08/12/2011

Karppaajan jouluherkku

Vierähtipä marraskuu nopeasti ja nyt ollaan jo toista viikkoa joulukuun puolella! Sitä, että jouluun on enää runsaat pari viikkoa aikaa, on vaikea uskoa etenkin täällä sateisessa Helsingissä. Ankeasta säästä huolimatta on kiva fiilistellä joulun odotusta ja viettää aikaa läheisten kanssa. Viime viikonloppu oli kyllä mitä mahtavin, kun perjantaina kokoonnuimme luokseni viettämään hulvatonta viini- ja juustoiltaa, josta matka jatkui Namuun. Lauantaina taas suuntasimme eräiden vuosijuhlien silliaamiaisbrunssille Karhusaaren hulppeaan vanhaan kartanoon. Loppuiltaa vietimme yhteisten ystäviemme pikkujouluissa keskustassa ja ilta huipentui Teatterin tanssilattialle. Muutama päivä sitten vietettyä Suomen itsenäisyyspäivää juhlistimme hieman rauhallisemmissa tunnelmissa kotona uusia etanapannujani testaillen ja Linnan juhlia seuraten. Jenni Vartiainen oli kyllä mielestäni illan hehkein ilmestys upeassa oranssinsävyisessä puvussaan!

Mutta nyt tarkemmin kehittelemästäni jouluherkusta, johon blogin otsikkokin viittaa. Kyseessä on raejuustosta, maitorahkasta, turkkilaisesta jogurtista, kanelista ja luumu-rusinakeitosta valmistettu "karppaajan riisipuuro". Tämä herkku soveltuu erinomaisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota enemmän ja vähemmän tiukasti noudattaville esimerkiksi herkulliseksi aamu- tai välipalaksi ja toki muillekin. Tässä vielä resepti yhden hengen annokseen:

Karppaajan jouluherkku

0,5 dl maitorahkaa
1 dl raejuustoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
kanelia ja Valion luumu-rusinakeittoa maun mukaan
Luumu-rusinakeiton voi halutessaan jättää pois tai laimentaa sitä hiukan sen melko korkean sokeripitoisuuden vuoksi (tästä pieni miinus). Harmi, että Valiolla on kyseinen mehukeitto ainoastaan sesonkimakuna, sillä niin ihanan jouluisen maun se tuo.

Koitan päivitellä blogia taas tiheämpään tahtiin, vaikka kiireitä riittääkin :) Ihanaa loppuviikkoa kaikille!
SHARE:

1 kommentti

  1. Kiitos kommentista ja tosi ihana kuulla, että tykästyit myös rahkalettuihin :) Itsekin mietin juat tänään, saisikohan letuista tehtyä bliniversion tammikuun blinikautta varten :)

    Ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig