25/03/2015

VOLYYMIRIPSET TESTISSÄ


Tämänkertaisessa postauksessa ajattelin avata hieman omia kokemuksiani ripsienpidennyksiin ja erityisesti volyymiripsiin liittyen. Kävin nimittäin laitattamassa ripsiini jo tulevaa kesää ennakoiden volyymiripset City Centerin La Chicassa tammikuun lopulla ja enpä silloin vielä osannut aavistaakaan, kuinka koukuttavat nämä ovatkaan! Olen todellinen noviisi ripsienpidennysten suhteen, enkä ollut koskaan aiemmin rohkaistunut kestoripsiä kokeilemaan. Taustalla nimittäin kummittelivat kaikki kuulemani kauhutarinat siitä, miten monilla on pidennysten laiton jälkeen tullut ilmeisesti liimasta johtuvaa punotusta ja kirvelyä silmiin, ja osalla silmät ovat tuvonneet ja miltei muurautuneet umpeen - ei kivaa lainkaan! Ja koska tämä lystikään ei ole sieltä ihan halvimmasta päästä ja vaatii säännöllistä ylläpitoa ripsihuoltojen kautta, niin asia vaati pientä puntarointia ja ahkeraa googlettelua.

Niinhän siinä kävi, että lopulta uteliaisuus vei voiton ja rohkaistuin varaamaan ajan ripsiteknikon käsittelyyn. Pohdiskelin pitkään, testaanko perinteisiä pidennyksiä vai uusia volyymiripsiä, joilla tuntuu olevan monia etuja. Ensinnäkin volyymiripset ovat perinteisiä ripsienpidennyksiä kevyemmät, luonnollisemman näköiset ja niillä saa aikaan tuuheamman, koko silmän "kattavan" lopputuloksen. Toisekseen volyymipidennysten ei pitäisi vahingoittaa omia ripsiä oikeastaan lainkaan, sillä omaan ripseen kohdistuva kuormitus on minimoitu. Näiden argumenttia pohjalta päädyin siis kokeilemaan itselleni täysin tuntemattomia volyymiripsiä ja täytyy sanoa, että ihan alkuun hämmastyin siitä, kuinka pitkä aika volyymiripsien laittoon meni: 2,5 tuntia. Tuo aika tosin meni nopeasti mukavan ripsiteknikon kanssa jutellen, joten sinänsä en kokenut sitä ongelmalliseksi. Ja on kuulemma täysin sallittua ottaa pienet kauneusunet samalla, kun ripsiä kiinnitetään :) Päädyimme käyttämään omiin melko paksuihin, mutta ei kovin pitkiin ripsiini 12 mm:n pituisia ripsiä, jotka antoivat mielestäni tarpeeksi pituutta ja näyttävyyttä olematta kuitenkaan överit tai epäluonnolliset.

Kuitenkin ripsien laittoon liittyy toinen, hieman ikävämpi juttu. Nimittäin se kuuluisa punoitus ja silmien ärtyminen. Vaikka silmäni kestävät hyvin esimerkiksi säännöllistä piilolinssien käyttöä, aiheutti ilmeisesti kiinnitykseen käytetty liima silmien alaosaan ikävää punoitusta. Onneksi jääkaapistamme löytyy aina silmätippoja, joita tiputtelin molempiin silmiin yön yli vaikuttamaan ja parissa päivässä punoitus katosi. En kuitenkaan suosittele testaamaan ripsienpidennyksiä juuri ennen tärkeää päivää tai iltamenoa, sillä vaikka punoitus oli melko lievää, tuntuivat silmät ikävän tuvonneilta joka tapauksessa. No, kauneuden eteen on kärsittävä (kai?) ja siksi varaudunkin henkisesti seuraavaan huoltokertaan sillä oletuksella, että pientä punoitusta on odotettavissa. Seuraavalla huoltokerralla tosin pyydän siirtämään alaluomille tulevat suojatyynyt hieman kauemmas omien silmieni rajasta, sillä epäilen sen ärsyttävän silmiäni kaikkein voimakkaimmin. Postauksen alussa näkyvä ja tässä alapuolella oleva kuva on napattu heti ripsien kiinnityksen jälkeen.


Punoituksesta huolimatta koen volyymiripsistä olevan enemmän iloa, kuin haittaa ja merkittävin syy siihen on tietysti itse lopputulos. Tässä alimmassa kuvassa silmissäni on perusmeikki puolen silmän rajauksilla ja luomivärillä tehtynä ja olen kyllä todella tyytyväinen näihin räpsyttimiin. Kuvan ottohetkellä laitosta oli kulunut kolme viikkoa, mutta kuten näkyy, ripset ovat vieläkin täysin moitteettomassa kunnossa ja ihanan tuuheat! Täytyy sanoa, että olen nimenomaan näihin toisella kerralla laitettuihin ripsiin erityisen tyytyväinen, sillä ripset ovat pysyneet todella hyvin paikoillaan. Itse asiassa siirsin eilen täksi päiväksi varattua huoltoaikaa ensi viikon puolelle, sillä ripset ovat niin hienossa kunnossa vieläkin, että huoltoväliä voi huoletta pidentää viiteen viikkoon. Ei todellakaan haittaa ollenkaan, sillä huoltokerroille kertyy hintaa noin 90 euroa, ja niihin pitää tosiaan varata hyvin aikaa. Mutta toisaalta se ihana huolettomuus, joihin näiden kanssa eläessä tottuu, on koukuttavaa. Ei pelkoa tummista mascaralaikuista urheillessa ja näiden kanssa voi vapaasti saunoa ja käydä suihkussa normaaliin tapaan. Ainoastaan nopea ripsien harjaus ripsikammalla aamuisin ja that's it! Nyt kuulisin innolla teidän kokemuksianne volyymiripsistä eli laittakaa ihmeessä kommentia, jos teillä on hyviä vinkkejä esimerkiksi juuri tuohon punoituksen/silmien ärtyminen ehkäisemiseen!

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa!SHARE:

4 kommenttia

 1. Anonyymi10/16/2015

  Olipa sulla hyvä teksti! Tosiaan mulla oli vähän sama juttu mutta kerran oli jo ollut klassiset ripsien pidennykset, mutta laittaja oli niin huono että olin pettynyt niihin ! Liimaa oli aivan likaa eikä ripset vaa lähteny ja loppujen lopuks pari hassuu ripseä sojotti sinne tänne eikä ollu kaunista enää :D mjoo sit ajattelin että ko mun synttärit lähestyy et on pakko ny jotain ripsiä hankkia ! Mietin kauan et kummat otan, koska halusin kuitenkin näyttävät ripset. No päädyin volyymiripsiin, epäröisin tosi kauan et tuleekohan niistä hienot. No siinä laitossa kesti noin 2 tuntia ja aika meni nopeesti. Kun näin mun voluumiripset ni en uskonu silmiäni, ne oli niin valtavan upeen näköset! Sitte matkalla kotiin piti kattoo koko ajan peilistä että onko mun ripset tallella ko niin kevyet ettei tuntunu miltään ! Seuraavan päivänä silmät oli vähän turvonnee. Mut tosi tyytyväinen oon et valitsin volyymiripset enkä klassisia !

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Mulla ei ole noita klassisia ripsenpidennyksiä ollutkaan, vaan siirryin suoraan volyymeihin. Ja nyt jo pariin otteeseen olen vaihtanut paikkaa, jossa käyn huollattamassa ripset. Tekijöissä on kyllä todella paljon eroja. Koen, että nykyisessä paikassani tekijä on asiakkaan toiveista aidosti huolehtiva alan ammattilainen. Mun ripset on nykyisin D-kaarevuudella ja pituudet 10, 11 ja 12 mm vähän vaihdellen. Paras lopputulos syntyy mielestäni noita eri pituisia ripsiä sopivasti sekoitellen :) Tosi kiva kuulla, että olet ollut volyymeihin tyytyväinen ja itsekin aion niissä vakaasti pysytellä sen ihanan keveän tunteen vuoksi. Suosittelen muuten, että pyydät laittajaa käyttämään allergialiimaa. Mulla on silmät aina aiemmin turvonneet hieman jokaisen huollon jälkeen, mutta nyt kahdella viimeisellä kerralla allergialiimaa kiinnitykseen käytettäessä oireita tai punoitusta ei tullut lainkaan.

  Ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/03/2016

  Pakko kysyä, että mitä silmätippoja käytit?
  Itsellä juurikin sama tällä hetkellä, eilen laitettiin ripset ja nyt silmät punoittaa hieman :/ apientä turvotusta oli aamulla havaittavissa, mietinkin että joudunko luopumaan näistä heti, vai onko vaan "alkukankeutta".

  VastaaPoista
 4. Käytin Oftan Starine -merkkisiä silmätippoja, joita suosittelen ehdottomasti! Auttoivat heti punotukseen eivätkä ärsytä silmiä. Olen käyttänyt noita tippoja aina heti ripsien laiton jälkeen ja seuraavana aamuna - toimii!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig