät ohjeet, joiden avulla sain rekisteröinnin hoidettua ongelmitta loppuun. On myös huippua, että voi luottaa saavansa apua, mikäli ongelmia sattuisi ilmenemään, joten iso kiitos ja kumarrus vielä Zonerin huipputiimille, jonka kanssa viestittelimme rekisteröinnin toteutuksen ajan. 

Mitä oman verkkotunnuksen rekisteröinti sitten kustantaa? Hinta voi vaihdella rekisteröitävän domainpäätteen mukaan, mutta aika edullisesta palvelusta on kyse, sillä domainin vuosihinta pyörii noin 12 euroa + alv hujakoilla. Verkkotunnuksen voi rekisteröidä haluamalleen ajanjaksolle, esimerkiksi kolmen vuoden ajaksi, jonka jälkeen on sitten helppo jatkaa rekisteröintiä tai toisaalta luopua siitä. Tällä hetkellä Zoner tarjoaa uusia domaineja rekisteröiville -50 %:n alennuksen ensimmäisestä tilausjaksosta, joten tarjous kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli oman verkkotunnuksen rekisteröinti on ajankohtainen.
 
Tässä vaiheessa toivottelen mitä parhainta ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua teille & palataan taas pian! 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig