04/11/2015

PIKKUJOULUVINKKI: RENTOUTUMISHETKI FLAMINGO SPASSA


+32 astetta lämpöä, yrteillä, marjoilla ja hedelmillä vaihdellen maustettuja höytysaunoja, mineraalivesiallas vedenalaisella musiikilla, iso lämminvesiallas, erilaisia rentouttavia hoitoja, aiheenvaihduntaa ja verenkiertoa vilkastuttava suolasauna, kattava drinkki- ja smoothiebaari - kaikki nämä samassa kompaktissa paketissa! Tämä vaativampaankin makuun suunniteltu kokonaisvaltainen rentoutumisen keidas on Flamingo Spa, jota voidaan tässä yhteydessä hyvin kutsua myös Vantaan salaiseksi helmeksi. Jumbon kauppakeskuksen kupeessa sijaitseva Flamingo Spa on itselleni entuudestaan tuttu paikka, sillä kävin elokuussa Flamingon Day Spa -hoitolassa ottamassa häitämme varten Vita Liberatan erinomaisen suihkurusketuksen, mutta varsinaisen span puolella en ollut ennen tätä syksyä vieraillut. Siksi olinkin erittäin utelias näkemään, millaisesta paikasta on kyse, kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä tutustumaan Flamingo Spahan uuden Feel Good Friday -konseptin tiimoilta muutama viikko sitten. 

Lokakuun alussa startattuja Feel Good Friday -teemailtoja järjestetään ainostaan aikuisille tarkoitetussa spassa tällä hetkellä joka perjantai ja iltojen teemat vaihtelevat. Ohjelmassa on muun muassa äänikylpyjä,  itämaisia tanssiesityksiä ja viulunsoittoa. Feel Good Friday -illoissa tähdätäänkin kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja viihtymiseen sekä mieli ja että keho kummatkin huomioiden. 




Vierailumme spassa alkoi tilavassa kabinetissa, jossa on mahdollisuus järjestää myös yksityistilaisuuksia ja yritystapahtumia. Meidät otettiin vastaan kuohuvan ja suolapalojen merkeissä ihanien emäntiemme Evan ja Johannan toimesta, ja he kertoivat tarkemmin Flamingo Span monipuolisista palveluista.




Alkumaljojen jälkeen siirryimme pukuhuoneisiin vaihtamaan päälle uima-asut ja muhkean pehmeät kylpytakit. Nappasin ennen vaatteiden vaihtoa pikaisen kuvan tästä päivällä päälle valikoituneesta asukokonaisuudesta. Tuo kaulahuivi oli kyllä kieltämättä hieman liikaa, sen verran lämmin span puolella tuli hetkessä kuohuvaa siemaillessamme, haha.



Kylpytakkeihin sonnustautuneina siirryimme kohti Priessnizbath-nimistä suolasaunaa. Pariskunnille ja ryhmille tarkoitettuun suolasaunaan mahtuu kerralla noin 15 henkeä, joten se soveltuu erinomaisesti juuri nyt kovin ajankohtaisten pikkujoulujen juhlijoiden tai esimerkiksi polttariporukoiden käyttöön. Suolasaunan ideana on, että erikoishöyryhuoneessa kostealle keholle hierotaan kylpysuolaa ja kosteuttavaa öljyä, ja samalla pääsee nauttimaan saunan lämmöstä hyvässä seurassa. Suolasauna kestää noin 30 minuuttia ja lopussa kaikki saunassa istuvat saavat loppuviilennyksen katosta suihkuavan jäähilesateen muodossa.  

Suolasauna tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, rentouttaa kehoa ja virkistää mieltä. Ennen saunaan siirtymistä saimme kukin mukaan mineraalisuolaa sisältävät kupit ja pienet pyyhkeet. Saunassa istuttiin uima-asut päällä ja hierottiin rennoin liikkein suolaa koko keholle. Itse käsittelin erityisen huolellisesti usein kovalle rasitukselle korkokenkien käytön vuoksi joutuvat jalkapohjani, käsivarret ja sääret. Ja hoidon jälkeen iho todella tuntui selkeästi sileämmältä ja olo oli ihanan rentoutunut. Kannattaa muistaa juoda vettä ennen ja jälkeen suolasaunan, sillä puoli tuntia lämmössä oleilua kuivattaa elimistöä yllättävän nopeasti.



Suolasaunan jälkeen siirryimme varsinaiselle spa-puolelle, jota hallitsee suuri, 37-asteinen lämminvesiallas. Juuri tämän altaan äärellä järjestetään Feel Good Friday -perjantai-iltoihin kuuluvat aktiviteetit tanssiesityksistä äänikylpyihin. Altaan vesi on niin lämmintä, että siellä tulee juuri sopivasti lämmin ja kasvojen iho tykkää myös!  Omaksi lempparikseni osoittautuivat myöskin lämmitetyt, kaakelista valmistetut tuolit, joilla voi makoilla kaikessa rauhassa ison lämminvesialtaan äärellä drinkkiä siemaillen.

Lämminvesialtaan läheisyydessä sijaitsevat myös höyrysaunat sekä uusi kristallisauna, joka sopii miedompien löylyjen ystäville. Kristallisaunassa myös istutaan perinteisistä lauteista poiketen hauskoilla rantatuoleilla ja tykästyinkin tähän saunaan todella paljon. Lämminvesialtaalta oikealle ylös portaita noustaessa pääsee kulkemaan erilliselle mineraalivesialtaalle, jonka erikoisuutena on vedenalta kuuluva musiikki. Mineraalialtaan kevyesti ihmistä kannatteleva vesi myös sisältää nimensä mukaisesti iholle hyvää tekeviä mineraaleja, jotka auttavat muun muassa psoriakseen ja ihoatopiaan. 



Suihkuja ja saunoja on spa-osastolla todella kiitettävästi ja käyntimme yhteydessä ehdimme myös testata vanhan ajan Myllynratassuihkua. Myllynratassuihkun alla pääsee nauttimaan vuoronperään kylmistä ja lämpimistä vesiryöpyistä. Visuaalisestikin hauskassa suihkussa veden lämpötilan vaihtelu vilkastuttaa verenkiertoa ja tekee olon pirteäksi ja elinvoimaiseksi.



Spa-alueelta löytyy myös kattava baari, jossa tarjoillaan alkoholillisia ja alkoholittomia juomia ja pientä purtavaa. Oma suosikkini on Puhdistamon Inca -niminen smoothie, joka sisältää mm. babypinaattia, inkivääriä, porkkanaa, chlorellaa ja lehtikaalia, nam! Myös hileisenä martini-lasista tarjottu Frozen Mojito osoittautui erinomaiseksi viilentäjäksi kuuman höyrysaunan jälkeen.





Vierailu Flamingo Spassa oli mielestäni kaikin puolin upea kokemus, ja tänne aion tulla ehdottomasti uudelleen. Viime perjantaina itse asiassa mieheni kanssa kävimmekin rentoutumassa täällä uudemman kerran ennen launtaista messutapahtumaa, ja spa-osasto teki meihin molempiin lähtemättämän vaikutuksen. Harvoin Suomessa tulee sellainen olo, että on oikeasti jossain etelän lämmössä ja eksoottisessa itämaisessa kylpylässä, mutta Flamingossa sellaisen fiilis syntyi. Optimaalinen +32-asteen huoneenlämpö mahdollistaa sen, että missään vaiheessa altaisiin, saunoihin ja pukuhuoneisiin siirryttäessä ei tule vilu ja ehdottoman plussan annan myös sopivan hämyisälle valaistukselle, joka luo ihanaa tunnelmaa ja poikkeaa täysin uimahalleista tutusta räikeän kirkkaasta valosta. Kiitos myös ihanille emänillemme Johannalle ja Evalle!

Loppuun vielä mainittakoon, että Feel Good Friday -perjantaihin oman lisäeforttinsa antaa myös dj, joka soitti molemmilla käyntikerroilla sopivaa hyväntuleen musiikkia. Spa-hetki Flamingossa yhdessä oman puolison tai kaveriporukan kanssa on mielestäni ehdoton meno- ja lahjavinkki, jota voin suositella lämpimästi!


yhteistyössä Flamingo Span kanssa


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig