16/03/2015

PORKKANARAAKAPASTATäällä blogin puolella tarjolla nyt pitkästä aikaa reseptipostaus ja tällä kertaa luvassa onkin aikamoinen yllättäjä. Uskallan nimittäin väittää, että tämä simppeliltä näyttävä "pasta" on jopa parempaa kuin kulttiasemaan noussut avokadopasta, vaikka mitä suurin avokadojen ystävä olenkin. Jotenkin tässä raakapastaversiossa toimii vain kaikki: lihaisan tomaattinen maku, raikkaan rapea porkkanapohja ja päälle ripoteltu pecorinojuusto. Reseptin löysin Karita Tykän Hyvää huomenta -kirjasta ja hieman modifioituna tämä koukutti heti ensimmäisellä kokeilukerralla sekä minut että poikaystäväni! Kaiken lisäksi pastan valmistamista edeltäviin hankintoihin sisältyy hauskoja muistoja siitä, kuinka Stockalla etsimme myyjän avustuksella spirulaattoria - vekotinta, josta en ollut aiemmin koskaan kuullutkaan! Mutta kun ohjeessa luki, että porkkanat työstetään pastaksi spirulaattorin tai mandoliinin avulla, niin eihän siinä muu auttanut kuin suunnistaa etsintäreissulle. Nyt meiltä löytyy kyseinen työkalu, joka on varsin näpsäkkä myös kesäkurpitsan nauhamaiseen muotoon siivuttamiseen.PORKKANARAAKAPASTA

(yhdelle-kahdelle)

10 dl porkkanaa spirulaattorilla työstettynä
pieni kourallinen kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

***

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 aurinkokuivattua tomaattia
3,5 dl tomaatteja
1 rl hunajaa
1 rkl sitruunan mehua
1 tl laadukasta suolaa
mustapippuria rouhittuna maun mukaan
reilu rkl minibasilikaa tai isompilehtistä basilikaa 
perocinojuustoa raastettuna
(1 dl paahdettuja pinjansiemeniä viimeistelyyn)

***


Tee porkkanoista nauhaa spirulaattoria käyttäen. Valmista sitten kastike sekoittamalla sen raaka-aineet, lukuun ottamatta basilikaa, blenderissä tai monitoimikoneessa. Sekoita lopuksi erillisessä kulhossa joukkoon myös basilika. Tarkista maku. Käytä porkkananauhat pikaisesti öljytyllä wokkipannulla kääntelemällä niitä kevyesti muutaman minuutin ajan.

Puolita tai kuutioi kirsikkatomaatit. Sekoita kastike porkkanan ja kirsikkatomaattien kera sekaisin ja annostele lautaselle. Koristele basilikalla, raastetulla pecorinojuustolla sekä halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig