13/12/2011

My style icons

Iloista alkanutta viikkoa kaikille! Toivottavasti viikonloppunne sujui mukavissa merkeissä, itselläni oli ainakin ihanaa aikaa lauantaina vanhojen lukioystävieni seurassa herkkujen äärellä iskuskellen ja kuulumisia vaihtaen. Lisää pikkujouluja on vielä tiedossa ja myös uudenvuoden aaton suunnitelmien tarkentaminen olisi kohta ajankohtaista. Henkilökohtaisesti harmittaa, että eräästä nettikaupasta tilaamani paljettimekko saapuu vasta tammikuun puolelle, joten se ei ihan uuden vuoden bileisiin ennätä :( No, täytyy keksiä jokin muu ratkaisu asiaan.

Tämän kertainen postaus käsittelee muutamaa naista, jotka ovat itselleni toimineet kaikkien aikojen suurimpina tyylikkyyden, äärimmäisen huolitellun olemuksen, kauneuden ja naisellisuuden tyyli-ikoneinan ja oman tyylin inspiraation lähteinä. Ensimmäiseksi on ihan pakko mainita upea Grace Kelly, jonka kauneutta ja aistillista tyylikkyyttä ei voi olla ihailematta. Gracen luottovarustukseen kuuluivat usein helmi- tai timanttikorut, punaiset huulet, räätälöidyt, yksinkertaiset leikkaukset, laadukkaat materiaalit ja aina huolitellut hiukset ja meikki. Näillä asusteilla ja olemuksella ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen ja sirot, pienet helmikorvakorut ovat yleensä myös oma valintani arki- ja juhlakäytössä. Myös tietynlainen minimalismi, jolla korostetaan vaatteiden leikkauksia ja materiaaleja, on purrut omaan tyyliini entistä tiukemmin viime aikoina.


Toinen todella kaunis, hieman boheemimpaa tyyliä edustanut tyyli-ikonini on legendaarinen Brigitte Bardot. Muhkeista huulistaan ja pitkistä ja vallattomista kiharoistaan tunnettu kaunotar hallitsi klassisen nudehuulet ja tummat silmät-lookin täydellisesti. Viekoittelevat kissarajaukset ovat vieläkin ajankohtaiset, etenkin naisellisessa juhlameikissä käytettyinä. Bardot oli mielestäni tavallaan oman aikansa hipsterityttö, todellinen luonnonlapsi, jonka kauneus on vielä näinä päivinä näitä kuvia katsoessa mykistävää.


Kolmas pitkäaikainen tyyli-idolini on Britannian lahja maailmalle eli Sienna Miller, jolla on nykyisin sisarensa kanssa myös oma vaatemallisto. Ihastelen etenkin Siennan harkitun huoletonta ja luonnollista meikkiä, upeita hiuksia ja ihanan boheemia, mutta silti tyylikästä pukeutumista. Juhlatilaisuuksiin Sienna punaa usein huulensa kirkkaanpunaisella sävyllä, josta olen saanut nykyiseen omaan iltalookkiini vaikutteita.


Neljäs ja tuorein tyylini innoittaja on ruotsalaismalli Elsa Hosk, jota on nähty viime aikoina paljon etenkin Guessin mainoskampanjoissa. Skandinaavisen vaalea, sinisilmäinen ja siron tyttömäinen Elsa pukeutuu hyvin myös vapaa-ajalla ja tykkään hänen harmonisesta, usein mustan sävyjä painottavista asukokonaisuuksistaan. Elsan hyvin hoidettu ja hehkuva iho ja luonnollinen meikki on antaa myös inspiraatiota, jonka eteen kannattaa nähdä vaivaa.Hyvää yötä ja kauniita ajatuksia alkaneeseen viikkoon!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig