27/04/2014

Klassikko: Navy look

Merihenkinen tyyli on klassikko, joka pitää pintansa vuodesta toiseen. Navy lookissa parasta on se, että sen voi toteuttaa rennon huolettomasti tai viimeistellyn juhlavasti tilanteesta riippuen. Merihenkinen tyyli on myös oma klassikkosuosikkini etenkin näin keväisin. Erityisesti raitojen, laivastonsinisen ja denimin yhdistelmässä on vain sitä jotakin! Tähän postaukseen kokosin muutamia suosikkiyhdistelmiäni, joissa kaikissa on yksi yhteinen elementti: laivastonsininen jakku. Tismalleen samainen jakku löytyy myös omasta vaatekaapistani, ja on ollut ahkerassa käytössä milloin farkkujen, milloin mekon kaverina. Ryhdikäs, metallinapein koristeltu jakku onkin mielestäni yksi merihenkisen tyylin kulmakivistä ja sen ympärille on helppo rakentaa monenlaisia asukokonaisuuksia. Toivottavasti nämä laatimani yhdistelmät iskevät myös teihin :)  


Toimistolle sopii rentoutta ja skarppia asennetta sopivasti sekoittava kulutettujen farkkujen ja ryhdikkään jakun, korkkareiden ja kauluspaidan yhdistelmä. Tämäntyylinen asukokonaisuus minulla oli itse asiassa päällä perjantaina ja tätä lookkia tulen jatkossakin suosimaan. Inspiraatiokuvan valkoinen kauluspaita tosin vaihtui omassa asussani vaaleansiniseen ja mustat nahkakorkkarit vaaleanbeigeihin, mutta muuten samoilla linjoilla mentiin!

Jakku Holly & Whyte/Lindex // kauluspaita H&M // farkut H&M // Nahka-avokkaat H&M


Rento citylook on käytännöllinen, mutta tyylikäs. Ballerinat jalassa jaksaa sipsuttaa pitkiäkin matkoja ja rento raitaneule on helppo riisua ja pukea shoppailureissulla yhä uudelleen ja uudelleen sovituskopissa. Ohuen neuleen ja jakun on yhdistelmä on lisäksi sen verran lämmin, että viileät kevätaamutkaan eivät ole ongelma. Lisää naisellista tyylikkyyttä asuun saa lisäämällä kaulaan vielä kauniin silkkihuivin.

Jakku Holly & Whyte/Lindex // raitaneule Lindex // farkut H&M // ballerinat H&M


Sama laivastohenkinen jakku taipuu myös juhlaan. Kokonaisuus pysyy raikkaana ja kesäisenä, kun jakun yhdistää hempeän vaaleansävyiseen mekkoon ja korkokenkiin. Skarppi ja simppeli musta clutch ja hauskat pyöreät aurinkolasit tekevät klassikkotyylistä myös ajankohtaisen ja trendikkään.

 Jakku Holly & Whyte/Lindex // aurinkolasit H&M // laukku H&M // mekko H&M // kengät H&M


Vielä loppuun muistutus: asusteilla teet paljon ja muutat kokonaisuuden helposti täysin erinäköiseksi! Rakastan tätä paljettineuleen, siistin kauluspaidan ja näyttävän kaulakorun yhdistelmää, jossa erilaisia materiaaleja on onnistuneesti yhdistetty toisiinsa sopivaksi, harmoniseksi kokonaisuudeksi. Navy lookinkaan ei tarvitse olla ryppyotsaisen konservatiivista ja harkittua, vaan hullutella saa ja usein parhaat yhdistelmät syntyvät sattumalta kokeilemalla.

 
Nauttikaa kauniista sunnuntaista ja palataan taas pian!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Anonyymi11/26/2014

    Oih, tuo jakku on ihan täydellinen! Löysin itsekkin sen lindexin alerekistä vain 20euroa, ja vieläpä just omaa kokoa:) Se kyllä sopii niin rentojen housujen kuin juhlavan mekon kanssa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja tuo jakku on kyllä aivan ihana! Ja totta, menee vuoden ympäri mekkojen ja housujen kanssa :) Pitääkin seuraavaksi testata sitä myös tekonahkahousujen kanssa.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig